Skip to navigation Skip to main content
Skivakantie met kerst
© Spalder Media Group

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022

Een wintersport in de kerstvakantie van 2022: er is bijna geen leukere periode om in de bergen te zijn dan in de kerstperiode! De winter heeft officieel zijn intrede gemaakt, veel skibestemmingen zijn gezellig verlicht en geheel in kerstsferen en bovendien kun je leuke evenementen bijwonen als je tijdens de jaarwisseling in de Alpen bent. Ben jij gebonden aan de schoolvakanties en wil je op wintersport in de kerstvakantie van 2022? En ben je op zoek naar meer informatie over kindvriendelijke skigebieden, vervoer, handige tips en weetjes per wintersportland en leuke accommodaties? Op deze pagina vind je alles over boeken, aanbiedingen, sneeuwzekere skigebieden en nog veel meer andere tips voor de Kerst!

Alles over een wintersport in de kerstvakantie van 2022

Heb je schoolgaande kinderen of ben je zelf gebonden aan de schoolvakanties? Dan wil je misschien wel op wintersport in de kerstvakantie van 2022. Deze vakantie is voor heel Nederland gelijk en loopt van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023. Kerstmis en oud en nieuw vallen daarbij allebei in het weekend, iets om rekening mee te houden als je naar het land van bestemming reist. Wellicht kun je een dag eerder of juist later vertrekken om tijdens de feestdagen op je vakantieadres te zijn, maar ook moet je rekening houden met eventuele verkeersdrukte van en naar de skigebieden. Veel wintersporters kiezen jaar in jaar uit voor een wintersport met Kerst, omdat er niks boven de gezelligheid in de Alpen gaat als de sfeer in deze periode. Wil je meer weten over skiën in de kerstvakantie, zoals welke skigebieden sneeuwzeker zijn in december of ben je juist op zoek naar aanbiedingen? Lees dan snel verder!

1000392 -

Wintersport in de kerstvakantie van 2022 en corona

Hoe het zit met een wintersport in de kerstvakantie van 2022 en corona is op dit moment nog niet zeker. Houd Snowplaza in de gaten voor het laatste nieuws.

1000392 - (1)

Voor- en nadelen van skiën in de kerstvakantie

Kies je wel of niet voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022? Sommige wintersporters gaan traditiegetrouw op skivakantie in deze periode en dat is niet voor niets. Skiën met Kerst is ontzettend leuk, want niet alleen zijn de dorpjes vaak sfeervol verlicht en krijg je door de sneeuw een echt kerstgevoel, ook kun je genieten van heerlijke menu’s in gezellige restaurants en vinden er leuke evenementen plaats, bijvoorbeeld tijdens oud en nieuw. Maar er zitten uiteraard ook een aantal nadelen aan op wintersport met Kerst verbonden. De voor- en nadelen van een wintersport in de kerstvakantie op een rij:

Voordelen van een wintersport in de kerstvakantie

 • Geen gezelligere periode om op wintersport te gaan als tijdens de kerstvakantie. Heb je geluk en ligt er ook een flink pak sneeuw in het dorp, dan krijg je direct het kerstgevoel. Ook zijn veel skidorpen mooi verlicht en versierd, staan er overal kerstbomen, hangen er kerstkransen aan de deuren en hangt er een algehele fijne ambiance.
 • Omdat de kerstvakantie als hoogseizoen wordt gezien, zijn er over het algemeen in de meeste skigebieden veel Nederlandse skileraren aanwezig. Zo kunnen kinderen in hun eigen taal de beginselen van het skiën leren, wel zo fijn en handig!
 • Je staat vrijwel aan het begin van het skiseizoen op de latten, en we kun ons geen betere start van de winter voorstellen! En bovendien, mocht je er nog geen genoeg van krijgen, dan heb je altijd nog de voorjaarsvakantie om nog eens een tripje naar de sneeuw maken.
 • Heerlijk eten doe je natuurlijk sowieso al in de Alpen, maar in de kerstvakantie kun je vaak genieten van speciale menu’s in de restaurants en stubes. Dubbel zo lekker!
 • Naast dat er vaak allerlei leuke activiteiten plaatsvinden rondom Kerst, is dat hetzelfde verhaal met oud en nieuw. Er vinden dan tal van evenementen plaats om op een speciale manier het nieuwe jaar in te luiden.

Nadelen van een wintersport in de kerstvakantie

 • Een wintersport in de kerstvakantie van 2022 geldt als hoogseizoen en daarom liggen de prijzen hoger dan buiten deze weken. Om je skivakantie zo betaalbaar mogelijk te houden is het aan te raden diverse aanbiedingen in de gaten te houden en speciale wintersport deals te boeken, zoals deals waarbij de prijs van je skipas inbegrepen is. Daarnaast kun je van hoge vroegboekkortingen profiteren, datzelfde geldt voor als je last minute een wintersport boekt. 10 tips voor een betaalbare wintersport met kinderen >
 • Hoogseizoen betekent ook dat het drukker in de skigebieden is. Dat resulteert in verkeersdrukte onderweg, langere wachttijden voor de liften en drukte bij de berghutten. Om massatoerisme te voorkomen kun je ervoor kiezen om een wintersport naar een van de rustigere skigebieden te boeken. Ben je niet gebonden aan de schoolvakanties? Dan is het aan te raden om buiten deze weken om te gaan skiën. Wintersport 2022/2023: dit zijn de drukke weken >
 • Hoewel het in de kerstvakantie al hartje winter is, kan december een wisselvallige maand zijn als het gaat om de weersomstandigheden. Wil je zeker zijn van een flink pak sneeuw en goede skicondities, kies dan voor een sneeuwzeker skigebied. Zo weet je zeker dat je heerlijk kunt poederen tijdens je wintersport met Kerst!
1000392 - (2)

Wintersport in de kerstvakantie van 2022 boeken

Ben jij je aan het oriënteren op een skivakantie in de kerstperiode? Je kunt rechtstreeks een wintersport in de kerstvakantie van 2022 boeken, maar dit kan ook via een reisorganisatie. Bij die laatste optie profiteer je vaak van veel kortingen, bijvoorbeeld als je vroeg boekt maar ook als je voor een last minute wintersport gaat. En dat niet alleen, er zitten nog meer voordelen aan. Bij de meeste reisorganisaties kun je een wintersport inclusief skipas boeken, kun je kiezen voor een all inclusive wintersport en daarnaast bieden een groot aantal reisorganisaties soepele annuleringsvoorwaarden. Bijvoorbeeld als je skivakantie niet door kan gaan vanwege corona. Onder andere bij onderstaande reisorganisaties kun je een wintersport in de kerstvakantie boeken:

Goedkope wintersport in de kerstvakantie

De periode rondom Kerst en oud en nieuw geldt als het hoogseizoen en is daardoor een stuk prijziger dan buiten die weken. Ben je gebonden aan de schoolvakanties, maar wil je toch een goedkope wintersport in de kerstvakantie van 2022 boeken? Aanrader is om naar de wintersport deals en aanbiedingen van de reisorganisaties te kijken. Zoals hier:

Wintersport in de kerstvakantie boeken

Wintersport in de kerstvakantie van 2022: informatie per land

Inspiratie opdoen voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022? Bereid je alvast voor en bekijk onderstaande informatie, tips en handige links per wintersportland.

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Oostenrijk

Jaar in jaar uit trekken vele Nederlandse wintersporters naar dit heerlijke Alpenland en ook nu boeken een groot aantal mensen een wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Oostenrijk. En dat is niet voor niets! Je vindt er ontzettend veel sfeervolle wintersportdorpen, je kunt er genieten van heerlijke gerechten zoals Kaiserschmarrn en Tiroler Gröstl en ook van een feestje zijn ze niet vies. Après-skiën is in Oostenrijk minstens net zo belangrijk als skiën en ben je op zoek naar gezelligheid tijdens je skivakantie dan ben je hier ongetwijfeld aan het goede adres. Wil jij op wintersport naar Oostenrijk in de kerstvakantie? Bereid je dan alvast voor met handige informatie die je kunt vinden onder de onderstaande links.

Wintersport in de kerstvakantie in Oostenrijk boeken

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Frankrijk

Daar waar sommige wintersporters kiezen voor Oostenrijk, zijn er andere die zweren dat een wintersport in Frankrijk het beste ooit is. Ook dat is niet gek, want hier vind je een aantal van de grootste skigebieden van de Alpen met honderden kilometers aan pisteplezier. Daarnaast staat het wintersportland bekend om de pistes die tot enorme hoogte reiken en daardoor ontzettend sneeuwzeker zijn voor een week op ski’s tijdens de kerstperiode. Doordat het land in het zonnige zuiden ligt, geniet je hier ook nog eens van heel veel zonuren, de ideale omstandigheden voor een skivakantie! Onderstaande links bieden handige informatie voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Frankrijk.

Kerstvakantie in 2022/2023

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Zwitserland

Alleen bijna al voor de heerlijke gerechten zou je je wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Zwitserland boeken. Maar naast dat je er onder andere ontzettend lekker kunt kaasfonduen, heeft het indrukwekkende land nog veel meer te bieden voor wintersporters. Wat dacht je van een flink aantal hooggelegen skigebieden waardoor je sneeuwzeker kunt skiën? En van honderden pistekilometers voor ieder niveau? De mooiste bergpanorama’s, sfeervolle dorpen en, niet te vergeten, Zwitserse chocolade? Wil jij skiën in dit schitterende land, bekijk dan alvast onderstaande links ter voorbereiding op een week in de sneeuw.

Skiën in de kerstvakantie in Zwitserland

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Italië

Natuurlijk zijn alle landen waar je kunt skiën mooi, maar skiën met de mooiste uitzichten doe je misschien wel in de Italiaanse Dolomieten. Het machtige bergmassief laat je keer op keer versteld staan als je met de wind door je haar over de pistes suist. Bovendien zijn de Italianen meesters in het preparen van de pistes, net zoals ze meesters zijn in de keuken. Lunchen doe je hier dus nét even langer dan anders, niet in de laatste plaats vanwege het lekkere eten, maar ook om te genieten van de zon op het terras. Genoeg redenen voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Italië, of niet? Oriënteer je op een week sneeuw alvast met onderstaande informatie.

1000392 - (7)

Op wintersport in de kerstvakantie van 2022 naar Duitsland

Ook bij onze oosterburen kun je genieten van een aantal heerlijke dagen op ski’s. Een groot voordeel van skiën in Duitsland is dat je er niet ver voor hoeft te rijden, dus al binnen enkele uurtjes kun je in de sneeuw staan. Wil je op wintersport in de kerstvakantie in 2022 naar Duitsland, houd dan goed het weerbericht en de sneeuwval in de gaten. Omdat de meeste van deze skigebieden wat lager liggen, kunnen de omstandigheden in de periode rondom Kerst sterk variëren. Tip is om last minute te boeken, zo kun je op het laatste moment besluiten of je er naartoe kunt voor een fijne Kerst op ski’s en hoef je niet te lang achter het stuur te zitten. Een andere aanrader is om naar de zuidelijker gelegen skigebieden te gaan zoals in Beieren, daar is de sneeuwzekerheid groter. Nog meer handige informatie over een wintersport in Duitsland tijdens de kerstvakantie, vind je hieronder.

Wintersport in Duitsland in de Kerstvakantie

Kindvriendelijke skigebieden

Heb je schoolgaande kinderen en ben je daarom gebonden aan een wintersport in de kerstvakantie van 2022, dan ben je misschien wel op zoek naar een leuke bestemming voor families. Er zijn een groot aantal kindvriendelijke skigebieden waar het de kleintjes aan niets ontbreekt. Denk aan Nederlands(sprekend)e skileraren, grote oefenweides met leuke kinderlanden, funpistes en zelfs compleet ingerichte kinderhotels. Op zoek naar wat inspiratie voor leuke familievriendelijke skigebieden voor een skivakantie met Kerst? Kijk eens naar onderstaande bestemmingen!

1. Maria Alm

Een uitstekende bestemming voor een wintersport met kinderen is zonder twijfel Maria Alm. Het dorpje heeft een rustig, maar gemoedelijk karakter en daardoor hangt er een fijne sfeer. Er is geen hele uitbundige après-ski, maar voor een drankje na het skiën kun je absoluut in verschillende bars terecht. Niet geheel onbelangrijk is dat het een redelijk betaalbare wintersportlocatie is, ideaal als je met het hele gezin gaat skiën. Naast het dorp ligt een leuk gebied met skischool waar de kids in alle plezier kunnen leren skiën. Maria Alm maakt deel uit van het skigebied Hochkönig, dat over ruim 112 km aan pistes beschikt. Hier vind je een gevarieerd piste-aanbod, waardoor je heerlijke skidagen met de hele familie kunt beleven.

1000392 - (9)

2. Grächen

Op zoek naar een kindvriendelijk skigebied in Zwitserland voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022? Zet Grächen maar op je lijstje. Menig wintersporter die met kinderen naar de Alpen gaat, kiest voor een skivakantie naar deze bestemming en dat is niet voor niets. Hier vind je namelijk het SiSu Kinderpark, een van de grootste kinderlanden van Zwitserland. Naast oefenweides en speelelementen is er nog een scala aan andere leuke dingen die kinderen hier kunnen doen. Met een snowtubing baan, bioscoop en eigen restaurant komt er voor kinderen absoluut geen verveling aan te pas. Fijn is ook dat het skigebied tot een hoogte van bijna 2900 meter reikt, waardoor je hier aan de sneeuwzekerheid niet hoeft te twijfelen.

1000392 - (10)

3. St. Sorlin d'Arves

Een leuke kindvriendelijke bestemming in Frankrijk voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022, is Les Sybelles. Daar vind je het dorpje Saint Sorlin d’Arves, dat gekarakteriseerd kan worden als echt familiedorp. Er ligt een eigen skigebied boven het dorp met zo’n 40 km aan pistes, maar je hebt ook direct toegang tot de ruim 300 km aan pistes van Les Sybelles. Direct bij het dorp zijn twee leuke kinderlanden te vinden waar kinderen spelenderwijs de eerste meters op ski’s kunnen maken. En dat natuurlijk allemaal onder het toeziend oog van de mascotte Sorlinette! Een andere fijne bijkomstigheid is dat veel accommodaties in dit plaatsje dicht bij de pistes liggen waardoor je niet ver hoeft te lopen om je skidag van start te laten gaan.

4. Alta Badia

Een van de mooiste wintersportbestemmingen is ongetwijfeld het Italiaanse Alta Badia, en ook voor een skivakantie met kinderen in de kerstvakantie kun je hier uitstekend terecht. Uiteraard geniet je hier op en top van de prachtige bergomgeving waar je midden in staat, maar kinderen zullen vooral plezier maken in het Movimënt Park. Hier vind je een variatie aan jumps, funslopes, tunnels, slalompistes, kinderpistes en een rodelbaan. Genoeg elementen voor urenlang plezier voor zowel jong als oud! Lunchen doe je natuurlijk met een heerlijke pizza of pasta in de zon, alvorens je mooie skitochten voortzet, zoals de Sellaronda.

Alta Badia

5. Zillertal Arena

Favoriet bij veel gezinnen voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022, is de Zillertal Arena. Dat het een populaire bestemming onder Nederlandse families is niet zomaar, want de mogelijkheden voor gezinnen met kinderen zijn hier ontzettend uitgebreid. Er zijn meer dan 147 km aan pistes te skiën voor iedere soort wintersporter, de omgeving telt tal van knusse berghutten voor een lekkere lunch of warme choco en skiles kun je in deze periode doorgaans in het Nederlands krijgen. Of je nou in het bruisende Gerlos verblijft of kiest voor het familiaire Königsleiten, deze Oostenrijkse bestemming is hoe dan ook een goede keuze.

1000392 - (12)

Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in de kerstvakantie

Als je op wintersport in december gaat, dan moet je rekening houden met wisselvallige weeromstandigheden. In deze maand kan er namelijk van alles gebeuren wat betreft de sneeuwcondities. Het kan al flink koud zijn en er kunnen meters verse sneeuw vallen, maar het kan ook zijn dat het nog te warm is om lagergelegen skigebieden te voorzien van een laag wit. Gelukkig profiteren vrijwel alle skigebieden van het werk van moderne sneeuwkanonnen en kan er bijna altijd geskied worden met Kerst. Maar wil je geen gok nemen en zeker zijn van een mooie poederlaag tijdens je wintersport in de kerstvakantie van 20223? Ga dan naar een van de sneeuwzekere skigebieden waar door de hoogte of aanwezigheid van een gletsjer de sneeuwzekerheid gewaarborgd kan worden. Onder andere hier kun je voor een wintersport in de kerstvakantie sneeuwzeker skiën:

1. Obertauern 

Ga je op wintersport in de kerstvakantie van 2022, dan wil je natuurlijk niets liever dan een witte Kerst. Voor een sneeuwzekere skivakantie ben je aan het juiste adres in Obertauern. Dit Oostenrijkse dorp ligt op 1665 meter en is bovengemiddeld sneeuwzeker. Er zijn in totaal ongeveer 100 km aan pistes en het fijne is dat je na een dag op latten, meestal direct terug naar je accommodatie kunt skiën. Veel hotels en chalets liggen namelijk direct aan de pistes wat het een bijzonder fijne bestemming maakt om te verblijven. Zowel families al gevorderde skiërs kunnen hier prima terecht en genieten van het gevarieerde piste-aanbod. Daarnaast zijn er ook een groot aantal knusse berghutten en worden drankjes na het skiën niet overgeslagen.

1000392 - (13)

2. Flims-Laax-Falera

Een fantastisch skigebied in Zwitserland en bovendien ontzettend sneeuwzeker voor een wintersport in de kerstvakantie, is Flims-Laax-Falera. De bijna 200 km aan pistes weet iedere wintersporter aan te spreken, zowel beginner als gevorderd en jong als oud. De afdalingen reiken tot ruim 3000 meter hoogte wat garantie geeft op een hagelwit berglandschap, maar naast dat er hier veel sneeuw valt komt ook vaak de zon tevoorschijn. Deze wintersportbestemming is vooral ook geliefd bij freestylers, want in maar liefst vier verschillende funparks is er genoeg te stunten op een scala aan obstakels. Ook leuk: vanaf het hoogste punt van het skigebied kun je hier een afdaling van een lengte van 17 km maken, ideaal voor een mooie skitocht in de Zwitserse Alpen!

1000392 - (14)

3. Val Thorens 

Bij uitstek een van de meest sneeuwzekere bestemmingen voor als je gaan skiën met Kerst, is het Franse Val Thorens. Het dorp ligt op een hoogte van 2300 meter en is daardoor buitengewoon sneeuwzeker, ook voor een wintersport in de kerstvakantie. Mede door die hoge ligging zijn veel accommodaties gevestigd aan de pistes en kun je aan het eind van de dag direct naar je hotel of chalet skiën. Daarnaast staat het dorp bekend om de gezelligheid in een groot aantal populaire bars. Perfecte locatie dus om een uitbundige Kerst en/of jaarwisseling te beleven! Val Thorens maakt deel uit van het enorme skigebied Les Trois Vallées, waar je met de ongeveer 600 pistekilometers iedere dag ergens anders kunt gaan skiën. Niet zo gek dus dat het een geliefd ski-adres is bij vele wintersporters!

1000392 - (15)

4. Livigno

Ben je op zoek naar een sneeuwzeker skigebied in Italië voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022? Wat dacht je van Livigno! Het Italiaanse skigebied reikt tot een hoogte van 2800 meter en is sneeuwzeker én vaak zonnig,. Alle ingrediënten voor een geweldige skivakantie. Livigno is ontzettend veelzijdig en heeft ieder type skiër genoeg te bieden. Bovendien kun je hier goed freeriden, zijn er verschillende funparks en mocht het op je bucket list staan: je kunt hier ook heliskiën.

1000392 - (16)

5. Gurgl

Het skigebied Gurgl ligt tussen de 1793 meter en 3082 meter hoogte en is daardoor uitermate sneeuwzeker voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022 in Oostenrijk. Niet alleen ben je door deze ligging verzekerd van een mooie witte deken in deze tijd van het jaar, ook zijn de sneeuwcondities over het algemeen erg goed. Het skigebied profiteert van moderne en snelle liftsystemen en met meer dan 112 km aan afdalingen verdeeld over blauwe, rode en zwarte pistes is er bovendien genoeg te beleven voor ieder type skiër. Door de sneeuwzekerheid van het gebied beleef je doorgaans ook een witte Kerst in de dorp Hochgurgl en Obergurgl en zijn er talloze prachtige wandelingen te maken, die langs de gezelligste berghutten lopen, waar je kunt genieten van bijvoorbeeld een heerlijk bord Kaiserschmarrn.

1000392 - (17)

Skiën met Kerst

Ga je in de eerste week op wintersport in de kerstvakantie van 2022, dan vier je Kerstmis in de bergen. Geen mooiere plek om de mooiste tijd van het jaar met familie of vrienden te beleven. Kerstbomen zien er simpelweg gezelliger uit in de sneeuw, evenals de honderden lichtjes en andere sfeerversiering in de dorpen. Houd er rekening mee dat Eerste Kerstdag aankomend seizoen op een zaterdag valt. Wil je niet met Kerst reizen, dan is het aan te raden een dag eerder te vertrekken.

Als je op wintersport gaat met Kerst, dan zijn er een aantal tips en zaken waar je alvast rekening mee kunt houden:

 • Genieten van een speciaal kerstmenu in een leuk restaurant? Reserveer op tijd je tafel. Veel mensen willen genieten van een gezellig diner en voor je het weet zijn de meeste restaurants al vol.
 • Je kunt ook een wintersport van zondag tot zondag boeken. Helaas ben je dan met Kerst niet in de bergen, maar zo hoef je niet met de feestdagen te reizen.
1000392 - (18)

Skiën met oud en nieuw

Aankomend skiseizoen valt de kerstvakantie voor heel Nederland van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023. Wil je op wintersport in de kerstvakantie van 2022, dan zou het kunnen dat je met de jaarwisseling in de bergen bent. Oud en nieuw vieren tijdens je skivakantie is ontzettend leuk, want er vinden bijna overal leuke evenementen plaats om in stijl het nieuwe jaar in te luiden. Denk aan fakkeltochten van de plaatselijke skischool, vuurwerkshows, muziekoptredens, parades door het dorp en grote feesten.

Een aantal dingen om rekening mee te houden als je met oud en nieuw op wintersport bent:

 • Ook hier is het van belang dat je op tijd je (favoriete) restaurant reserveert. Net als Kerst is dit een populaire avond om uiteten te gaan en wil je buiten de deur eten op oudejaarsavond, dan is het handig om jezelf alvast van tevoren van een tafeltje te verzekeren.
 • De regels omtrent vuurwerk zijn in alle landen anders. Ben je dus van plan zelf een paar knallers af te steken, lees je dan goed in over wat wel en niet mag in het land van bestemming.
 • Wil je een van de vuurwerkshows of feesten bijwonen? Lees je alvast van tevoren in welke evenementen waar plaatsvinden en bereid je voor op een spetterende afsluiting van het jaar!
1000392 - (19)

Tips voor een wintersport in de kerstvakantie van 2022

Geen leukere periode om te gaan skiën dan tussen Kerst en oud en nieuw. Je luidt het winterseizoen én het nieuwe jaar in op de best mogelijke manier, je kunt genieten van een witte Kerst en de dorpen zijn sfeervoller dan ooit. Kun jij ook niet wachten om op wintersport te gaan? Met deze tips bereid je je zo goed mogelijk voor op je wintersport in de kerstvakantie van 2022:

 • Skiën in de kerstvakantie is ontzettend populair en daardoor helaas niet goedkoop. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is vroegboeken een aanrader, want dan kun je van veel en hoge kortingen profiteren. Datzelfde geldt voor last minute boeken, echter is het accommodatie-aanbod dan wel beperkt. Als je daar genoegen mee neemt, kun je voor hele redelijke prijzen al genieten van een week in de sneeuw.
 • Houd rekening met verkeersdrukte. Dat kun je doen door de knelpunten in de gaten te blijven houden en wellicht een dag eerder of later dan gebruikelijk te vertrekken.
 • Het kan flink koud zijn in december, net zoals de temperaturen wat hoger kunnen liggen in deze tijd van het jaar. Tip is om genoeg laagjes mee te nemen zodat je je kunt kleden op de weersomstandigheden. Niets is vervelender dan het te koud (of te warm) hebben tijdens het skiën!
 • Naast dat het drukker op de weg is, zal het ook drukker in de skigebieden zijn. Dat merk je aan langere wachtrijen, drukbezochte berghutten tijdens de lunch en veel wintersporters op de piste. Een andere tip is om te kiezen voor een onbekender skigebied, waar het vaak rustiger is dan in populairdere bestemmingen. Maar de belangrijkste tip is om drukte voor lief te nemen en je niet te laten leiden door eventuele ergernissen, maar gewoon te genieten van de mooiste sport en vakantie in de wereld!
1000392 - (20)