Skip to navigation Skip to main content
Christmas

Skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk

Een skivakantie in Oostenrijk in de kerstvakantie is onder veel vakantiegangers ontzettend geliefd, en dat is niet voor niets. Want wat is er nu gezelliger dan in een winters witte omgeving de mooiste dagen van het jaar doorbrengen? Oostenrijkse dorpjes worden met alle lichtjes en ornamenten nóg sfeervoller en de restaurants serveren speciale kerstmenu's. Wie wil skiën in de kerstvakantie dient echter ook rekening te houden met drukte, zowel op de piste als onderweg. Wil jij op skivakantie naar Oostenrijk in de kerstvakantie en ben je op zoek naar tips, accommodaties en aanbiedingen? We hebben alle informatie op een rij gezet!

Skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk

Zowel de kerstvakantie als de voorjaarsvakantie behoren tot de drukste weken van het hoogseizoen. Veel mensen zijn aan schoolvakanties gebonden en kiezen daarom voor deze periode voor hun skivakantie, iets dat je zult merken in drukte in het skigebied, op de weg en in de dorpen. Wil jij skiën in de kerstvakantie in Oostenrijk, leg dan op tijd je vakantie vast. Zo heb je nog genoeg keuze in accommodaties en kun je profiteren van (vroegboek)kortingen. Skiën in de kerstvakantie in Oostenrijk is om meerdere redenen heerlijk. De Oostenrijkse dorpjes worden omgetoverd tot prachtige kersttaferelen, er zijn allerlei festiviteiten zoals vuurwerkshows en het allerbelangrijkste: je beleeft een witte Kerst en/of spetterend oud en nieuw.

Wanneer is de kerstvakantie in 2023 in België?

Van plan om in de kerstvakantie van 2023 op skivakantie te gaan naar Oostenrijk? De kerstvakantie is voor alle delen van België gelijk. Dat betekent extra drukte, want de vakantie is niet gespreid. In 2023 is de kerstvakantie in België als volgt:

  • 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Skiles wintersport kerstvakantie Oostenrijk

Skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk boeken

Een skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk boeken kan best een opgave zijn. Iedereen in België én in veel andere landen is vrij in deze periode en veel wintersporters kiezen ervoor om te gaan skiën met Kerst. Met name de populaire skigebieden zijn snel volgeboekt. Daarom is het belangrijk om op tijd je skivakantie in Oostenrijk te boeken als je tijdens de kerstvakantie in de sneeuw wilt staan. Zo profiteer je niet alleen van aantrekkelijke aanbiedingen, maar is er ook nog ruime keuze in accommodatie. Op zoek naar een appartement,  chalet, hotel met halfpension of zelfs all inclusive? Een wintersport in de kerstvakantie boeken kan rechtstreeks bij de verhuurder, maar ook via een reisorganisatie. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rij gezet. 

Accommodaties wintersport Oostenrijk kerstvakantie

Accommodaties

Op zoek naar accommodaties voor een wintersport in de kerstvakantie in Oostenrijk? Om je zoektocht een beetje te helpen, hebben we tips voor vakantiehuizen, hotels en chalets in Oostenrijk. Verblijf aan de piste of gezellig in het dorp tussen de kerstlichtjes!

Chalet in Oostenrijk boeken met korting
© Spalder Media Group

Aanbiedingen

Een skivakantie in de kerstvakantie is niet goedkoop. Maar wie er op tijd bij is met boeken, kan profiteren van aantrekkelijke vroegboekkortingen en andere interessante deals. Veel reisorganisaties stunten regelmatig met aanbiedingen en kortingen!

Last minute kerstvakantie Oostenrijk

Last minute op skivakantie

Ben je minder gebonden aan een bepaalde periode en kun je op het laatste moment besluiten of je gaat skiën? Dan zijn er ook diverse last minute deals voor een wintersport in de kerstvakantie. Het aanbod in accommodaties is echter dan wel een stuk beperkter.

Goedkope skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk

Laten we één ding voorop stellen: skiën is niet goedkoop. Helemaal als je in de kerstvakantie op wintersport wil, moet je rekening houden met relatief hoge kosten. Aangezien het een onwijs populaire periode is om in de sneeuw te staan, kun je hogere prijzen verwachten dan bijvoorbeeld in het laagseizoen. Dit geldt zowel voor de skipassen als het materiaal en accommodatieprijzen. Echter kun je op verschillende manieren de kosten enigszins binnen de perken houden en met een aantal tips kun je genieten van een relatief goedkope skivakantie in de kerstvakantie in Oostenrijk. Hoe je dat doet?

  • Accommodaties aan de piste of in het centrum kosten meer dan een minder centraal gelegen plek. Kies bijvoorbeeld voor een hotel of appartement dat net buiten het dorp ligt. 
  • Kleinere en minder bekende skigebieden zijn vaak betaalbaarder dan de grote, populaire bestemmingen.
  • Ga niet uiteten maar kook zelf en/of neem je eigen lunch mee de piste op.
  • Kijk of je skimateriaal en/of skikleding van iemand kunt lenen om zo materiaalkosten te besparen. 

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk in de kerstvakantie

Hoewel alle skigebieden al geopend zijn met Kerst, valt de vakantie nog redelijk vroeg in het seizoen. Hoeveel sneeuw er ligt heeft er helemaal mee te maken met hoe vroeg het al in het seizoen begint met sneeuwen en of die basis goed blijft liggen. Wil jij verzekerd zijn van uitstekende sneeuwcondities, kies dan voor een van de sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk voor je wintersport in de kerstvakantie. Dit zijn vaak skigebieden met een gletsjer of met veel hooggelegen pistes. Enkele voorbeelden van sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk:

 

 

Sneeuwzekere skigebieden wintersport Oostenrijk

Tradities in Oostenrijk

Op skivakantie in Oostenrijk in de kerstvakantie is een leuke belevenis om meerdere redenen. Met je familie, vrienden of partner Kerst vieren in de sneeuw is bijzonder. Wanneer je uiteten gaat kun je genieten van een speciaal kerstmenu en alles is gesierd door prachtige ornamenten. Bovendien houden ze er in Oostenrijk diverse tradities met Kerst op na. Iets wat je kunt tegenkomen tijdens de kerstvakantie in Oostenrijk zijn de Perchtenlopen, waarbij bijzondere en een tikkeltje enge figuren met veel kabaal door de dorpjes de wintergeesten verjagen, soms in combinatie met vuurshows. 

Andere tradities met Kerst in Oostenrijk zijn koekjes bakken. Er zijn overal kerststalletjes te zien en Kerstavond is de belangrijkste avond. Wanneer je dus uiteten wilt op deze avond, dien je op tijd van tevoren ergens te reserveren!

Oud en nieuw

Wanneer je met de kerstvakantie in Oostenrijk op wintersport gaat, kan het natuurlijk ook zijn dat je oud & nieuw in de bergen viert. Dat is een bijzondere belevenis, want tijdens oudejaarsavond (Sylvester) vinden er talloze festiviteiten plaats. De plaatselijke skischool zal een fakkelshow houden, er zijn spectaculaire vuurwerkshows en gezellige feesten. 

Met oud en nieuw op wintersport in Oostenrijk.

Tips voor een skivakantie met kinderen in de kerstvakantie in Oostenrijk

Op skivakantie met kinderen in de kerstvakantie? Veel families zijn gebonden aan de schoolvakanties vanwege hun kinderen, dus er zijn veel kids op de piste in deze periode. Wil je op skivakantie met kinderen dan zijn bepaalde zaken belangrijk om rekening mee te houden. Veel skigebieden in Oostenrijk zijn kindvriendelijk en een aantal behoren zelfs tot de meest familievriendelijke van de Alpen. Maar naast een geschikte bestemming, is het type accommodatie ook belangrijk, evenals mogelijkheden tot kinderopvang en faciliteiten voor kleintjes. Bekijk hieronder onze tips voor de perfecte voorbereiding op jouw familiewintersport in de kerstvakantie. 

Drukte op de weg

Niet alleen voor België is het vakantie, ook andere landen hebben vrij tijdens de kerstperiode. Er zijn veel mensen die voor een skivakantie tijdens de kerstvakantie naar Oostenrijk vertrekken. Houd daarom rekening met drukte onderweg en reken extra reistijd. Bereid je goed voor en bekijk waar je de meeste files en/of drukte kunt verwachten onderweg. 

Verkeersdrukte rondom de kerstvakantie

Vervoer naar Oostenrijk

Voor je skivakantie naar Oostenrijk heb je keuze uit de auto, de bus, de trein en het vliegtuig. Voor elk type vervoer valt wat te zeggen en is afhankelijk van jouw behoeften. Hieronder een aantal handige tips voor reizen naar Oostenrijk in de kerstvakantie.

Met de auto naar Oostenrijk wintersport kerstvakantie

Met de auto op skivakantie

De meeste mensen gaan tijdens de kerstvakantie met de auto op wintersport naar Oostenrijk. Belangrijk is dat je nooit zonder sneeuwkettingen en winterbanden naar de bergen rijdt. Bereid je goed voor op je reis en houd rekening met drukte onderweg. Hieronder een aantal handige tips:

Met de bus op wintersport in de kerstvakantie naar Oostenrijk

Met de bus op skivakantie

Wie niet zelf wil sturen en op zoek is naar een betaalbaar vervoersmiddel, kan ervoor kiezen om met de bus op wintersport te gaan. De meeste bussen rijden 's nachts dus je kunt niet alleen lekker je ogen dichtdoen, vaak heb je hierdoor ook nog een extra skidag! Hieronder een aantal tips:

Wintersport met de trein in de kerstvakantie

Met de trein op skivakantie

Duurzaam op wintersport in de kerstvakantie? Kies voor de trein! Terwijl je slaapt word je naar Oostenrijk gereden, vooral als je kiest voor een nachttrein met privé coupé en ligbed. Reserveer wel op tijd! Bekijk hieronder nog meer handige tips: 

Met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk in de kerstvakantie

Met het vliegtuig op skivakantie

Wanneer je snel op je bestemming wilt aankomen, dan kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig op wintersport naar Oostenrijk in de kerstvakantie te gaan. Het is comfortabel, alleen een minder duurzame keuze. Hieronder een aantal handige tips: