Skip to navigation Skip to main content
Oostenrijk (2)
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vervoer naar Oostenrijk

Vervoer Oostenrijk: reizen per auto, bus, trein of vliegtuig

De skivakantie begint met vervoer naar Oostenrijk. Reizen naar het wintersportland kan met verschillende vervoersmiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Veruit de meeste mensen reizen met de auto naar Oostenrijk vanwege de vrijheid. Wie met de bus of trein reist is langer onderweg, maar hoeft niet zelf te sturen. Het vliegtuig is ideaal voor een korte skitrip, binnen een paar uur sta je al op de ski’s. Op deze pagina lees je alles over vervoer van en naar Oostenrijk.

Reizen naar Oostenrijk: informatie per type vervoer

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over reizen naar Oostenrijk per type vervoer. Naast tips voor reizen met de auto vind je hier ook meer informatie over bus- en treinreizen en luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar het land vliegen. Reis je met de trein of met het vliegtuig, dan kan het zijn dat je voor het laatste stuk naar je eindbestemming een transfer, taxi of huurauto nodig hebt. Een andere optie is het openbaar vervoer. Veel bestemmingen zijn eenvoudig te bereiken met de lokale bus of trein. Hieronder volgt een compleet overzicht met vervoer naar Oostenrijk.

Vervoer naar Oostenrijk reizen per bus trein vliegtuig of auto

Reizen per auto naar Oostenrijk

Van al het vervoer naar Oostenrijk is de auto het meest populair. Een wintersport met de auto betekent meer vrijheid. Zo kun je onder andere zelf de vertrektijd bepalen, kun je - afhankelijk van het formaat van de auto - meer meenemen en hoef je eenmaal ter plaatse geen gebruik te maken van de skibus. Nadelen aan reizen met de auto zijn de lange autorit en de kans op files of ander oponthoud onderweg. Een goede voorbereiding van de reis naar Oostenrijk is van groot belang. Denk in ieder geval aan het volgende:

Reizen per bus naar wintersport

Reizen per bus naar Oostenrijk

Wie voordelig en milieuvriendelijk naar Oostenrijk wil reizen, kan kiezen voor de bus als type vervoer. Bovendien profiteer je vaak van twee extra dagen op de pistes, aangezien de meeste bussen ’s nachts rijden. De meeste skigebieden zijn per bus bereikbaar en de busreis kun je boeken bij een reisorganisatie, maar ook los bij een toeringcarbedrijf. Wil jij op wintersport met de bus naar Oostenrijk? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder.

Flixbus

Bij Flixbus boek je goedkope busreizen naar meer dan 2500 Europese bestemmingen. Alle bussen beschikken over comfortabele zitplaatsen, wifi, stopcontacten en een toilet.

Sunweb

Extra voordelig met de bus op wintersport naar Oostenrijk? Bij Sunweb boek je complete pakketreizen naar diverse Oostenrijkse skigebieden, inclusief busreis én skipas.

Summit Travel

Reisorganisatie Summit Travel kan voor zowel grote groepen als particulieren een busreis naar Oostenrijk verzorgen. Ook hier boek je extra voordelige pakketreizen, inclusief skipas.

Wintersport met de trein vervoer naar Oostenrijk

Reizen per trein naar Oostenrijk

Duurzaam vervoer naar Oostenrijk is de trein. Een wintersport met de trein naar de Oostenrijkse Alpen is de beste optie voor het milieu. Reizen met de trein is bovendien zeer comfortabel. Zeker als je een eigen privé coupé boekt. Treinen rijden vaak ’s nachts, wat betekent dat jij lekker je ogen dicht kunt doen en uitgerust aankomt op de plaats van bestemming. Geen files, maar gezellig samen spelletjes spelen en alvast genieten van dit eerste vakantiemoment. De trein als vervoer naar Oostenrijk kent voor- maar ook nadelen. Veel mensen zien slepen met spullen als nadeel, maar met deze tips wordt ook dat een succes. Ook een eventuele overstap kan voor stress zorgen, al rijden genoeg treinen tegenwoordig rechtstreeks. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Boek dan ver van tevoren. Last minute kunnen de tickets vrij prijzig zijn.

Vervoer Oostenrijk wintersport met het vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Oostenrijk

De snelste manier van reizen naar Oostenrijk is toch wel het vliegtuig. Binnen enkele uren kun je al op de plaats van bestemming zijn. Vanaf verschillende luchthavens in Nederland (Schiphol Amsterdam, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven) vertrekken er in de wintermaanden dagelijks vluchten naar Oostenrijk (Innsbruck, Salzburg en Wenen). De vlucht duurt tussen de anderhalf en twee uur. Vliegen is niet goedkoop, zeker in populaire vakantieweken. Bovendien moet je extra bagage en ski’s los bijboeken waar je ook weer extra voor betaalt. Na de landing heb je een huurauto, transferservice, taxi of het openbaar vervoer nodig om bij je eindbestemming te komen.

Auto huren in Oostenrijk

Wie met de trein, bus of het vliegtuig op wintersport gaat, kan ter plaatse in Oostenrijk een auto huren. Een auto huren is eenvoudig, maar je dient wel met een aantal zaken rekening te houden. Kijk goed naar de eisen voor het rijbewijs en voldoende krediet op de creditcard.