Skip to navigation Skip to main content
Liechtenstein (1)
© Liechtenstein Marketing / Martin Walser
Liechtenstein

Skigebieden in Liechtenstein

Wintersport in Liechtenstein speelt zich af op de pistes van Malbun-Triesenberg. Dit familievriendelijke skigebied telt 23 km aan pistes en ligt in het zuidoosten van het Vorstendom, dicht bij de grens met Oostenrijk en Zwitserland, op slechts een uur rijden van Bludenz. Als je de grens met Liechtenstein bent gepasseerd, volg je in de hoofdstad Vaduz de bordjes ‘schloss’ en Malbun.  

Wintersport in het skigebied van Liechtenstein

Malbun-Triesenberg is het enige skigebied in Vorstendom Liechtenstein. De ruim 23 km aan pistes liggen tussen 1602 en 2000 meter hoogte, aan het einde van een prachtige vallei. Dankzij de beschutte ligging profiteer je hier van voldoende sneeuw en goede pistecondities van begin december tot begin april. Ondanks dat er slechts één skigebied in Liechtenstein ligt, betekent dat niet dat je er niet meer wintersportmogelijkheden vindt. In het Valünatal bij Steg kun je bijvoorbeeld prachtig langlaufen op bijna 20 km aan loipes en ook vind je bij Triesen, Schaan en Malbun enkele mooie winterwandelroutes. Andere winteractiviteiten die mogelijk zijn in Liechtenstein zijn: tours met lama’s/alpaca’s in de sneeuw, schaatsen, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen met een gids, rodelen, iglo’s bouwen en fakkeltochten.

Meer informatie over het skigebied in Liechtenstein

Op zoek naar meer informatie over een wintersport in Liechtenstein in skigebied Malbun-Triesenberg en skidorp Malbun? Scroll snel naar beneden en klik op de links.