Skip to navigation Skip to main content
Winterberg 2
Duitsland

Wintersport Duitsland

De afgelopen jaren is wintersport in Duitsland ontzettend populair geworden. Steeds meer landgenoten kiezen voor een skivakantie in Duitsland. De bereikbaarheid, lage prijzen en vele sneeuwkanonnen zijn redenen om op wintersport te gaan naar Duitsland. Winterberg en Willingen in het Sauerland zijn ideaal voor een korte skitrip. In het zuidelijkere Bayern liggen grotere gebieden voor een langere wintersport in Duitsland.

Wintersportgebieden in Duitsland hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in kunstsneeuw installaties. Duitse skigebieden zijn niet langer afhankelijk van sneeuwval door de tientallen sneeuwkanonnen die aanwezig zijn. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat u tijdens uw wintersport in Duitsland altijd kunt genieten van sneeuwzekere afdalingen. Indien u van plan bent om een weekendje naar Duitsland op wintersport te gaan is het verstandig om de weersberichten in de gaten te houden. Dan weet u zeker dat u tijdens de wintersport in Winterberg of Feldberg kunt genieten van goede pistes.

Wintersporten op slechts drie uur rijden

De skigebieden in het Sauerland liggen op slechts 3,5 uur rijden vanaf Antwerpen. Vanaf eind december kunt u voor een korte wintersport in Duitsland prima terecht in Willingen of Winterberg. De pistes van de ‘Skiliftkarussell Winterberg’ en andere kleinere skigebieden zoals die van Willingen liggen er dan, mede door de vele sneeuwkanonnen, prima bij. Over het vinden van een vakantiehuis of hotel in Winterberg of Willingen hoeft u zich geen zorgen te maken, die zijn er meer dan genoeg.

Goedkope wintersport in Duitsland

Kiest u voor een wintersport in het zuiden van Duitsland dan heeft u meer mogelijkheden. In dorpen als Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf zijn de skigebieden groter en de pistes sneeuwzeker vanwege de hogere ligging. Voor een wintersport in Duitsland zijn de skigebieden in Bayern een uitstekende optie. Het is minder ver rijden dan de Alpen, maar u vindt er toch dat echte wintersportgevoel. Overigens is een wintersport in Duitsland vaak goedkoper dan in Oostenrijk of Zwitserland. Tal van redenen om eens op wintersport naar Duitsland te gaan!