Skip to navigation Skip to main content
Les Portes du Soleil
© Spalder Media Group
Frankrijk

Wintersport Frankrijk

Frankrijk heeft een lange traditie als het gaat om wintersport. Wie kent de statische, betonnen appartementencomplexen uit de jaren ’70 niet? Inmiddels zijn de chalets en hotels in Frankrijk stukken sfeervoller. Frankrijk is erg populair voor een sneeuwzekere, zonovergoten skivakantie. Vaak is het goedkoper om op wintersport te gaan naar Frankrijk dan naar Oostenrijk.

Tel hierbij op dat Frankrijk over de grootste skigebieden van de wereld beschikt en u begrijpt dat Frankrijk het land is om te skiën en snowboarden. Aan après-ski wordt in Frankrijk ook steeds meer aandacht besteed. Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport zijn aanwezig in Frankrijk.

Sneeuwzekere wintersport in Frankrijk

De Franse skigebieden zijn te typeren als groot, zonnig en sneeuwzeker. Les Portes du Soleil en Les Trois Vallées behoren tot de grootste skigebieden van de wereld en hebben altijd voldoende sneeuw. Wanneer u van plan bent om op wintersport naar Frankrijk te gaan hoeft u zich geen zorgen te maken over de sneeuw of het weer. Door de ideale ligging is sneeuw en zon vrijwel gegarandeerd tijdens een wintersport in Frankrijk. Voor de liefhebber van kilometerslange afdalingen is Frankrijk een uitstekend wintersportland.

Betaalbare wintersport in Frankrijk

De oude Franse skistations zijn niet de sfeervolste wintersportbestemmingen. Een wintersport in Frankrijk moest praktisch en betaalbaar zijn, sfeervol was een ander verhaal. Grote appartementencomplexen werden uit de grond gestampt met als resultaat een dorp vol betonnen hoogbouw. Voordeel is dat de vakantiehuizen en hotels in Frankrijk nooit ver van de piste verwijderd liggen. Een skibus is tijdens je wintersport in Frankrijk meestal niet nodig. Chalets aan de piste zijn in Frankrijk gemeengoed.

Gezellige, sfeervolle wintersport in Frankrijk

De Franse skiresorts gaan echter ook met hun tijd mee. De vraag naar sfeer tijdens de wintersport is erkend en daar wordt bij nieuwe bebouwing rekening mee gehouden. Houten chalets aan de piste zijn in Frankrijk tegenwoordig erg populair. De après-ski in Frankrijk benadert nog niet het niveau in Oostenrijk maar wordt ook steeds gezelliger. Naar Franse après-ski bestemmingen als Les Deux Alpes en Val Thorens kunt u met een gerust hart afreizen. Een gezellige, sfeervolle wintersport in Frankrijk is tegenwoordig prima mogelijk!