Oostenrijk voelt als thuiskomen...

De bergen zijn altijd al heel speciaal voor mij geweest. Ik zette mijn eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz in Oostenrijk, ging een semester studeren in Graz, werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee en nu mag ik er zelfs blogs over schrijven! Benieuwd wat de bergen nog allemaal voor mij in petto hebben.Passie voor Oostenrijk

Als van kleins af aan ben ik gepassioneerd door Oostenrijk. Mijn opa is er zot van, misschien heb ik het van hem meegekregen. De bergen, het lekkere eten maar ook de taal fascineren mij telkens weer. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Op mijn achttiende besliste ik om Duits te gaan studeren en een paar jaar later mocht ik zelfs op Erasmus naar mijn lievelingsland. Als vertaler voor de toeristische sector wil ik vandaag van mijn passie mijn beroep maken. Dat zou fantastisch zijn.

Verlangen naar de winter

Ik ben nooit echt sportief geweest, en ook helemaal geen durver, maar toch namen mijn ouders mij op mijn tiende mee naar Oostenrijk voor een allereerste skivakantie. Met een bang hartje leerde ik skiën, en ik ga sindsdien nog jaarlijks terug. Ik ben nog steeds geen topskiër en zal het waarschijnlijk nooit worden, maar toch is er iets dat mij elk jaar terug naar die wintervakantie doet verlangen. Zijn het de prachtige besneeuwde berglandschappen, of is het de gezellige chalet waar we logeren, misschien wel die heerlijke Kaiserschmarrn die sowieso eens op het menu staat? Het maakt niet uit wat het is dat mij naar Oostenrijk brengt. Het voelt hier altijd een beetje als thuiskomen.

De laatste 5 artikelen van Lies

18 september door Lies in 'Tips', Snowboardtechniek''

Gesukkel met de sleeplift, pijnlijke knieën, overal blauwe plekken en een natte broek… als beginnende snowboarder zul je dit waarschijnlijk wel herkennen. Leren snowboarden gaat (letterlijk) met ups en downs, maar volhouden is de boodschap. Met het juiste materiaal en veel oefening heb je na enkele dagen de techniek onder de knie en kom je al goed de piste naar beneden. Veel mensen beweren dat je sneller leert snowboarden dan skiën, en dat klopt eigenlijk wel. Met een paar tips (en wat geduld) heb je al veel in huis om succesvol je eerste meters op het snowboard te maken! Meer ›

19 december door Lies in 'Aankondigingen''

Het is zover, je kan weer stemmen voor de jaarlijkse Snowplaza Awards! Een spannende zoektocht, waarbij we op zoek gaan naar jullie favoriete après-skibar en de beste skigebieden in allerlei categorieën. En jij kan ons daar natuurlijk bij helpen! Van 19 december 2019 tot 1 april 2020 kan je stemmen op al je favorieten. Daarna worden de winnaars van de verschillende Snowplaza Awards bekendgemaakt. Onder alle stemmers verloten we 10 skibrillen van SINNER ter waarde van € 99,99. Meer ›

7 juli door Lies in 'Tips''

Plan je een skivakantie in de zomer, dan mag je rekenen op heerlijke temperaturen op de piste. Als je met enkele dingen rekening houdt, kan je volop genieten van de zon en tegelijk een topskivakantie beleven. In de zomer zijn er verschillende skigebieden open en vaak is de sneeuw echt van prima kwaliteit. De hoge temperaturen vragen misschien wel wat flexibiliteit, maar het wordt een unieke ervaring. In deze blog ontdek je 10 tips voor een onbezorgde en comfortabele skivakantie in de zomer. Meer ›

23 juni door Lies in 'Lijstje''

Helaas komt aan alle mooie dingen een eind. Ook aan het skiseizoen. De voorbije maanden hebben we volop kunnen genieten van prachtige pistes, immense hoeveelheden sneeuw en veel gezelligheid in de skihutten en de bergdorpen. Na Pasen zijn de meeste liften gestopt met draaien. In de Alpen keert de rust dan even terug en maken ze zich klaar voor de zomer. En voor de winter die daarna weer komt. Voor veel skiërs zou het skiseizoen eeuwig mogen blijven duren, anderen kijken dan weer uit naar de zomer. Ontdek in deze blog de 20 dingen die jij als skifanaat denkt wanneer het skiseizoen weer eindigt. Meer ›

11 juni door Lies in 'Materiaal''

Je komt thuis van skivakantie en je ski-jas en skibroek zitten onder de zwarte vlekken. Herkenbaar? Een goed wasbeurt kan wonderen doen. Maar opgelet: steek je skikledij nooit in de wasmachine zonder de wasvoorschriften goed te lezen en het juiste wasproduct te gebruiken. Het is uiterst belangrijk om je kledij met een middel te wassen dat het waterafstotende membraan niet verstopt. Volg deze eenvoudige tips en hou je skikledij langer mooi! Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen