Oostenrijk voelt als thuiskomen...

De bergen zijn altijd al heel speciaal voor mij geweest. Ik zette mijn eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz in Oostenrijk, ging een semester studeren in Graz, werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee en nu mag ik er zelfs blogs over schrijven! Benieuwd wat de bergen nog allemaal voor mij in petto hebben.Passie voor Oostenrijk

Als van kleins af aan ben ik gepassioneerd door Oostenrijk. Mijn opa is er zot van, misschien heb ik het van hem meegekregen. De bergen, het lekkere eten maar ook de taal fascineren mij telkens weer. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Op mijn achttiende besliste ik om Duits te gaan studeren en een paar jaar later mocht ik zelfs op Erasmus naar mijn lievelingsland. Als vertaler voor de toeristische sector wil ik vandaag van mijn passie mijn beroep maken. Dat zou fantastisch zijn.

Verlangen naar de winter

Ik ben nooit echt sportief geweest, en ook helemaal geen durver, maar toch namen mijn ouders mij op mijn tiende mee naar Oostenrijk voor een allereerste skivakantie. Met een bang hartje leerde ik skiën, en ik ga sindsdien nog jaarlijks terug. Ik ben nog steeds geen topskiër en zal het waarschijnlijk nooit worden, maar toch is er iets dat mij elk jaar terug naar die wintervakantie doet verlangen. Zijn het de prachtige besneeuwde berglandschappen, of is het de gezellige chalet waar we logeren, misschien wel die heerlijke Kaiserschmarrn die sowieso eens op het menu staat? Het maakt niet uit wat het is dat mij naar Oostenrijk brengt. Het voelt hier altijd een beetje als thuiskomen.

De laatste 5 artikelen van Lies

5 januari door Lies in 'Materiaal'' | 0

Carven op een lege piste

Ben je klaar om je eigen ski’s aan te schaffen? Dat kan best een uitdagende stap zijn, want welke ski past nu het beste bij jou? De sportwinkel biedt zoveel verschillende soorten ski’s, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En voor jou zien ze er allemaal gelijk uit. Ze worden onderverdeeld in meerdere categorieën en subcategorieën. In 2 blogs proberen we jou meer inzicht te geven in de verschillende soorten ski’s, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Meer ›

28 december door Lies in 'Bestemmingen'' | 0

7 redenen voor een wintervakantie met vrienden in het Skicircus

Op skivakantie met vrienden … klinkt zalig toch? Overdag genieten op de piste en ’s avonds gezellig samenzijn. De ideale bestemming voor een wintervakantie met vrienden is het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Overdag verken je samen de meer dan 270 kilometer piste en na een lange skidag ga je helemaal los in de après-skibar of organiseer je een spelletjesavond in de accommodatie waar je verblijft. Ontdek in dit blog 7 redenen voor een wintervakantie met vrienden in het Skicircus. Meer ›

17 december door Lies in 'Nieuws'' | 0

De nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach

Goed nieuws! In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn er dit skiseizoen twee splinternieuwe liften geopend! De hypermoderne Kohlmaisbahn, een gondellift met cabines voor 10 personen, vervangt in Saalbach de vroegere Kohlmaisgipfelbahn. In Leogang opent deze winter de Muldenbahn, een 8-persoonszetellift mét zetelverwarming, die de vroegere zetellift voor 6 personen vervangt. Deze twee nieuwkomers zorgen voor extra capaciteit, en dus ook meer tijd om te skiën! Waar wacht je nog op? Meer ›

11 november door Lies in 'Algemeen'' | 0

Webcam Sölden gletsjer

Door: Lies De Sutter. Goed nieuws voor wintersportliefhebbers! De eerste skigebieden zijn nu al open! De ideale kans om het eerste spoor door de sneeuw te trekken, voor de grote drukte naar de bergen komt. Bovendien kan je nog genieten van een voordelig tarief, want het hoogseizoen is nog niet officieel van start gegaan. In dit blogartikel ontdek je nog meer voordelen van een vroege skivakantie en 10 gebieden waar je op dit moment al van de sneeuw kunt genieten. Meer ›

4 november door Lies in 'Recepten'' | 0

Bordje Zwitserse rösti met spiegelei

Door: Lies De Sutter. Rösti is een typisch Zwitsers gerecht. Oorspronkelijk werd het door de boeren van Duitstalig Zwitserland als ontbijt gegeten, maar vandaag is het een nationaal gerecht dat in gans Zwitserland op tafel komt, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een spiegeleitje erbovenop. Wil je de Zwitserse sfeer in huis halen? Dat kan, met dit eenvoudige recept voor heerlijke rösti. Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen