Oostenrijk voelt als thuiskomen...

De bergen zijn altijd al heel speciaal voor mij geweest. Ik zette mijn eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz in Oostenrijk, ging een semester studeren in Graz, werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee en nu mag ik er zelfs blogs over schrijven! Benieuwd wat de bergen nog allemaal voor mij in petto hebben.Passie voor Oostenrijk

Als van kleins af aan ben ik gepassioneerd door Oostenrijk. Mijn opa is er zot van, misschien heb ik het van hem meegekregen. De bergen, het lekkere eten maar ook de taal fascineren mij telkens weer. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Op mijn achttiende besliste ik om Duits te gaan studeren en een paar jaar later mocht ik zelfs op Erasmus naar mijn lievelingsland. Als vertaler voor de toeristische sector wil ik vandaag van mijn passie mijn beroep maken. Dat zou fantastisch zijn.

Verlangen naar de winter

Ik ben nooit echt sportief geweest, en ook helemaal geen durver, maar toch namen mijn ouders mij op mijn tiende mee naar Oostenrijk voor een allereerste skivakantie. Met een bang hartje leerde ik skiën, en ik ga sindsdien nog jaarlijks terug. Ik ben nog steeds geen topskiër en zal het waarschijnlijk nooit worden, maar toch is er iets dat mij elk jaar terug naar die wintervakantie doet verlangen. Zijn het de prachtige besneeuwde berglandschappen, of is het de gezellige chalet waar we logeren, misschien wel die heerlijke Kaiserschmarrn die sowieso eens op het menu staat? Het maakt niet uit wat het is dat mij naar Oostenrijk brengt. Het voelt hier altijd een beetje als thuiskomen.

De laatste 5 artikelen van Lies

23 juni door Lies in 'Lijstje'' | 0

Helaas komt aan alle mooie dingen een eind. Ook aan het skiseizoen. De voorbije maanden hebben we volop kunnen genieten van prachtige pistes, immense hoeveelheden sneeuw en veel gezelligheid in de skihutten en de bergdorpen. Na Pasen zijn de meeste liften gestopt met draaien. In de Alpen keert de rust dan even terug en maken ze zich klaar voor de zomer. En voor de winter die daarna weer komt. Voor veel skiërs zou het skiseizoen eeuwig mogen blijven duren, anderen kijken dan weer uit naar de zomer. Ontdek in deze blog de 20 dingen die jij als skifanaat denkt wanneer het skiseizoen weer eindigt. Meer ›

11 juni door Lies in 'Materiaal'' | 0

Je komt thuis van skivakantie en je ski-jas en skibroek zitten onder de zwarte vlekken. Herkenbaar? Een goed wasbeurt kan wonderen doen. Maar opgelet: steek je skikledij nooit in de wasmachine zonder de wasvoorschriften goed te lezen en het juiste wasproduct te gebruiken. Het is uiterst belangrijk om je kledij met een middel te wassen dat het waterafstotende membraan niet verstopt. Volg deze eenvoudige tips en hou je skikledij langer mooi! Meer ›

23 maart door Lies in 'Skigebieden onder de loep'' | 0

Een wintervakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is veel meer dan skiën of snowboarden alleen. Het is er inderdaad zalig genieten op de piste, maar je beleeft minstens evenveel plezier tijdens een van de vele andere winteractiviteiten. Ga bijvoorbeeld eens snowtuben, schaatsen of maak een winterwandeling met lama’s! Meer ›

10 maart door Lies in 'Tips'' | 0

Gesukkel met de sleeplift, pijnlijke knieën, overal blauwe plekken en een natte broek… als beginnende snowboarder zul je dit waarschijnlijk wel herkennen. Leren snowboarden gaat (letterlijk) met ups en downs, maar volhouden is de boodschap. Met het juiste materiaal en veel oefening heb je na enkele dagen de techniek onder de knie en kom je al goed de piste naar beneden. Veel mensen beweren dat je sneller leert snowboarden dan skiën, en dat klopt eigenlijk wel. Met een paar tips (en wat geduld) heb je al veel in huis om succesvol je eerste meters op het snowboard te maken! Meer ›

3 februari door Lies in 'Evenementen'' | 0

Feesten met een dj tijdens de White Pearl Mountain Days

Leer weer genieten van het moment tijdens de White Pearl Mountain Days van 15 tot 31 maart 2019 in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Jij profiteert van zonnige skidagen en de White Pearl Mountain Days zorgen voor de rest: hippe muziek, internationale gastronomie, een “healthy lifestyle”-programma én een persoonlijke ligstoel in de zon! In het hele skigebied valt wat te beleven en ook vele hutten, restaurants en hotels nemen deel aan het event. Til je wintervakantie naar een hoger niveau en kom naar het Skicircus tijdens de White Pearl Mountain Days. De toegang is helemaal gratis! Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen