7 juli 2019 door Lies in Tips

Plan je een skivakantie in de zomer, dan mag je rekenen op heerlijke temperaturen op de piste. Als je met enkele dingen rekening houdt, kan je volop genieten van de zon en tegelijk een topskivakantie beleven. In de zomer zijn er verschillende skigebieden open en vaak is de sneeuw echt van prima kwaliteit. De hoge temperaturen vragen misschien wel wat flexibiliteit, maar het wordt een unieke ervaring. In deze blog ontdek je 10 tips voor een onbezorgde en comfortabele skivakantie in de zomer.

#1. Zet de wekker wat vroeger

Gaan skiën in de zomer is fantastisch voor vroege vogels. Om vóór de warme temperaturen nog volop te kunnen genieten van goede pistes, moet je ‘s morgens aan de lift staan als die de eerste keer naar boven gaat. De eerste uren op de piste tellen in de zomer voor twee! En het eerste spoor trekken, dat is bovendien iets wat je echt eens gedaan moet hebben!

#2. Trek een laagje minder aan

Tijdens een sneeuwvakantie in de zomer zijn dikke jassen en thermische kleding een no-go! Ook je verwarmde skibotten en thermopads kan je deze keer gewoon thuis laten. Kies voor dunne laagjes goed ademende kledij die het zweet naar buiten transporteren.

#3. Kies voor de juiste wax

Natte papsneeuw, daar zal je hoe dan ook mee te maken krijgen als je in de zomer gaat skiën. Als goede skiër heb je daar waarschijnlijk weinig last van, maar het is wel belangrijk dat je je ski’s hierop voorbereidt. Om in deze sneeuwcondities goed te glijden, kies je het best voor een wax die bestemd is voor hoge temperaturen. Kan je kiezen voor bredere ski’s? Dat is een goed idee, want die doen het in deze condities beter dan raceski’s. 12 tips om materiaal in topconditie te houden >

#4. Vergeet je zonnecrème niet

Smeren, smeren, smeren, we kunnen het niet genoeg herhalen. De kracht van de zon wordt in de zomer alleen maar groter en de sneeuw weerkaatst bovendien zo’n 80 % van de zonnestralen. Het is dus erg belangrijk om voldoende zonnecrème te smeren. Niet alleen ’s morgens, maar om de twee uur. Gebruik een factor 30 of hoger voor voldoende bescherming en vergeet zeker je lippen niet in te smeren!

#5. Drink voldoende (water)

In de bergen is de lucht droger dan je gewoon bent, en de hogere temperaturen maken het extra belangrijk om voldoende te drinken. Het vocht dat je verliest door te zweten, moet je terug aanvullen. Zo krijg je ook minder last van stramme spieren en kan je de volgende dag weer fris en monter klaarstaan voor de eerste lift. Met ‘drinken’ bedoelen we natuurlijk water en andere (fris)dranken, maar let op met alcohol! Door alcohol te drinken wordt er nog meer vocht aan je lichaam onttrokken.

#6. Ga zo hoog mogelijk

Hoe hoger je gaat, hoe lager de temperaturen. Voor een sneeuwvakantie in de zomer kies je dus voor een skigebied met pistes die op een gletsjer liggen. Daar ligt altijd sneeuw en soms is het hier zelfs mogelijk om 365 dagen per jaar te skiën.

#7. Voorzie toch een winterjas

Deze tip is natuurlijk een beetje tegenstrijdig met tip 2. Toch is het niet onverstandig om een winterjas en een extra skipulli mee te nemen op skivakantie in de zomer. Het kan zomaar gebeuren dat de temperaturen tóch winters zijn. Het is altijd een goed idee om voor je vertrek naar de Alpen het weerbericht en de sneeuwhoogtes in de gaten te houden.

#8. Andere activiteiten

Een skivakantie in de zomer combineer je optimaal met andere activiteiten in de bergen. 's Morgens heerlijk afdalen op de gletsjer en 's middags zwemmen in een bergmeer, een stadje bezoeken of gewoon heerlijk relaxen op het terras.

#9. Zet je ski’s wat vroeger aan de kant

Na de middag liggen veel pistes er niet meer zo goed bij. Meer en meer sneeuwhopen en papsneeuw met lelijke valpartijen tot gevolg. Vermijd skiongelukken en zet bij hoge temperaturen je ski’s gewoon een uurtje vroeger aan de kant.

#10. Laat alles goed drogen

Als je na een dagje skiën je botten en skikleren uittrekt, merk je duidelijk dat je hebt gesport. Zeker in de zomer! Laat je materiaal en je kledij goed drogen en verluchten tegen de volgende dag. Tip: haal je binnenschoen uit je skibotten als je thuiskomt en geef je ski’s een goede onderhoudsbeurt voor je ze op zolder legt.

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen