Skip to navigation Skip to main content

7 redenen voor een wintervakantie met vrienden in het Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Overdag verken je samen de meer dan 270 kilometer piste en na een lange skidag ga je helemaal los in de après-skibar of organiseer je een spelletjesavond in de accommodatie waar je verblijft. Ontdek in dit blog 7 redenen voor een wintervakantie met vrienden in het Skicircus.

#1. Helemaal losgaan tijdens de après-ski

Voor wie de après-ski minstens even belangrijk vindt als het skiën zelf, is het Skicircus echt de place to be! Dit skigebied staat niet voor niets bovenaan het lijstje van de meest geliefde après-skibestemmingen. In een aantal bars op de piste breekt het feest ’s middags al los. De vele skihutten en parasolbars nodigen dan ook uit om met je vrienden uit de bol te gaan! In de pubs en discotheken in de dorpen kun je zelfs feesten tot in de vroege uurtjes. De allerbeste après-skimomenten beleef je in Saalbach en Hinterglemm, maar ook in Fieberbrunn en Leogang kan je het na het skiën gezellig vertoeven samen met je vrienden.

(Foto: © Saalbach)

#2. De perfecte accommodatie voor grote en kleine groepen

In de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn in het Skicircus zijn er heel wat accommodaties voor kleine en grote groepen. Je vindt er appartementen maar ook hotels, een leuke slaapplek voor elk budget. De accommodaties variëren van twee tot vijf sterren. Wil je ’s middags eten op de piste en ’s avonds in het hotel, dat kan! Je kan natuurlijk ook zelf koken en je vrienden verrassen met je kookkunsten. Leuk toch?

#3. Het Skicircus: een groot en veelzijdig skigebied

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liggen 270 pistekilometers te wachten op jou en je vrienden. Is er in je vriendengroep iemand die nog nooit eerder op de latten stond of nog wat moet wennen? Geen probleem! Er zijn een aantal brede blauwe pistes die ideaal zijn om te oefenen. Zo kan iedereen mee op skivakantie, ook de niet-geoefende skiërs! Wie wil kan hier zelfs les volgen in het Nederlands! Natuurlijk is er ook genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs. Plan eens een skitocht of geniet van de lange en brede afdalingen om te carven. Voor de durvers zijn er ook een aantal pittige zwarte pistes.

(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#4. Meer dan alleen skiën

Heb je er al eens aan gedacht dat je op skivakantie veel meer kan doen dan skiën of snowboarden alleen? En zeker in het Skicircus. Beleef samen met je vrienden onvergetelijke momenten naast de piste. Denk maar aan langlaufen, paragliden, snowtubing, rodelen, schaatsen, een ritje met de paardenkoets of misschien wel eens naar de wellness. Te veel activiteiten om op te noemen!

#5. Lunchen in de bergen

Aan leuke berghutten is er in het Skicircus alvast geen gebrek! Verspreid over het gebied zijn er wel 60 hutten waar je lekker kunt lunchen. In sommige hutten kun je aanschuiven aan de zelfbediening, maar in veel restaurants komt de bediening naar de tafel. Op de kaart staan typisch Oostenrijkse gerechten zoals Schnitzel, Kaiserschmarrn en Tiroler Gröstl, maar vaak kun je ook hamburgers, pasta’s en salades bestellen.

(Foto: © Saalbach, Sandra Birklbauer)

#6. Plannen maken in de skilift

In het Skicircus kun je genieten van moderne liften zonder lange wachtrijen. Dit seizoen gaan er zelfs twee splinternieuwe skiliften open. Die zorgen voor meer capaciteit, maar brengen je ook nóg sneller naar de top. De nieuwe Kohlmaisbahn, een gondellift voor 10 personen, en de Muldenbahn, een 8-persoonszetellift, zijn ideaal om met de hele groep naar boven te gaan. Het perfecte moment om na te praten over jullie avonturen van de vorige avond of om nieuwe plannen te maken voor de volgende dag.

Lees hier alles over nieuwe liften in het Skicircus >

#7. Beleef samen een onvergetelijke skitocht

Met de 270 km piste in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heb je genoeg mogelijkheden om elke dag een andere tocht te maken. Heb je zin in een uitdaging samen met je vrienden? Ga dan de Skicircus Challenge aan! Een skitocht van 65 km lang, enkel en alleen voor gevorderde skiërs. Eén van dé hoogtepunten van dit skigebied. Is 65 km te veel of zijn er ook minder geoefende skiërs in het gezelschap, dan heeft het Skicircus voor jullie verschillende andere skitochten in petto. Je hebt keuze uit de Saalbach-, Hinterglemm-, Leogang- en Tirol-Runde. Deze skitochten variëren tussen de 20 en 26 km.

(Foto: © Saalbach, Mirja Geh)

Waarom wil jij graag samen met je vrienden op skivakantie naar het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

206 - Winter - Lies

Over Lies

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.