17 december 2018 door Lies in 'Nieuws''

Goed nieuws! In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn er dit skiseizoen twee splinternieuwe liften geopend! De hypermoderne Kohlmaisbahn, een gondellift met cabines voor 10 personen, vervangt in Saalbach de vroegere Kohlmaisgipfelbahn. In Leogang opent deze winter de Muldenbahn, een 8-persoonszetellift mét zetelverwarming, die de vroegere zetellift voor 6 personen vervangt. Deze twee nieuwkomers zorgen voor extra capaciteit, en dus ook meer tijd om te skiën! Waar wacht je nog op?

Nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach

Vanaf december draait de splinternieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach op volle toeren. Het is een hypermoderne kabelbaan met 10-persoonscabines die de vroegere Kohlmaisgipfelbahn vervangt. Na bijna 30 jaar moeten we afscheid nemen van de karakteristieke rode cabines. Maar geen nood. De nieuwe cabines kregen ook een mooie rode kleur en zijn aangepast aan de normen van deze tijd. De splinternieuwe Kohlmaisbahn brengt per uur tot wel 3200 personen naar de top van de Kohlmaiskopf. Dat zijn er 2000 meer dan de vroegere lift. Dankzij deze extra capaciteit zijn de wachttijden in Saalbach dus voorgoed verleden tijd, zelfs tijdens de drukste periode van het skiseizoen. Een ritje van het dorpscentrum tot helemaal boven duurt bovendien slechts 7 minuten.

De rode cabines van de nieuwe Kohlmaisbahn Saalbach

De nieuwe cabines van de Kohlmaisbahn (Foto: © saalbach.com)

Niet alleen een nieuwe lift, maar ook nieuwe stations

Wie hier deze winter komt skiën, zal merken dat echt alles in het werk werd gesteld om de gasten een aangename ervaring te geven. Geen lange wachtrijen meer, maar je hoeft ook niet langer te sleuren met die ski’s. Het middelstation is 30 meter naar het westen verplaats en er is een nieuw dalstation gebouwd op straatniveau. Het dalstation is van roltrappen voorzien die je tot aan de kassa’s en de gondels brengen. Daarnaast bevindt zich hier ook een nieuwe ruime parkeergarage met 100 extra parkeerplaatsen en bereikbaar via een tunnel.

Dalstation Kohlmaisbahn Saalbach

Dalstation Kohlmaisbahn (Foto: © saalbach.com)

Nieuwe Muldenbahn in Leogang

Er werd duidelijk hard gewerkt deze zomer in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Naast de nieuwe Kohlmaisbahn gaat dit skiseizoen ook de splinternieuwe Muldenbahn open. Deze 8-persoonszetellift vervangt de vroegere 6-persoonszetellift en is een belangrijke schakel tussen Saalbach en Leogang. Ook voor liefhebbers van het NITRO Snowpark Leogang is deze moderne lift een leuke nieuwkomer.

Bergstation van de nieuwe Muldenbahn

Bergstation van de nieuwe Muldenbahn (Foto: © saalbach.com)

Comfortabeler en veiliger

De nieuwe zetels zijn voorzien van verwarming, overkappingen en automatische beugels. Dat laatste is zeker voor gezinnen met kinderen een hele verbetering die zorgt voor een ontspannen ski-ervaring. Met de nieuwe Muldenbahn wordt de capaciteit verhoogd met 1100 personen per uur! Ook hier zijn wachtrijen dus verleden tijd. En er is nog meer goed nieuws: het dalstation van de nieuwe lift werd 55 m verlegd, wat ervoor zorgt dat je veiliger kunt skiën naar de Sportbahn Asitzkogel en de Muldenbahn.

Nog meer sneeuwzekerheid in de toekomst

In het Skicirus wordt sneeuw het hele skiseizoen gegarandeerd dankzij verschillende spaarbekkens. De sneeuwkanonnen langs de pistes gebruiken het zuivere water uit deze meren en koude lucht om sneeuw te maken. Het spaarbekken Hochalm in Hinterglemm wordt momenteel in twee fases uitgebreid. Zo is er in de toekomst (lees skiseizoen 2019/2020) nog meer sneeuwzekerheid op de Hochalm. Ook in Fieberbrunn wordt één van de twee bestaande spaarbekkens uitgebreid. De inhoud van het meer wordt tot wel 10 keer groter. Dit spaarbekken biedt sneeuwgarantie in het hele gebied van Streuböden, Maiskopf en Doischberg. Ook met kerst!

Nieuwe spaarbekkens in Streuboden

De nieuwe spaarbekkens in Streuböden (Foto: © saalbach.com)

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.