23 maart 2019 door Lies in Skigebieden onder de loep

Een wintervakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is veel meer dan skiën of snowboarden alleen. Het is er inderdaad zalig genieten op de piste, maar je beleeft minstens evenveel plezier tijdens een van de vele andere winteractiviteiten. Ga bijvoorbeeld eens snowtuben, schaatsen of maak een winterwandeling met lama’s!

Fun voor jong en oud

Natuurlijk kan je hier genieten van activiteiten naast de piste die je bijna overal vindt: langlaufen, schaatsen, rodelen of een wandeling met sneeuwschoenen. Mag het voor jou eens iets specialer zijn? Misschien is snowtubing dan wel eens leuk om te doen. Op een rubberen band naar beneden glijden… een belevenis voor groot en klein en fun gegarandeerd! Opgelet: toegankelijk met je skipas. Verboden met skischoenen.

Golden Gate van de Alpen

Gezinnen met kinderen kunnen ook eens afwisseling zoeken op de unieke “Golden Gate Bridge” van de Alpen. Deze 200 meter lange brug maakt deel uit van de hoogste Baumzipfelweg van Europa (tot 42 meter hoog). Vanop de brug word je beloond met een adembenemend 360°-panorama over het besneeuwde berglandschap. De Baumzipfelweg gaat door het bos, over trappen, brugjes en platformen. Onderweg leer je van alles bij over natuur en behendigheid. De perfecte uitstap voor grote en kleine ontdekkers.

(Foto: saalbach.com, Mirja Geh)


Sensatie voor de durvers

Mag het avontuurlijker? Wat dacht je van paragliden boven een prachtig sneeuwlandschap? Een ervaren begeleider van een van de vliegscholen toont je alles wat je moet weten en bereidt je voor op de vlucht van je leven. Dit wordt onvergetelijk! Blijf je liever met je voetjes op de grond, dan kan je je wagen aan een heuse Quad Offroad Experience.

  • Op een minder mooie dag kan je ook eens bezoekje brengen aan het Heimathaus en/of het Skimuseum. Hier maak je van dichtbij kennis met de geschiedenis van Saalbach-Hinterglemm en het skiën van vroeger en nu.
  • Altijd al gedroomd van een ritje met de pistenbully? Dan is dit je kans! In Hinterglemm kan je van dinsdag tot zondag tussen 13:00 en 19:00 uur een ritje boeken.

Ontdek de langlaufer in jezelf

Langlaufen is een van de activiteiten waarvan je hier kunt proeven. Ervaren maar ook beginnende langlaufers leven zich hier helemaal uit, want met 150 kilometer loipes kan je zo ver gaan als je maar wil. Er is bovendien verbinding voorzien naar Maria Alm, Zell am See en zelfs naar Hochfilzen, het centrum van de biatlon.

(Foto: saalbach.com, Mirja Geh)


Rodelen tot je niet meer kan

In het Skicircus zijn diverse rodelbanen. De langste is de Naturrodelbahn Biberg, wel 6 kilometer lang. Dat belooft fun voor het hele gezin. Hier kan je zelfs tot 2u ’s nachts sleeën! Onze tip voor nog meer rodelplezier: neem de Asitzbahn naar boven, geniet van de heerlijke culinaire specialiteiten in een van de hutten en glijd tot slot naar beneden langs het prachtig witte sneeuwlandschap. Ook de rodelbaan op de Reiterkogel in Hinterglemm is een echte aanrader. 

Tocht door een idyllische omgeving

Zoek je liever wat meer de stilte op om te genieten van je wintervakantie? Dan is een ritje met de paardenslee misschien wel iets voor jou. Neem plaats en laat je meevoeren door een wondermooi sneeuwlandschap. Een unieke belevenis voor het hele gezin. Wil je actie en stilte combineren, doe je stevige bergschoenen aan en maak een (gegidste) wandeling langs een van de vele besneeuwde winterwandelwegen.

(Foto: saalbach.com, Mirja Geh)


Maak kennis met “Eisstockschießen”

Wie wil, kan in het Skicicrus eens proeven van “Eisstockschießen”, een beetje zoals curling maar dan op ijs. Deze volkssport is al eeuwenlang traditie in het dorp. Vroeger waren het uitsluitend mannen die zich eraan waagden, maar vandaag doen ook de vrouwen mee. Een wedstrijd Eisstockschießen volgen is de beste manier om het echte Tirol te leren kennen. Eisstockschießen is o.a. mogelijk bij het Saalbach Hinterglemm Sport Centre en de Eisstockbahn in Fieberbrunn

Wandelen met bijzonder gezelschap

Een winterwandeling maken kan natuurlijk overal, maar misschien vind je dat niet spannend genoeg of krijg je de kinderen maar niet overtuigd om mee te gaan. Een leuke wandelpartner is de oplossing. In Fieberbrunn kan je genieten van een begeleide wandeltocht met lama’s. Een uniek avontuur op wintervakantie waar de hele familie gegarandeerd nog lang over zal napraten.

Je leest het: ook voor niet-skiërs is er voldoende keuze in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Heb je nog andere ideeën voor een winterse activiteit naast de piste? Laat hieronder een reactie achter.

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.