25 juli 2016 door Yvonne in 'Nieuws''

Crowdfunding voor sneeuwkanonnen in skigebied Loser

Om ook tijdens slechte winters sneeuwzekerheid te kunnen garanderen, spaart het skigebied Loser voor een nieuwe, moderne kunstsneeuwinstallatie. Alleen het skigebied heeft uw hulp daarbij nodig! Middels crowdfunding hoopt Loser het benodigde bedrag binnen te slepen. Door de geringe sneeuwval van het afgelopen seizoen en de terugloop van het aantal wintersporters ziet het skigebied geen andere mogelijkheid. Hopelijk kan de skicommunity een handje toesteken om daarmee de liften van Loser draaiende te houden. Snowplaza vat het project samen en werpt een blik op de actuele stand.

Sneeuwkanonnen via crowdfunding

Skigebied Loser in het Steirisches Salzkammergut verzamelt door middel van crowdfunding geld in voor een moderne kunstsneeuwinstallatie ter waarde van 4 miljoen euro. Van dit bedrag wordt 3 miljoen euro betaald door de regio Steiermark en het bedrijfsleven. Het ontbrekende miljoen moet binnenstromen via giften. Door de nieuwe sneeuwkanonnen kunnen de pistes van Sandling en Loser binnen 4 dagen van een flinke laag sneeuw worden voorzien. De crowdfunding campagne eindigt op 30 september 2016. Wanneer de actie succesvol is, kan in de herfst van 2016 begonnen worden met de aanleg, om vervolgens een jaar later de sneeuwkanonnen in gebruik te nemen.

Sneeuwkanonnen via crowdfunding

Streefbedrag nog niet in zicht

De crowdfunding actie loopt nog 68 dagen en momenteel is er € 20.200 opgehaald. 41 mensen hebben het skigebied een bedrag geschonken, maar het benodigde aantal is nog lang niet in zicht. Op 30 september 2016 moet het bedrag van een miljoen euro behaald zijn. Momenteel is pas 2% van het streefbedrag toegezegd. Via deze link kunt u deelnemen aan de crowdfunding campagne. Afhankelijk van het bedrag dat u betaald ontvangt u ‘sneeuwkristallen’, dit staat bijvoorbeeld gelijk aan dagkaarten en een vermelding van uw naam.

Informatie over skigebied Loser

Skigebied Loser in Altaussee ligt in de regio Steirisches Salzkammergut en staat te boek als familieskigebied. Een moderne 6-persoons stoeltjeslift biedt plaats aan het hele gezin en in het skigebied bevindt zich ook een panorama-afdaling, die de langste familiepiste van Oostenrijk is. In Altausee werden overigens ook gedeeltes van de James Bond film ‘Spectre’ gedraaid. Vlakbij bevindt zich ook skigebied Tauplitz.

Informatie over skigebied Loser

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in:

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.