19 april 2016 door Thijs in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

Eisgratbahn

Skiën op de Stubaier Gletscher wordt vanaf volgend seizoen nog comfortabeler. Het ‘Koninkrijk van de sneeuw’ beschikt met de nieuwe 3S Eisgratbahn over de langste 3S (Dreiseil = 3 kabels) lift van de Alpen. Moderne architectuur en Italiaans vormgegeven designgondels geven de lift een aansprekend gezicht. Met een investering van 60 miljoen euro is het de grootste projectinvestering die ooit door een Oostenrijkse liftmaatschappij is gedaan. Snowplaza brengt u op de hoogte van de nieuwste aanwinst van Oostenrijks grootste gletsjerskigebied.

3S Eisgratbahn: 60,6 miljoen euro

Met een totale lengte van 4,7 kilometer sleept de nieuwe lift de titel ‘langste 3-S lift van de Alpen’ binnen. Met 48 stijlvolle cabines van Design-Studios Pininfarina kunnen 3000 personen per uur naar het skigebied vervoerd worden. De rit van het dal (1697 meter) naar de berg (2900 m) overbrugt 1200 meter hoogteverschil en duurt bij een snelheid van ongeveer 25 km/h 11 minuten. Het dal- en het middenstation worden nieuw aangelegd, terwijl het bestaande bergstation wordt vernieuwd en gemoderniseerd. Met de aanleg van de nieuwe kabelbaan is een bedrag van 60,6 miljoen euro gemoeid. De ingebruikname van de nieuwe 3S Eisgratbahn van de firma Leitner staat gepland voor 29 oktober 2016.

Grote ramen voor optimaal uitzicht

Uw skidag op de Stubaier Gletscher begint op de 1800 plaatsen tellende parkeerplaats, vanwaar u met een roltrap toegang hebt tot de nieuwe lift. Ook vindt u hier het Comfort Center waar u materiaal kunt huren of uw ski’s kunt achterlaten in het depot. Vervolgens stapt u in de lift die is voorzien van lederen zitplaatsen en grote ramen om optimaal van de omgeving te kunnen genieten. De cabines hebben een capaciteit van 32 personen. Bij het middenstation kunnen wintersporters instappen, om vervolgens weer snel bovenaan de geliefde Falwesuna en Silberschneid afdaling te staan. Ook kunt u in de lift gebruiken maken van gratis draadloos internet.

1800 nieuwe parkeerplaatsen bij het dalstation

Dalstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Dalstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Middenstation 3S Eisgratbahn

Middenstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Middenstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Bergstation 3S Eisgratbahn

Bergstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Bergstation 3S Eisgratbahn © Rendering

Moderne architectuur op 2900 meter hoogte

Bergstation op 2900 meter hoogte © Rendering

Bergstation op 2900 meter hoogte © Rendering

Overstappen voor de top van de Schaufelspitze (3333 meter)

Overstap naar de Schaufelspitze © Rendering

Overstap naar de Schaufelspitze © Rendering

Nieuwe 3,8 km lange dalafdaling onder de Eisgratbahn

Met de aanleg van de nieuwe lift is de Stubaier Gletscher ook een stukje duurzamer geworden. Driekwart van de pendelbussen die voorheen tussen de parkeerplaats en het dalstation reden, zijn verleden tijd. De energie voor de nieuwe faciliteiten komt uitsluitend van duurzame energiebronnen. Als compenserende maatregel voor het bouwproces, wordt het beschermde gebied rond de Stubaier Gletscher met 45 hectare uitgebreid. Het middenstation Fernau (2291 m) is voortaan een nog belangrijker, centraal punt in het skigebied. Wintersporters kunnen in de al bestaande Gamsgartenbahn overstappen, of andersom. Bij het middenstation vertrekt ook de nieuwe skiroute Fernau met een lengte van 3,8 kilometer.

Feiten & data over de 3S Eisgratbahn

Bergstation:Eisgrat Lengte: 4.700 m
Hoogte bergstation: 2.885 m Hoogteverschil: 1.203 m
Snelheid: 25 km/h Ritduur: 11 Min.
Gondelcapaciteit: 32 personen Capaciteit: 3014 pers./uur.
Aantal cabines: 48 Plaats Stubaier Gletscher

Praktische informatie over de Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher is het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Het skigebied reikt tot een hoogte van 3210 meter en beschikt over meer dan 40 km aan pistes. Van oktober tot in de zomer kunt u hier genieten van een sneeuwzekere wintersport. Voor families biedt de Stubaier Gletscher goede voorwaarden met onder meer het Big Family Skicamp. Lees meer over de Stubaier Gletscher >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen