4 juli 2016 door Joris in 'Nieuws'' | 0 Reactie(s)

zellamseeXpress

De zellamseeXpress is de eerste stap naar een skiverbinding tussen de Schmittenhöhe in skigebied Zell am See / Kaprun en het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Vanaf komend skiseizoen 2016/2017 zal een 10-persoons gondel voor nog meer mogelijkheden zorgen op de 2000 meter hoge Schmittenhöhe. Bij de aanleg van deze nieuwe lift is een investering van 25 miljoen euro gemoeid. Ook wordt er een nieuwe piste van meer dan 3 km geopend. Snowplaza brengt u op de hoogte van het laatste nieuws over de zellamseeXpress en de skiverbinding tussen Saalbach-Hinterglemm en Zell am See.

Belangrijke informatie over de zellamseeXpress

De nieuwe zellamseeXpress wordt aangelegd boven Viehhofen en brengt wintersporters naar de top van de Salersbachköpfl op 1920 meter vlakbij de Schmittenhöhe in Skigebied Zell am See - Kaprun. Hiermee wordt de oude afdaling die toegankelijk was tussen 1930 en 1980 weer in ere hersteld. De piste is 3,3 kilometer lang, rood en kan volledig worden voorzien van kunstsneeuw. Eventueel kunt u verder skiën over een skiroute die eindigt in het Glemmtal. Deze skiroute is sinds afgelopen skiseizoen geopend en staat al vermeldt op de officiële pistekaart van het skigebied.

Infographic van de zellamseeXpress

Infographic van de zellamseeXpress

Skiverbinding Zell am See – Saalbach Hinterglemm

De zellamseeXpress en de nieuwe piste leiden u nog niet volledig naar Viehhofen, maar naar Winkelstation (1120 m). Het totale project voor de skiverbinding tussen Zell am See en Saalbach Hinterglemm kent twee fases. De opening van de nieuwe lift tussen Winkelstation en Viehhofen in het Glemmtal staat gepland voor 2018/2019. In totaal wordt er 25 miljoen euro geïnvesteerd om wintersporters nog meer skiplezier te bieden.

Skibus van Viehhofen naar Saalbach en Zell am See

Vanaf komend skiseizoen 2016/2017 is het mogelijk om vanaf de Schmittenhöhe naar Viehhofen in het Glemmtal te skiën. Vervolgens kunt u via buslijn 680 in ongeveer 30 minuten terug rijden naar Zell am See. Op vertoon van een geldige skipas kunt u gratis gebruik maken van de skibus. Met dezelfde buslijn is ook de aansluiting te maken op de pistes van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met 270 kilometer aan pistes is dit het grootste skigebied van Oostenrijk.

Nieuw liftstation van de zellamseeXpress

Feiten & Cijfers van de zellamseeXpress

Bergstation: Salersbachköpfl Lengte: 2.884 m
Hoogte bergstation: 1.920 m Hoogteverschil: 800 m
Snelheid: 22 km/h Duur: 9 min.
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2.200 pers./uur
Aantal cabines: 69 Plaats Viehhofen

Skigebied Zell am See / Kaprun

Door de aanleg van de zellamseeXpress heb je in skigebied Zell am See / Kaprun voortaan de beschikking over 150 kilometer aan pistes. Dit aanbod is echter (nog) niet volledig met elkaar verbonden. De pistes zijn gesitueerd op de gletsjer van de Kitzsteinhorn, op de familievriendelijke Maiskogel bij Kaprun en de Schmittenhöhe. De Schmittenhöhe staat bekend om de prachtige uitzichten en biedt talrijke panorama afdalingen.

Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen