Skip to navigation Skip to main content

Plannen voor de grootste skihal van de wereld in Duitsland

Wat een 68-jarig voormalig jurylid bij het skispringen midden in Duitsland wil laten bouwen klinkt te mooi om waar te zijn. Klaus Götze heeft plannen voor de grootste skihal ter wereld! Alpineskiën, langlaufen, biatlon en zelfs skispringen moet mogelijk worden in de hal waar u 365 dagen per jaar aan wintersport kunt doen. De gigantische hal moet verrijzen in Wernigerode (Sachsen-Anhalt), in het hart van Duitsland. Snowplaza brengt u op de hoogte van de ins en outs van deze nieuwe sportvoorziening voor professionals, amateurs en toeristen. De plannen voor dit megaproject zijn veelbelovend.

Groter dan de skihal in Dubai

De man achter het prestigieuze plan van dit 37 hectare grote project op de Astberg is in de Duitse skisport geen onbekende. Klaus Götze heeft 21 jaar ervaring als jurylid bij het skispringen en is de drijvende kracht achter dit unieke idee. Wintersporters kunnen hun bochten gaan draaien op een piste van 720 meter, die langer is dan alle andere in de wereld. Langlaufen en biatleten kunnen hun rondes maken over een parcours met een lengte van 750 meter. Voor skispringers moeten er twee schansen van diverse hoogtes komen. Tijdens grote evenementen biedt de indoorhal plaats aan 10.000 toeschouwers. Een panoramacafé met uitzicht op de 470 meter hoge Astberg en een sporthotel moeten het project ook voor het toerisme interessant maken.

Astberg Wintersportzentrum ©Planungsring

Plannen worden steeds concreter

Het plan voor het Astberg Wintersportzentrum in Wernigerode neemt concrete vormen aan en er wordt inmiddels over gesproken door de gemeenteraad. Projectcoördinator Gerald Tornow ziet de financiering voor het project het liefst gedaan worden door het bedrijfsleven of een investeerder. Wanneer het benodigde geld wordt verzameld en Wenigerode besluit om de plannen te ondersteunen, dan moeten in 2022 de eerste wintersporters van de piste naar beneden komen. 365 dagen per jaar kunnen wintersporters vervolgens terecht in de indoorhal die constant op een temperatuur van -4 graden wordt gehouden.

Belangrijkste skihallen in België

Voorlopig is het nog lang niet zover, maar gelukkig kunt u gebruik maken van de skihallen in België. Snow Valley in Peer beschikt over meerdere pistes voor beginners en gevorderden. In de Ice Mountain in Komen is veel meer te doen dan alleen skiën. Ook kunt u hier onder meer paintballen, indoor skydiven en klimmen. De Skidôme in Terneuzen heeft een piste van 220 meter en ook kinderen en freestylers vinden hier goede mogelijkheden.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in:

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.