6 juni 2016 door Thijs in 'Nieuws'' | 1 Reactie(s)

Giggijochbahn, Sölden

Wie wel eens op wintersport in Sölden is geweest, weet dat de Giggijochbahn de toestroom van het wintersportpubliek nauwelijks aankon. Vanaf volgend skiseizoen, 2016/2017, is de immense drukte bij de Giggijochbahn in Sölden hopelijk verleden tijd. Er wordt een nieuwe lift in gebruik genomen die u voortaan sneller en comfortabeler vanuit het centrum naar het skigebied op de Giggijoch (2284 meter) brengt. De capaciteit wordt maar liefst met 2000 mensen per uur verhoogd! In dit weblog alle details van de nieuwe Giggijochbahn in Sölden.

Giggijochbahn: sneller op de ski’s

De opening van het skiseizoen in Sölden staat gepland op 26 november 2016. Op die dag wordt de nieuwe Giggijochbahn in gebruik genomen, wat de wachttijden aanzienlijk zal reduceren. De capaciteit wordt met 2000 mensen per uur verhoogd en iedere gondel biedt plaats aan 10 personen. Het dal- en bergstation krijgen een make-over en worden onder meer voorzien van roltrappen vanuit de parkeergarage. Bovendien kunt u voortaan uitstappen op het niveau van de piste, waardoor u direct de ski’s onder kunt klikken. Bekijk hier de bouw van het bergstation op de webcam >

Tweede leven voor de Giggijochbahn

Op 17 april deed de oude Giigijochbahn voor het laatst dienst in Sölden. Afgeschreven is de in 1998 gebouwde lift met 37.000 draaiuren allerminst. Dat een skilift met deze cijfers al wordt vervangen is uniek. De wachttijden liepen echter zo hoog op dat men geen keus had. Met een capaciteit van 4.500 personen per uur worden wachttijden voortaan tot het minimum beperkt. Deze cijfers verbreken zelfs een wereldrecord, het is de hoogste capaciteit voor een omloopgondellift in de wereld. De oude lift wordt herbouwd in het skigebied van Hochoetz. In tegenstelling tot de Giigijochbahn was de verouderde Ochsengartenbahn wel aan vervanging toe.

Feiten & cijfers van de nieuwe Giggijochbahn

Bergstation:Giggijoch Lengte: 2648 m
Hoogte bergstation: 2283 m Hoogteverschil: 921 m
Snelheid: 18 km/h Duur: 9 Minuten
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 4.500 pers/uur
Aantal gondels: nog onbekend Skigebied Sölden

Hotspot in het skigebied van Sölden

De nieuwe Giigijochbahn zet wintersporters af op de 2284 meter hoge Giggijoch. Dit punt ligt centraal in het skigebied en hier starten diverse pistes en skiliften. Voor beginners liggen hier brede, blauwe afdalingen, maar ook gevorderden kunnen in dit deel van het skigebied uit de voeten. Daarnaast is dit ook de locatie van het Snowpark Area 47 en vindt hier jaarlijks het Electric Mountain Festival plaats. U begrijpt nu waarom het zo belangrijk is dat deze plek goed bereikbaar is!

Meer informatie over Sölden >

Andere nieuwe liftprojecten voor de winter 2016/2017

Reactie(s)

door De Bie op 20 juni

Goed nieuws! Blij om dit te horenLaat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen