10 januari 2021 door Wendy in Lijstje

We zitten al een behoorlijke tijd thuis door het coronavirus en een skivakantie zit er voorlopig helaas nog niet in. Het is even afwachten wanneer we weer richting onze geliefde alpen kunnen om te skiën en te genieten van al het moois dat bij de wintersport hoort. In dit artikel zetten we 13 dingen op een rijtje die we op dit moment zo vreselijk missen. Herkenbaar?

#1. Skiën op vers geprepareerde pistes

De verse ribbels op de piste zijn één van die dingen waar we als wintersporter ontzettend blij van worden. Geen losse of opgehoopte sneeuw, maar gewoon een mooie strakke piste. Heerlijk om de kanten van je ski's of snowboard in te zetten en zalig om van naar beneden te glijden!

#2. De krakende sneeuw onder je schoenen, ski's of snowboard

Verse sneeuw is iets waar iedere wintersporter van houdt. Niet alleen op de piste, maar ook in het dal. Het geluid van krakende sneeuw onder je schoenen, ski's of snowboard is zo typerend voor een wintersportvakantie, dat we er ons al maanden op voorhand op verheugen. 

#3. Je handen opwarmen aan een tas warme chocolademelk

Op een koude skidag is er niets leuker dan rond een uur of 11 een berghut binnen te stappen en jezelf te verwennen met een heerlijke tas warme chocolademelk met slagroom (en rum?). Terwijl je hiervan geniet kunnen je handen weer wat opwarmen en na een poosje kun je er weer helemaal tegenaan. 10 drankjes die alleen wintersporters kennen >

warme chocolademelk

#4. Als eerste op de piste staan

Zelfs de grootste slaapkoppen kunnen dit beamen: er is niets leuker dan als eerste op de piste staan. Terwijl iedereen nog rustig zit te ontbijten, sta jij al boven aan de piste, klaar om als eerste naar beneden te glijden. Verse ribbels in de sneeuw, nog door niemand aangeraakt, en zalige rust om je heen. Je maakt je mooiste bochten naar beneden en hoopt stiekem dat je hier nog heel lang van kunt genieten.

#5. Je skibotten aan- en uitdoen

Skibotten zijn niet bepaald het meest comfortabele schoeisel om aan te doen. Toch houden we ervan, want zonder kunnen we niet gaan skiën. Maar stiekem zijn we blij als we onze skischoenen aan het einde van de dag weer mogen uittrekken. Wat een verlossing. Skibotten aantrekken (video) >

#6. Jezelf laten gaan in de après-ski

Na het skiën is het tijd voor een welverdiend drankje in de après-ski. Voor veel skiërs en snowboarders is de après-ski net zo belangrijk als de wintersport zelf. Je helemaal laten gaan op de bekende après-skihits, met z'n allen genieten van een drankje (of meer) en de zotste avonturen beleven. 

#7. Wakker worden met een dik pak sneeuw

Op skivakantie droom je iedere dag van een vers pak sneeuw. Als je ’s ochtends opstaat en ziet dat die droom werkelijkheid is geworden, dan kan het niet meer stuk! Het hele landschap ligt verscholen onder een witte laag en je ziet nog enkele vlokjes naar beneden dwarrelen. Net een sprookje. In het dorp is het tijd voor een sneeuwballengevecht en op de piste kun je genieten van verse poedersneeuw. Zalig! Sneeuwhoogtes in de Alpen >

#8. Zoveel mogelijk pistekilometers afleggen

Voor de ene skiër is het een doel, de andere maakt er een wedstrijdje van: zoveel mogelijk pistekilometers afleggen. En dan vooral het totaal van vorig jaar overstijgen. Er bestaan verschillende apps, waaronder Ski Tracks en Skiline, die je kunt gebruiken om alle kilometers bij te houden. Nieuwe dag, nieuwe route, nieuwe kans om je record te verbreken. Misschien kies je vandaag voor een skitocht. Eén ding is zeker, er worden zoveel mogelijk meters gemaakt!

#9. Eindelijk op skivakantie vertrekken

Je kijkt er misschien al een heel jaar naar uit om te mogen vertrekken op skivakantie. Zodra de zomer uit het land is, begint het bij sommigen al snel te kriebelen. Eindelijk weer een hele week op de latten, fun beleven met vrienden of familie in de sneeuw en volop genieten van het winterwonderland om je heen. 

#10. Een hele week samenzijn met vrienden of familie

Een skivakantie is ideaal om samen met een grote groep vrienden of familie te doen. Overdag plezier maken in de sneeuw en ’s avonds gezellig samenzijn, spelletjes spelen, lekker tafelen of après-skiën. De beste manier om de banden nog meer aan te sterken en onvergetelijke avonturen te beleven waar je nog lang over kunt napraten.

#11. De eerste afdaling van het skiseizoen

Die langverwachte eerste afdaling van het nieuwe skiseizoen, daar kijk je toch elk jaar weer naar uit. De eerste lift neem je met kriebels in je buik en zodra je boven aan de piste staat, maakt je hart een sprongetje. Wat een fantastisch gevoel!

#12. Je skispullen weer bij elkaar zoeken

Heb je je skivakantie geboekt? Dan is het tijd om al je spullen bij elkaar te zoeken en te kijken of alles nog in orde is. Past je broek nog? Is je jas nog waterdicht? Of heb je nood aan een nieuwe outfit? Moeten de ski's nog een wax- en slijpbeurt krijgen of is dat al achter de rug? Wees alleszins voorbereid voor je op reis vertrekt naar de sneeuw. 

#13. Schnitzel, Currywurst, Apfelstrudel ...

Zo kunnen we nog lang blijven doorgaan. Alleen al bij de gedachte aan een bord Kaiserschmarrn beginnen we te watertanden. Een dagje op de piste ziet er veelbelovend uit. Om 11 uur een warme choco met slagroom, ‘s middags Currywurst mit Pommes of Schnitzel en in de namiddag nog een kleine stop voor een lekkere Apfelstrudel. En tussendoor alle calorieën weer verbranden op de ski’s natuurlijk.

Kaiserschmarrn

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen