6 december 2017 door Miranda in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

Skibotten aantrekken, iedereen heeft er wel eens moeite mee gehad. Sommige skibotten zijn stug, waardoor het net wat meer moeite kost om er in te stappen. Ook de omstandigheden in het bloedhete skihok maken het niet makkelijker. In de bovenstaande video geven we je tips over hoe je eenvoudig in je skibotten stapt. Je ziet hoe je de schnallen het beste vast kunt maken en hoe je na afloop van de wintersportdag je skibotten moet drogen en opbergen.

Tips om je skibotten aan te trekken

  • Wanneer je skibotten opgewarmd zijn stap je er een stuk makkelijker in. Maak gebruik van de skischoenverwarmers of zet ze ’s morgens nog even bij de kachel. Warme schoenen zijn een stuk soepeler, waardoor je er makkelijker instapt. Laat je skibotten nooit achter in de auto, skibox of op het balkon.
  • Trek de tong van je skischoen goed opzij in plaats van naar voren. Hierdoor krijg je de meeste ruimte om gemakkelijk in te stappen.
  • Zit je voet in de skischoen, maak dan eerst de twee bovenste schnallen losjes vast.
  • Ga staan, buig door je knieën en zorg dat je voet goed in de hak van de schoen schuift.
  • Maak de onderste schnallen vast. Houd aan dat je de schnal met twee vingers, zonder al te veel kracht, naar beneden zou moeten kunnen drukken.
  • De bovenste schnallen kunnen nu strakker vastgemaakt worden.
  • Trek de flap met klitteband aan.
  • De skibotten moeten nu goed vastzitten, maar zeker niet te strak. Tijdens de dag merk je dat de schoen minder vast gaat zitten, stel de schnallen dan een beetje bij.

Tong skischoen opzij trekken

Tip: trek de tong opzij in plaats van naar voren wanneer je instapt

Schnallen strakker zetten

Zet de schnallen van je skibotten gedurende de skidag iets strakker

Opdrogen en opwarmen

Ook bij het uittrekken van je skibotten moet je de tong weer goed naar de buitenkant duwen. Met een hand achter je kuit kun je de schoen eventueel naar beneden duwen. Belangrijk is om de skibotten vervolgens goed te laten drogen. Zo stap je de volgende dag weer in droge skibotten en dat is wel zo fijn. Vergeet niet de schnallen te sluiten bij het drogen, zo behoudt de schoen zijn vorm.

Binnenschoen uit de schaal

Na afloop van je wintersport is het belangrijk om de binnenschoen uit de schaal te halen. Haal ook het zooltje uit de binnenschoen en laat alles minimaal een dag goed drogen. Vergeet niet alles weer in elkaar te zetten en de schnallen vast te maken voor je de skibotten op zolder opbergt.

Skibotten kopen: 5 handige tips >

Binnenschoen uit de schaal van de skischoen

Haal na afloop van de wintersport de binnenschoen uit de schaal en laat alles goed drogen

Langer plezier van je skibotten

Door gebruik te maken van de tips in dit weblog stap je voortaan eenvoudiger in je skischoenen. Door ze op de juiste manier te behandelen en op te bergen beleef je er ook nog eens langer plezier aan! Het is wel zo fijn dat je skibotten hun vorm behouden hebben, wanneer je ze aan het begin van de winter weer van zolder haalt.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen