27 maart 2021 door Lucas in Lijstje

Er zijn drankjes die we alleen drinken op skivakantie. Wanneer je dit op een Vlaams terras bestelt, is de kans groot dat de ober je verbaasd aankijkt. Dat is een ander verhaal in de Alpen, daar vliegen deze drankjes over de bar. Denk bijvoorbeeld aan de megazoete shotjes, of wat dacht je van een Heiße Choco met rum, perfect om op een koude dag weer lekker warm te worden. Er zijn tal van verschillende drankjes die we alleen in de bergen drinken en ieder heeft een persoonlijke voorkeur. In dit blog zetten we 10 drankjes op een rij die alleen bekend zijn bij wintersporters.

#1. Lumumba

Warme chocolademelk met slagroom kennen we allemaal en is geliefd onder velen. Wanneer je er een flinke scheut rum doorheen doet, krijgt dit de naam Lumumba. Alleen de naam maakt je al dronken...

#2. Bombardino of Heisse Oma

Italianen weten ook wel wat lekkere drankjes zijn. Zo drink je hier de Bombardino, een warme Italiaanse wintercocktail van eierlikeur met een flinke dot slagroom. Een machtige, maar heerlijke caloriebom. In het Duits is dit drankje beter bekend als een Heisse Oma.

#3. Almdudler

De kruidige alpenlimonade Almdudler dronken we eerst alleen in de Alpen, maar inmiddels is deze ook in de lagen landen verkrijgbaar. De naam komt van Alm Dudeln, Duits voor jodelen op de berg.

Almdudler

#4. B-52

Shotjes en après-ski kunnen gerust in één adem worden genoemd. De B-52 is een mix van 3 drankjes: Kahlua, Baileys en Cointreau. Nadat het glaasje is gevuld, wordt het aangestoken aan de bar. Wacht niet te lang met drinken, want voor je het weet, is je rietje gesmolten.

#5. Schümli Pflümli

In Zwitserland zorgt de Schümli Pflümli voor een flinke opkikker tijdens koude dagen. De ingrediënten zijn plum schnapps, koffie, suiker en slagroom! Als je het hier niet warm van krijgt, weten wij het ook niet meer!

#6. Jägertee

Jägertee kan je met zekerheid een sterk bakkie thee te noemen en is vooral lekker op koude winterdagen. Het is thee met een scheutje rum en/of obstschnapps. In de loop der jaren zijn er verschillende varianten ontstaan, dus het is elke keer weer een verassing wat je krijgt.

#7. Skiwasser

Wintersporters met grote dorst bestellen een halve liter skiwasser. Oorspronkelijk is het een mix van citroensap, frambozensiroop en mineraalwater, maar ook hier wordt vaak een eigen draai aan gegeven. 

#8. Feigling

Feigling is een likeur van vijgen op basis van wodka. Het zit in een klein flesje en het is de bedoeling om hem in één keer achterover te gieten. Het logo met de Kleiner Feigling oogjes is befaamd onder het skipubliek.

#9. Flying Hirsch of Jägerbomb

Dat wodka met Red Bul lekker is, is bij velen bekend. Maar heb je al eens een vliegend hertje geprobeerd? Deze variant is een mix van Red Bull en Jägemeister. Je kunt het drankje kant-en-klaar kopen, maar in de meeste après-ski bars laat men een shotglas Jägermeister in een glas energiedrank vallen.

#10. Willy mit Birne

Schnapps zijn er in ontelbare varianten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt geschonken. Welke smaak het ook heeft, het is in ieder geval een drankje met een hoog alcoholpercentage. Een Willy mit Birne is een variant met perensmaak en wordt geserveerd met een stukje peer in het glas.

Schnapps Willy mit Birne

Lucas is een groot liefhebber van bergen. In de winter komt hij graag in de Oostenrijkse bergen om te skiën en te genieten van de mooie landschappen. Daarnaast geniet hij enorm van de gezelligheid. En wat er op het menu staat tijdens de lunch? Schnitzels natuurlijk!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen