6 januari 2021 door Mandy in Skitochten

Steeds meer gebieden in de Alpen beschikken over één of meerdere skitochten. Het is ideaal wanneer je een gebied wil verkennen én het is ook nog eens een leuke uitdaging. Bij de meeste skitochten ben je dan ook wel een dag onder de pannen. Wij hebben in deze blog verschillende tochten uitgelicht die zeker het proberen waard zijn!

#1. Best of SkiWelt skitochten (Oostenrijk)

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en beschikt over drie prachtige skitochten. Met de Westendorf ronde, de Salven ronde en de Kaiser ronde valt er door ieder type skiër wel een mooie tocht te maken. Bovendien kan je op deze manier een klein deel ontdekken van de 280 kilometer pistes waar het gebied rijk aan is. De lengte van de tochten variëren van 12,4 km tot 29,6 km. 

#2. De Sella Ronda (Italië)

Één van de bekendste en meest populaire skitochten is toch wel de Sella Ronda in de Dolomiti Superski. Tijdens deze skitocht van maar liefst 40 km, passeer je vier verschillende dalen rondom het imposante Sellamassief. Gedurende de tocht kom je verschillende Italiaanse berghutten tegen waar je kunt genieten van Italiaanse gerechten. De Sella Ronda kan vanuit Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa-Carezza gestart worden. Je kunt de tocht zowel met de klok mee als tegen de klok in skiën.

Skipiste Alta Badia
Prachtig uitzicht tijdens de Sella Ronda

#3. Giro della Grande Guerra (Italië)

De Giro della Grande Guerra is een skitocht met een rijke geschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren hier soldaten uit Oostenrijk, Duitsland en Italië verwikkeld in een zware strijd. Tijdens deze skitocht van 82,5 km (inclusief liften) kom je niet alleen overblijfselen uit deze tijd tegen, maar heb je ook nog eens de prachtige achtergrond van de Dolomieten. Vanaf de Giro della Grande Guerra is het ook mogelijk om de Sella de Ronda te skiën, beide skitochten behoren namelijk tot de Dolomiti Superski.

#4. Skicircus Challenge (Oostenrijk)

Kilometervreters kunnen hun hart ophalen met deze skitocht. Skicircus Challenge is een tocht van maar liefst 65 km en overbrugt een hoogteverschil van in totaal 12.400 meter. Hiermee behoort het tot één van langste skitochten in de Alpen. Wanneer je hieraan begint, ben je ongeveer 7 uur op pad zonder dat je een tussenstop maakt. Wanneer je denkt dat dit toch iets te veel van het goede is, dan heeft Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn nog vier andere skitochten in petto.

Piste Saalbach
Afdaling met mooi uitzicht op de witte bergtoppen in Skicircus

#5. Der Weisse Ring (Oostenrijk)

Deze skitocht is in 1940 ontstaan toen er nog geen gebruik werd gemaakt van moderne skiliften en geprepareerde pistes. Alleen de echte waaghalzen durfden deze tocht vroeger te maken. Je moest jezelf namelijk een weg banen door diepe poeder en uitdagende rotsformaties. In de loop van de jaren werd de skitocht uiteraard verbeterd en daardoor ook populairder. De totale afstand is 22 km en is voor iedere wintersporter goed af te leggen. De tocht kan gestart worden vanaf Lech am Alrberg, Zürs am Arlberg, Stuben en Zug.

#6. Der Gletscherrunde (Oostenrijk)

De Gletscherrunde is een prachtige skitocht waarbij je in totaal 60 km met 14.950 hoogtemeters overbrugt. De start is vanaf de rode 55 op de Penken en brengt je via Mayrhofen naar de Hintertuxer Gletscher en weer terug. Het kleine stukje naar de Hintertuxer Gletscher moet alleen wel worden afgelegd met de bus. De tocht biedt een onvergetelijk uitzicht op de omliggende bergtoppen en is geschikt voor de sportieve en gevorderde skiër. Piste 66 is een echte uitblinker tijdens deze skitocht. Lees meer over de Gletscherrunde >

#7. De BIG 3 Rallye (Oostenrijk)

Tijdens de BIG 3 Rallye breng je een bezoek aan de drie bergtoppen rondom Sölden die hoger zijn dan 3000 meter. Wanneer je een bergtop hebt bereikt, heb je een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving. Gedurende deze skitocht kan je ook deelnemen aan de BIG 3 FotoRallye. De bedoeling is dat je hierbij stopt op de speciale fotopoints, waarbij je een foto kunt maken. De FotoRallye pas kan je aanvragen bij het startpunt van de skitocht, de Giggijochlift. Het is een skitocht van ruim 50 km en met name geschikt voor de gevorderde skiër. 

Geniet van de mooiste pistes met deze skitocht!

#8. Run of Fame Arlberg (Oostenrijk)

De Run of Fame is een skitocht in het skigebied Ski Arlberg. Met een tocht van in totaal 65 km overbrug je 18.000 hoogtemeters en maak je kennis met het hele skigebied. Ski over de skipistes van Warth-Schröcken, Lech Zürs en St. Anton am Arlberg. De officiële start is in het dorp Warth, maar er is uiteraard ook een mogelijkheid om vanuit een ander dorp te starten. De tocht is een aanrader voor de gemiddelde en gevorderde skiër. Wel wordt het aanbevolen om er een hele skidag voor uit te trekken. 

#9. De Tauernrunde (Oostenrijk)

Deze prachtige skitocht is vroeger ook het decor geweest van de clip 'Help' van de Beatles. De Tauernrunde laat je in een tocht van 12 km het mooie gebied van Obertauern zien. In principe maak je dus eigenlijk een rondje Obertauern. Wie na die 12 km nog niet genoeg heeft gezien, kan er ook voor kiezen om de skitocht te verlengen. Aan het einde van de skitocht kan je er over nadenken of je nog een volgende uitdaging aan wil gaan. De Super 7 is een skitocht in Obertauern waarbij je de 7 hoogstgelegen bergstations van het skigebied bereikt.

#10. De Schmugglerrunde (Oostenrijk)

De Schmugglerrunde heeft zijn naam te danken aan het smokkelverleden tussen de dorpen Ischgl en Samnaun. Doordat er na de oorlog veel armoede heerste, werd er veel tussen deze dorpen gesmokkeld. De tocht die de mensen moesten afleggen was niet altijd zonder gevaren. Wanneer je aan deze skitocht begint, treed je in principe in de voetsporen van de smokkelaars. Hierbij ski je van Ischgl naar Samnaun en weer terug. De lengte van de skitocht varieert tussen de 19,8 km en 35,7 km. 

Skipiste Ischgl
Skipiste in Ischgl
Skipiste Ischgl image widget

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen