Skip to navigation Skip to main content
Blauwe Piste Hochkrimml
© Spalder Media Group

De beste bestemmingen voor beginners in de Alpen

De beste skigebieden voor beginners, waar vind je die? Als je wilt beginnen met wintersporten geef je nog niets om zwarte pistes, funparks en off-piste tracks. Je ziet tijdens je eerste wintersportweek immers toch niet meer dan de oefenweiden en enkele glooiende, blauwe pistes. Om optimaal voorbereid te zijn op de eerste wintersport dien je met een aantal zaken rekening houden. Niets is zo belangrijk als het dragen van fijne wintersportkleding. Op koude dagen moet de outfit goed warm zijn en op warme dagen is het belangrijk dat de skikleding ventileert.

Als beginner is het verstandig om je materiaal te huren of te lenen. Mocht het wintersporten onverhoopt toch niet goed bevallen, dan heb je geen onnodig dure uitgaven gedaan. Het krijgen van een goed advies is hierbij erg belangrijk. Alleen op deze manier loop je de winkel uit met prettig zittende schoenen en ski’s op maat. Het allerbelangrijkste is echter dat je de techniek goed krijgt aan geleerd. Om niet helemaal blanco aan de eerste ski les te beginnen, kun je in eigen land alvast wat skilessen te nemen.

Skigebieden voor beginners met brede blauwe pistes
© Spalder Media Group

Veel blauwe pistes in Alpe Cimbra: Folgaria - Lavarone

Niet ver van Trento ligt het skigebied Alpe Cimbra: Folgaria - Lavarone. Het skigebied bestaat uit twee delen die niet onderling met elkaar verbonden zijn. De meeste afdalingen liggen rondom Folgaria en zijn veelal breed en blauw. Natuurlijk zijn er ook een aantal rode pistes, maar echt moeilijk wordt het hier nooit. Dat maakt dat deze bestemming ideaal is voor beginners en licht-gevorderden.

Lees meer over skiën in Alpe Cimbra: Folgaria - Lavarone ›

Lofer, klein maar fijn

Lofer ligt in de buurt van bekende wintersportdorpen als Saalbach, Hinterglemm en Kitzbühel, maar als beginnende skiër heb je nu eenmaal niet meteen een enorm skigebied nodig. In het skigebied van Lofer vind je bijna 50 kilometer aan pistes. De pistes van Lofer zijn overwegend blauw en ideaal om de eerste bochten te leren draaien. Op de pistes is het bovendien lekker rustig, dus je hoeft weinig rekening te houden met anderen.

Lees meer over Lofer ›

Ehrwald heeft een overzichtelijk skigebied

Ehrwald is al jaren zeer populair bij families en beginnende skiërs, en dat is niet voor niets. Op de zonnige Ehwalder Alm liggen diverse brede blauwe afdalingen waar de beginnende skiër perfect de eerste bochten kan leren. Zodra je een beetje kan skiën kun je al vrij snel van diverse pistes af, aangezien de afdalingen over het algemeen niet heel moeilijk zijn. De afdaling naar het dalstation van Ehrwald is na een paar dagen les al prima te doen. Daarnaast is het skigebied van Ehrwald overzichtelijk, wat erg prettig is voor beginnende skiërs.

Lees meer over Ehrwald ›

Skigebieden voor beginners Ehrwald

Breuil-Cervinia, ideaal om te leren skiën

Breuil-Cervinia staat bekend om zijn glooiende, brede pistes. Het gebied beschikt over veel afdalingen en dus genoeg mogelijkheden om het skiën onder de knie te krijgen. Rode afdalingen staan hier als blauw te boek en zwart komt bijna niet voor. Voeg hier ook nog een hoogwaardige pistepreparatie en goede skischolen aan toe en je begrijpt dat Breuil-Cervinia uitstekend geschikt is voor beginners. Wie wil er nou niet leren skiën onder toeziend oog van één van de bekendste bergen in de Alpen, de Matterhorn?

Lees meer over Breuil-Cervinia ›

Rust en ruimte in Obereggen

Naar Obereggen kun je als beginner met een gerust hart afreizen. Op de overzichtelijke pistes van Ski Center Latemar en Jochgrimm is het altijd rustig en heb je alle ruimte voor de pizzapunt en de eerste bochtjes die daarna volgen. De afdalingen boven Bellamonte op de zuidhellingen van de Alpe Luisa zijn ook voornamelijk blauw. Daarnaast heb je in Obereggen geen last van ouderwetse sleepliften, vrijwel alles gaat comfortabel per stoeltjeslift.

Lees meer over Obereggen ›

In Les Menuires stap je zo vanuit de voordeur op je ski's

Les Menuires maakt deel uit van het enorme skigebied Les Trois Vallées. Kies als beginner voor de skipas van het Les Menuires-gebied en maak de eerste meters op de ski's op de vele brede pistes direct bij het dorp, bijvoorbeeld die van de Mont de la Chambre. Het fijne van Les Menuires is dat je zo vanuit je accommodatie de ski’s op stapt. Ook is er in Les Menuires een speciale beginnerszone, een verzameling van skiroutes die uitermate geschikt zijn voor beginnende wintersporters.

Lees meer over Les Menuires ›

Blauwe piste in beginners skigebied
© Spalder Media Group

Perfecte beginnershellingen in Gargellen

Gargellen ligt op een hoogte van maar liefst 1423 meter in het Montafon. Dankzij de hoge ligging ben je verzekerd van goede sneeuw, wel zo prettig wanneer je nog niet zoveel wintersportervaring hebt. Ook zorgen de pistebully's ervoor dat er elke dag weer perfect geprepareerde pistes zijn. In het gebied, op de Schafberg, liggen tal van blauwe pistes voor je klaar. Zelfs de dalafdalingen in Gargellen zijn prima begaanbaar voor beginners.

Lees meer over Gargellen ›

Leren skiën in Winterberg

Voor je naar de grote wintersportgebieden in de Alpen afreist is het misschien verstandig om alvast het gevoel te krijgen dichter bij huis. Het Duitse Winterberg ligt op slechts 3 uurtjes rijden van Nederland, maar biedt desondanks een echte wintersportwereld. Het gebied barst van de glooiende hellingen waar de beginnende skiër volop uitdaging in vindt. Veel skileraren in Winterberg spreken bovendien een aardig woordje Nederlands.

Lees meer over Winterberg ›

Skigebied voor beginners Winterberg
© Spalder Media Group

Pertisau am Achensee, klein maar fijn

Als beginner ben je helemaal niet gebaat bij honderden kilometers piste. Een oefenweide en enkele goed begaanbare blauwe pistes is meer dan genoeg. Pertisau am Achensee past helemaal in dit plaatje. In het rustige skigebied krijgen beginners ongestoord de kans om het skiën onder de knie te krijgen. Bovendien raak je in het overzichtelijke skigebied van Pertisau am Achensee als beginner ook niet snel de weg kwijt.

Lees meer over Pertisau am Achensee ›

Les Saisies, glooiende hellingen voor de eerste meters

In Frankrijk heb je groene pistes, die zijn nog eenvoudiger dan blauw. Ideaal voor beginners die al de bibbers krijgen bij het zien van rode en zwarte pistes. In Les Saisies liggen verscheidene blauwe en groene pistes die perfect voor beginners zijn. De eerste dagen zul je te vinden zijn op de flanken van de Mont Bisanne, daarna kan je misschien al wel een uitstapje naar Crest Voland wagen. Om te leren skiën zit je in Les Saisies op de juiste bestemming!

Lees meer over Les Saises ›