"Van huilend in het skiklasje naar passie voor wintersport"

NickWintersport, een passie die met de paplepel ingegoten is. Vanaf het moment dat eigenlijk lopen kon, werden er ook ski’s onder mijn voetjes gebonden. Hoewel in het begin ik het wat minder leuk vond, kan ik nu zeggen dat het een absolute passie geworden is. De eerste jaren moest ik mee in het skiklasje, en dat vond ik maar niks. Gelukkig hoef ik nu niet meer in het skiklasje te skiën. Inmiddels kan ik mij geen winterseizoen meer voorstellen zonder skivakantie.

“Oostenrijk, mijn favoriete wintersportbestemming”

Eigenlijk kom ik al zo lang als ik mij kan herinneren ’s winters in Oostenrijk. Er gaat gelukkig geen jaar voorbij dat dit niet gebeurt. Alles aan Oostenrijk trekt mij aan. Van de Tiroler keuken tot de gezelligheid in de après-ski tot de Oostenrijkse vriendelijkheid, Ik voel mij helemaal op mijn plek in de Oostenrijkse Alpen.

"Er gaat niets boven zonnestralen in je gezicht op de skipiste"

Skiën is natuurlijk het mooiste bij goed weer. Ik hou van gemoedelijke tempraturen en een schijnend zonnetje in mijn gezicht. In principe kun je mij een ‘mooiweer-skiër’ noemen. Snijdende sneeuw in je gezicht en koude tenen bederven voor mij al gauw de pret, maar van de andere kant moet je er ook wat voor over hebben! En natuurlijk geeft het ook wel voldoening wanneer je net door een flinke sneeuwbui geskied hebt en in een heerlijk warm berghutje plaats kunt nemen om op te warmen. Toch prefereer ik om op het terras te zitten met een lekker Oostenrijks biertje aan mijn zijde en de zon in de lucht.

"Ambities op de piste"

In de loop der jaren ben ik een steeds betere skiër geworden. Ik kan zeggen dat die skilessen vroeger toch wel nut hebben gehad. Het lijkt mij dan ook erg leuk om zelf ooit als skileraar aan de slag te gaan. Ook heb ik hiernaast ambities om meer skigebieden te ontdekken. Momenteel kan ik me niet veel andere skigebieden voor de geest halen dan het skigebied Wilder Kaiser – Brixental. Hier ski ik al vrijwel mijn hele leven.

De laatste 5 artikelen van Nick

12 november door Nick in 'Skigebieden onder de loep'' | 0

In het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental vind je naast waanzinnig veel pistekilometers, ontzettend veel berghutten. Met meer dan 70 restaurants aan de piste, die ook nog eens van goede kwaliteit zijn, mag de SkiWelt zich een waar culinair skigebied noemen. Een goede berghut is altijd binnen handbereik. Je hoeft nooit lang te zoeken naar een plekje om te lunchen. Ieder dorp beschikt over zijn eigen berghutten. In dit weblog hebben wij een overzicht gemaakt van leukste en lekkerste berghutten van het populaire SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Meer ›

8 november door Nick in 'Algemeen'' | 0

Zonder enige twijfel is de skivakantie de mooiste vakantieweek van het jaar. Een week die bestaat uit plezier, lekker eten en drinken, gezelligheid en sportiviteit. Zodra de skivakantie geboekt is begint het al te kriebelen: de Alpenkoorts! Je kunt niet wachten tot je weer heen mag om lekker te genieten met je vrienden of familie. Skivakantie is een week vol prachtige momenten en nostalgische verhalen voor thuis. In dit lijstje vind je twaalf momenten terug waar de wintersporter zijn plezier uithaalt. Van welk moment op skivakantie kun je het meest genieten? Meer ›

14 oktober door Nick in 'Algemeen'' | 0

Ieder skiseizoen gebeurt er weer van alles in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In dit drukbezochte skigebied werken ontzettend veel mensen die er voor zorgen dat jouw skivakantiedag ideaal verloopt. Overdag zie je skileraren, liftbedienden en restaurantmedewerkers die altijd voor jou klaar staan. Maar ’s nachts is er ook werk aan de winkel om er voor te zorgen dat jij weer tevreden op de ski’s stapt. Deze werknemers zie je echter niet. Lena Gerbig nam een kijkje achter de schermen van het Skicircus en vertelt ons over wat er gebeurt in dit skigebied wanneer jij nog lekker ligt te slapen. Meer ›

20 september door Nick in 'Recepten'' | 0

Oostenrijkse gerechten eten

Goulashsoep is een gerecht dat veel verschillende bereidingswijzen kent. Het originele recept komt uit Hongarije, maar in buurland Oostenrijk is het ook razend populair. Tussen de middag wordt de soep vaak genuttigd onder de bergliefhebbers. Voor deze smaakvolle maaltijdsoep hebben wij een recept ontvangen van de Oostenrijkse kok Gerhard uit Bramberg. Er zijn diverse bereidingsvoorschriften voor goulashsoep, maar volgens Gerhard is dit de beste. Let op: goulashsoep is geen gerecht wat je in korte tijd bereidt, het vergt de nodige tijd. Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen