"Van huilend in het skiklasje naar passie voor wintersport"

NickWintersport, een passie die met de paplepel ingegoten is. Vanaf het moment dat eigenlijk lopen kon, werden er ook ski’s onder mijn voetjes gebonden. Hoewel in het begin ik het wat minder leuk vond, kan ik nu zeggen dat het een absolute passie geworden is. De eerste jaren moest ik mee in het skiklasje, en dat vond ik maar niks. Gelukkig hoef ik nu niet meer in het skiklasje te skiën. Inmiddels kan ik mij geen winterseizoen meer voorstellen zonder skivakantie.

“Oostenrijk, mijn favoriete wintersportbestemming”

Eigenlijk kom ik al zo lang als ik mij kan herinneren ’s winters in Oostenrijk. Er gaat gelukkig geen jaar voorbij dat dit niet gebeurt. Alles aan Oostenrijk trekt mij aan. Van de Tiroler keuken tot de gezelligheid in de après-ski tot de Oostenrijkse vriendelijkheid, Ik voel mij helemaal op mijn plek in de Oostenrijkse Alpen.

"Er gaat niets boven zonnestralen in je gezicht op de skipiste"

Skiën is natuurlijk het mooiste bij goed weer. Ik hou van gemoedelijke tempraturen en een schijnend zonnetje in mijn gezicht. In principe kun je mij een ‘mooiweer-skiër’ noemen. Snijdende sneeuw in je gezicht en koude tenen bederven voor mij al gauw de pret, maar van de andere kant moet je er ook wat voor over hebben! En natuurlijk geeft het ook wel voldoening wanneer je net door een flinke sneeuwbui geskied hebt en in een heerlijk warm berghutje plaats kunt nemen om op te warmen. Toch prefereer ik om op het terras te zitten met een lekker Oostenrijks biertje aan mijn zijde en de zon in de lucht.

"Ambities op de piste"

In de loop der jaren ben ik een steeds betere skiër geworden. Ik kan zeggen dat die skilessen vroeger toch wel nut hebben gehad. Het lijkt mij dan ook erg leuk om zelf ooit als skileraar aan de slag te gaan. Ook heb ik hiernaast ambities om meer skigebieden te ontdekken. Momenteel kan ik me niet veel andere skigebieden voor de geest halen dan het skigebied Wilder Kaiser – Brixental. Hier ski ik al vrijwel mijn hele leven.

De laatste 5 artikelen van Nick

13 december door Nick in 'Tips'' | 0

Het skigebied Les Trois Vallées heeft een fameuze status. Het is namelijk het grootste skigebied van de wereld. Met 607 kilometer aan piste is de kans aanzienlijk klein dat je je hier verveelt. Hoewel je er na een weer skiën hoogstwaarschijnlijk nog niet uitgekeken bent, zijn er genoeg activiteiten naast het skiën. Veel accommodaties liggen aan de piste en er worden veel events georganiseerd. Het skigebied staat garant voor actie, plezier en sneeuwzekerheid. Mocht je deze winter afreizen naar Les Trois Vallées, dan zit je zeker goed! Er zijn genoeg redenen waarom je dit gebied eens moet bezoeken, maar dit zijn de tien beste. Meer ›

10 december door Nick in 'Algemeen'' | 0

10 redenen waarom je een keer op skivakantie moet!

Aan de fanatieke skiër hoeven wij niet uit te leggen waarom je op skivakantie moet, dat spreekt voor zich. Toch zijn er nog een aantal mensen die skiën bij voorbaat niet leuk vinden. Vaak hoor je argumenten als “ik heb een hekel aan kou”, “ik ga liever naar de zon” of een ander slap argument. Met deze argumenten moet jij je familieleden en vrienden kunnen overtuigen om een weekje op skivakantie te gaan. Ze willen daarna nooit meer iets anders! Het is nooit te laat om het skiën te leren. Zodra je tevens één keer in de Alpen geweest bent, ben je hoogstwaarschijnlijk al verliefd en kun je niet wachten tot je volgend jaar weer kunt. Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen