14 februari 2018 door Nick in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

apresski

Een erg belangrijk onderdeel van de skivakantie is zonder enige twijfel de après-ski. Op heel veel plekken in de Alpen kan er een prima feestje gebouwd worden na het skiën. Maar waar vind je nou echt de beste bars? Van het grote aantal leuke bars kunnen er natuurlijk maar een paar de beste zijn, dus hebben wij de tien leukste op een rijtje gezet. Een echte nummer één valt moeilijk te kiezen, alle tien zijn ontzettend gezellig, en daarnaast zijn er nog honderden leuke bars in de Alpen. Maar ben jij op zoek naar een goed feestje na het skiën? Dan moet je zeker bij één van deze spots zijn! Staat jouw favoriet er ook tussen?

#1. Mooserwirt, St. Anton am Arlberg

Er wordt geclaimd dat ze bij de Mooserwirt après-skiën hebben uitgevonden… de bar bevindt zich aan de blauwe dalafdaling richting St. Anton am Arlberg. Bij een helderblauwe lucht staat het terras van de Mooserwirt al vroeg op de middag bomvol. Om acht uur sluit de tent zijn deuren, zodat de bezoekers nog enigszins veilig beneden komen.

Mooserwirt

Foto: © MooserWirt GmbH

#2. Goasstall, Hinterglemm

De Goasstall is meerdere keren uitgeroepen tot meest populaire après-ski bar van de Alpen. Je krijgt hier bier per liter en staat tussen de geiten te dansen. Je kunt in de Goasstall zowel buiten als binnen feesten. De après-ski fanaat die Hinterglemm bezoekt, moet de Goasstall niet overgeslagen hebben.

Goasstall

Foto:© „Goaßstall“ Enn Toni & Partner KG

#3. La Folie Douce, Val Thorens

La Folie Douce is een waar begrip in de Franse Alpen. Die in Val Thorens is zonder enige twijfel de meest gezellige. Het mega outdoor-partyterras staat de hele middag vol met publiek dat losgaat op de housebeats. Rond vijf uur is het feestje afgelopen, want er moet nog een tochtje worden afgelegd richting Val Thorens.

La Folie Douce

Foto: © 2014 La Folie Douce

#4. Trofana Alm, Ischgl

De Trofana Alm is het schoolvoorbeeld van een traditionele après-ski bar. Deze grote houten schuur met allerlei Tiroler prularia aan de muur en waar de Duitse schlagers door de speakers klinken, vind je in de hoofdstraat van Ischgl. Vanaf een uur of zes staat het hier bomvol op de twee verdiepingen van de Trofana Alm.

Trofana Alm

Foto: © Trofana Alm, TVB Ischgl

#5. La Grotte du Yeti, Les Deux Alpes

La Grotte du Yeti heeft grote naamsbekendheid bij de studenten en feestbeesten in Les Deux Alpes. De bar die ook wel bekend staat als de ‘Yetibar’ vind je terug in 12 verschillende skivakantiedorpen in de Franse Alpen. Toch is die van Les Deux Alpes verreweg het meest gezellig!

La Grotte du Yeti

Foto: © 2 Alpes Net

#6. Le Rond Point Bar, Méribel

Le Rond Point Bar is het bewijsstuk dat Fransen ook kunnen après-skiën. De Franse après-ski hut in Méribel trekt bezoekers uit verschillende landen, maar de Engelsen voeren hier de boventoon. Bier bestel je hier per pitcher, en niet per glas.

Meribel

Foto: © Merinet

#7. Ice Bar, Mayrhofen

Wanneer je weer in het dal van Mayrhofen komt na een dagje skiën, rol je zo de Ice Bar in. De bar wordt gekenmerkt door de grote ijsbeer bovenop het dak. Zorg dat je op tijd binnen bent, want er zijn meerdere mensen met dezelfde plannen als jij: lekker feesten!

Ice Bar

Foto: © Icebar Mayrhofen

#8. Hofstadl, Flachau

Onderaan de pistes van Flachau vind je de populaire Hofstadl. De ooit kleine berghut is inmiddels uitgegroeid tot een grote speler wat après-ski betreft. Het hele winterseizoen lang is het hier dag in dag uit feest. Er worden zowel traditionele Duitse meezingers gedraaid, als hits van nu.

Hofstadl

Foto:© Hofstadl GmbH

#9. Farinet, Verbier

Zwitserland staat niet bepaald bekend als een Alpenland waar après-ski met de paplepel wordt ingegoten. Toch bewijst Verbier dat de Zwitsers zeker niet saai zijn. Het internationale publiek heeft een favoriete spot hier: Farinet. Deze après-ski bar straalt klasse uit en een goedkoop drankje doen gaat je hier hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Toch is het meer dan het bezoeken waard!

Farinet

Foto: © Verbinet

#10. Fire & Ice, Sölden

Wanneer je in Sölden tot in de vroege uurtjes wilt doorfeesten, is Fire & Ice daar de ideale locatie voor. Hier ga je los tot diep in de nacht, mits je daar nog energie voor hebt. De skischoenen zijn in Fire & Ice inmiddels ingeruild voor comfortabeler schoeisel terwijl je danst op afwisselende muziek. Na een avondje in Fire & Ice ga je de volgende ochtend waarschijnlijk wel moeite krijgen met vroeg bij de lift staan…

 Fire & Ice

Foto: ©Sonnenhotels Sölden Gurschler GmbH & Co KG

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen