11 februari 2018 door Nick in 'Bestemmingen''

Val thorens

Val Thorens is het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Met een ligging op 2300 meter is het Franse skiresort ontzettend sneeuwzeker. Val Thorens ligt in het grootste skigebied ter wereld: Les Trois Vallées. Wintersportgasten komen hier niet alleen voor de 600 pistekilometers, maar ook voor de geweldige après-skifeestjes en de accommodaties direct aan de piste. Voor de combinatie uitdaging en feesten is Val Thorens de ideale bestemming voor jouw skivakantie. Ben jij al eens in Val Thorens geweest?

600 kilometer aan pistes

Met 600 kilometer aan pistes mag Les Trois Vallées zich een van de grootste skigebieden ter wereld noemen. Je kunt vanuit Val Thorens helemaal tot aan het mondaine Courchevel skiën, wat met de auto ruim een uur en een kwartier rijden is. De pistes hier zijn voor ieder niveau. Je vindt hier zowel veel blauw als rood als zwart. Daarnaast zijn de pistes dankzij de hoge ligging ook nog eens van topkwaliteit!

Les Trois Vallees

Party!

Val Thorens is verreweg de beste après-ski bestemming van Frankrijk. Aan de piste ga je los in de 360 Bar of bij La Folie Douce. Hier klinken geen Duitse schlagers of meezingers zoals in de Oostenrijkse après-ski, maar frisse techno en housebeats. Tot diep in de nacht kun je doorfeesten in La Malaysia en het Snowcafé. Wanneer je in Val Thorens bent, moet je zeker de après-ski bezocht hebben! Voor de echte Vlaamse party animals is er in Val Thorens de Belgian Week, een week vol met leuke feestjes die jaarlijks meestal in begin februari plaatsvindt.

Belgian Week

Foto: Belgian Week

Skiën tot aan de voordeur

Val Thorens is een ski-in ski-out dorp. Dit houdt in dat je in bijna alle gevallen tot aan de voordeur van je accommodatie kunt skiën. ’s Morgens stap je vanuit je verblijf gelijk op de lange latten, om naar één van de liften te skiën en aan een prachtige dagtocht te beginnen. Eenmaal weer terug in het dorp hoef je geen meters meer te sjouwen met je wintersportspullen, je kunt het gelijk in de berging plaatsen.

Val Thorens

Foto: © Valtho.nl

Ontzettend lang winterseizoen

Les Trois Vallées telt ruim 180 skidagen per jaar, dat is bijna een half jaar! Van midden november tot begin mei zijn de pistes in het Franse skigebied geopend. Het skigebied van Val Thorens blijft dankzij de hoge ligging meestal het langst geopend. Aan het einde of het begin van het seizoen is het niet altijd mogelijk om naar Méribel te skiën, maar het skigebied rondom Val Thorens beschikt zelf al over ruim 100 kilometer aan pistes.

Val Thorens

Foto: © P.Lebeau - OT Val Thorens

Groeiende familiebestemming

Voorheen stond Val Thorens bekend als een lowbudget skivakantiebestemming voor studenten. De laatste jaren heeft het dorp echter een flinke imagotwist ondergaan. Met de vele goede en mooie hotels, leuke kinderactiviteiten en groeiende skischolen is Val Thorens ook erg leuk voor families. Naast prachtig skiën kun je hier bijvoorbeeld ook rodelen en bowlen.

Val Thorens familie

Foto: Val Thorens Tourist Office

De langste rodelbaan van Frankrijk

In Frankrijk is rodelen anders dan in de andere Alpenlanden. Je zit hier niet op een houten slee, maar in een plastic racebolide met twee remmen. In Val Thorens is de langste rodelbaan van Frankrijk: Le Toboggan. De sleepiste is ruim zes kilometer lang en is bereikbaar met de gondellift Funitel de Péclet. Een echte aanrader is om dit tijdens zonsondergang te doen, het is dan werkelijk prachtig!

Rodelen Val Thorens

Foto: Val Thorens Tourist Office

Stoere activiteiten!

Val Thorens heeft nog veel meer heldhaftige activiteiten te bieden dan alleen een rodelbaan. Je kunt hier bijvoorbeeld met een auto een ijscircuit op, ijsduiken of fatbiken. Als je geen last van hoogtevrees hebt, maak dan een zweefvlucht met ‘La Tyrolienne’. Dit is een tokkelbaan van 1300 meter lang die snelheden tussen de 65 en 105 km/u haalt. Een andere leuke activiteit voor de dare devil is een vlucht met de Paramotor. Dit is een parachute die aangedreven wordt met een motor, waarmee je met ongeveer 35 km/u door de lucht racet.

Ben jij wel eens in Val Thorens geweest? Laat een reactie achter!

La Tyrolienne

Foto: Val Thorens Tourist Office

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen