Skip to navigation Skip to main content

Mayrhofen ligt in het hart van één van de meest populaire skiregio’s van Oostenrijk, het Zillertal. Het dorp kent een goede après-ski, veel winkels, bars en restaurants en natuurlijk een geweldig skigebied: Ski Zillertal 3000. Jaarlijks komen er veel wintersporters naar Mayrhofen uit allerlei verschillende landen. Op het dorp en het skigebied raak je simpelweg niet uitgekeken. De vele restaurants en bars, de leuke winkeltjes en gezelligheid op straat zorgen voor een sfeervol decor in Mayrhofen. Ben jij al eens in Mayrhofen geweest?

Après-ski bestemming bij uitstek

Aan het eind van de middag loopt Mayrhofen bomvol met feestgangers die de verschillende bars en discotheken induiken. Ga je naar de populaire Ice Bar of de traditionele Brück’n Stadl? Tot diep in de nacht kan er in Mayrhofen gefeest worden. Andere hotspots zijn de Harakiri Bar, die vernoemd is naar de legendarische piste en de Elchbar, die zich op de piste tegenover het bergstation van de Penkenbahn bevindt.

Skigebied voor durfallen

In het skigebied van Mayrhofen vind je de meest uitdagende pistes van het hele Zillertal. De steilste (geprepareerde) piste van Oostenrijk is de beruchte Harakiri, en laat die nou net in Zillertal 3000 zijn… De gevorderde skiër kan hier dus prima uit de voeten, maar ook voor beginners zijn er veel blauwe pistes. Met name op de Ahorn vind je veel rustige blauwe en rode pistes. Heb je zin om te stunten? Ga dan naar het Vans Penken Park, één van de grootste funparks van Oostenrijk.

Foto ©: Mayrhofner Bergbahnen Aktiengesellschaft

Skischolen van topkwaliteit

Hoewel je door de netgenoemde uitbundige après-ski en uitdagende pistes misschien bent afgeschrikt om hier met je kinderen heen te gaan, is dat niet nodig. De skischolen in Mayrhofen staan erg hoog aangeschreven. Kinderen vanaf drie maanden kunnen hier terecht in Wuppy’s Kinderland. Wanneer je kinderen skiles hebben gehad bij de ‘Die Roten Profis’, hebben ze hoogstwaarschijnlijk een toptijd gehad en kunnen ze binnen de kortste keren beter skiën dan papa en mama. Tijdens een week skiles doet je kind meer dan alleen skiën. Er wordt onder meer schatgezocht, een wedstrijd geskied met grote prijsuitreiking en de week wordt afgesloten met een kinder après-ski party.

Foto ©: TVB Mayrhofen

Bijzonder overnachten

Natuurlijk is het in Mayrhofen mogelijk om ‘gewoon’ een hotel of een pension te boeken, maar in en rondom Mayrhofen kun je ook op unieke wijze overnachten. Allereerst in de White Lounge Iglo op de Ahorn. Hier is op 2000 meter hoogte een iglodorp gebouwd, waar je een erg romantische nacht beleeft. Een andere tip aan de piste is de Schneekarhütte; naast dat dit één van de populairste berghutten van het skigebied is, kun je hier ook overnachten in een van de heerlijke suites. Je bagage wordt opgehaald en gebracht door een sneeuwscooter! Als tipje van de sluier kun je nog overnachten boven een Schnappsbrouwerij; de Stiegenhaushof. Vergeet ook zeker niet een glaasje van de Schnapps te proeven met eigenaar Martin Fankhauser.

Foto ©: Tourist Board Mayrhofen-Hippach

Probeer alle skigebieden in het Zillertal

In een week skiën heb je eigenlijk meer dan genoeg aan alleen Ski Zillertal 3000, maar wanneer je wel van avontuur houdt, kun je ook in de omliggende gebieden gaan skiën. Zell am Ziller (Zillertal Arena) ligt op 10 minuten rijden, Kaltenbach (Hochzillertal-Hochfügen) op 20 minuten en Hintertux (Hintertuxer Gletscher) op 30 minuten. Zo zijn alle skigebieden in het Zillertal binnen handbereik! Door de centrale ligging van Mayrhofen is dit de ideale locatie om de andere skigebieden te verkennen.

Foto ©: Zillertal Arena

Relaxen in het Erlebnisbad

Een dagje minder weer of simpelweg geen zin om te piste op te gaan? Geen zorgen, in Mayrhofen heb je het overdekte Erbebnisbad. Naast het zwembad met diverse glijbanen en andere attracties is er een ‘Sauna World’, waar je heerlijk tot rust kunt komen in een stoombad, sauna of solarium. In het Erlebnisbad kun je je prima een dag vermaken bij minder weer. Ook is het natuurlijk leuk om een kijkje te nemen in het centrum van Mayrhofen, waar je een aantal leuke winkels vindt.

Foto ©: TVB Mayrhofen

Overheerlijk eten!

In Mayrhofen heb je ruime keuze uit gezellige en smaakvolle restaurants. Ben je dol op de Italiaanse keuken? Sla dan zeker niet Pane e Vino da Michele over. Van heerlijke Gnocchi gerechten tot de lekkerste gamba’s uit de Middellandse Zee proef je hier. Voor de Tiroler cuisine moet je in restaurant Perauer zijn en de vegetariërs kunnen hun hart ophalen in Goldkind. Kortom: genoeg afwisseling op culinair gebied in Mayrhofen. Op de piste kun je ook heerlijk eten in bijvoorbeeld de Schneekarhütte, de Tappenalm of het Penken Panorahmarestaurant.

Foto ©: Firma Perauer GmbH

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.