4 maart 2018 door Nick in 'Berghutten''

Holzalm Hochzillertal-Hochfügen

Het Zillertal is met een totaal van 500 pistekilometers het grootste skidal ter wereld. Je vindt hier drie populaire skigebieden: Zillertal Arena, Hochzillertal-Hochfügen en Ski Zillertal 3000. Alle skigebieden zijn te bezoeken met één skipas: de Zillertaller Superskipass. Maar in deze prachtige skigebieden met heerlijke pistes vind je natuurlijk ook fijne berghutten. Van ieder skigebied hebben wij de drie fijnste pisterestaurants uitgekozen. Alle hutten zijn stuk voor stuk authentiek, hebben een fijn terras en zijn natuurlijk voorzien van een heerlijke keuken. Staat jouw favoriet er ook tussen?

Hochzillertal-Hochfügen:

#1. Wedelhütte

Halverwege piste nummer 13 bevindt zich de Wedelhütte. Deze bijzondere Tiroler berghut ligt tussen de bergen en beschikt over een prachtig uitzicht. Bij zonnig weer kun je eventueel plaatsnemen in één van de fijne ligstoelen. Op de lunchkaart vind je voornamelijk gerechten uit de Oostenrijkse keuken die met liefde worden bereid en overheerlijk smaken.

Terras Wedelhütte

© Foto: M. Kleiner GmbH

#2. Kristalhütte

Vlakbij het bergstation van de 8-er Kristall Express ligt een berghut die gelijk je aandacht trekt: de Kristalhütte. Vanaf het terras kijk je een adembenemende bergwereld in. De Kristalhütte heeft al meerdere malen de titel ‘skihut van het jaar’ in de wacht gesleept, en dat is alles behalve gek. Je kunt hier zowel genieten van de Oostenrijkse als van de internationale keuken. Bestel hier absoluut een glas heerlijke wijn, de wijnkaart is uitstekend!

Overzicht Kristalhütte

© Foto: Österreich Werbung / Wolfgang Zajc

#3. Holzalm

Halverwege rode piste nummer 1 en 2 vind je de Holzalm. Deze authentieke berghut geeft je echt het ‘Tirolgevoel’ door de traditionele inrichting en uitstraling. Zowel binnen als buiten is de Holzalm erg gezellig. Op de menukaart staan vooral Tiroler specialiteiten die geserveerd worden in een modern jasje.

Interieur Holzalm

© Foto: Dworschak-Holzalm KG

Zillertal Arena:

#1. Larmachalm

De Larmachalm ligt aan de rode piste nummer 52 richting Königsleiten. Je hoeft in principe alleen je neus te volgen, want de geur van vers gebraden kip lokt je naar deze hut toe. In de Larmachalm kun je zowel fijn binnen zitten als heerlijk op het zonneterras plaatsnemen. Bestel hier ook zeker de gegrilde halve of hele kip, die is hier het beste van het hele Zillertal!

Terras Larmachalm

© Foto: Larmachalm

#2. Rössl Alm

Aan de rode dalafdaling nummer 31 richting Gerlos, vind je de Rössl Alm. Deze typisch Oostenrijkse berghut heeft een erg knusse inrichting en bij goed weer kun je prima vertoeven op het terras. Je kunt hier zowel Tiroler gerechten bestellen, maar ook de burgers en spare ribs smaken hier prima! Wanneer je al het warme eten zat bent, bestel hier dan absoluut een Speckplatte; een plank met brood en verschillende vlees- en kaassoorten.

Rössl Alm

© Foto: Rössl Alm GmbH

#3. Rosi’s Schnitzelhütte

Aan piste nummer 18 in Zell am Ziller, ligt Rosi’s Schnitzelhütte. Er zijn maar weinig plekken in de Alpen waar je schnitzels kunt bestellen van het formaat wat hier geserveerd wordt. De schnitzels passen niet eens op je bord! Voor de grote honger moet je zonder enige twijfel in Rosi’s Schnitzelhütte zijn.

Schnitzel en bier bij Rosi’s Schnitzelhütte

© Foto: Zillertal Tourismus GmbH

Ski Zillertal 3000:

#1. Schneekarhütte

Op de Horberg bevindt zich de Schneekarhütte, ook wel ‘moeder der berghutten’ genoemd. De Schneekarhütte trekt gelijk je aandacht door de piramidevormige bouw. Je hebt hier een erg fijn terras waar je in de zon kunt genieten van een goed glas wijn. Bestel tijdens de lunch zeker een portie Kaiserschmarrn, die smaken hier verrukkelijk!

Schneekarhütte

© Foto: Schihütte Schneekar GmbH

#2. Lattenalm

Aan de voet van de Lattenalmlift in Lanersbach vind je een gelijknamig bergrestaurant: de Lattenalm. Hier kun je terecht voor zowel een gezellig hapje als drankje. Naar alle waarschijnlijkheid is de Lattenalm de meest authentieke berghut van het skigebied. De hut is bijna volledig uit hout gebouwd en er hangen diverse Oostenrijkse attributen aan de muur. Sehr gemütlich!

Overzicht van skihut Lattenalm

© Foto: Lattenalm KG

#3. Waldhütte

Aan de skiroute nummer 75 ligt de kleine Waldhütte verstopt tussen de naaldbomen. Doordat het aan een skiroute ligt, is de berghut alleen bereikbaar wanneer er genoeg sneeuw ligt. De menukaart is niet zo zeer uitgebreid, maar kent lekkere gerechten zoals overheerlijke goulashsoep. Voor een Heiße Choko is dit charmante berghutje ook de ideale tussenstop.

Overzicht van de Waldhütte

© Foto: Tourismusverband Tux-Finkenberg

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen