Skip to navigation Skip to main content

Knuffelen met dieren op de Maiskogel: bij deze berghut kan het

Alpaca Maiskogel Alm Ranch 2

Wat is er nou lekkerder dan tijdens het skiën even een pauze te nemen bij een knusse berghut, met een warme chocolademelk en een heerlijke Apfelstrudel? Op de Maiskogel bij Kaprun, aan familiepiste nummer 31, is het nóg leuker. Je kunt daar namelijk lekker opwarmen door te knuffelen met dieren. Alpaca's, ezeltjes, geiten of een hond. Als jij deze winter in Zell am See - Kaprun te vinden bent, is het zeker de moeite waard om een bezoek aan deze berghut te brengen.

Een bijzondere ervaring bij de Maiskogel Alm / Ranch

Als je een bijzondere ervaring wilt meemaken op de skipiste ben je bij Helmut, wat inmiddels ook wel ‘Heli’s Hütte” wordt genoemd, op het juiste adres. Al meer dan 30 jaar is Helmut eigenaar van een erg geliefde plek op de Maiskogel in Kaprun. De Maiskogel Alm / Ranch is voor alle skiërs goed te bereiken. Het ligt namelijk aan piste nummer 31, een blauwe afdaling in het familieskigebied. Je kunt er het hele jaar terecht voor de heerlijke Oostenrijkse keuken en natuurlijk voor het knuffelen van de dieren. Naast de alpaca’s, ezels, kippen, pony’s, koeien, geiten, varkens, konijnen en schapen die je lekker kunt knuffelen, heeft de berghut ook de lieve huishond Bruno. Die zal je zeker een warm welkom heten! De Maiskogel Alm / Ranch is zowel ’s zomers als ‘s winters geopend.

Alpaca Maiskogel Alm Ranch 1 4

Genieten van de Oostenrijkse keuken

Je kunt naast het genieten van de dieren, ook genieten van de traditionele Oostenrijkse keuken. De specialiteit is hier de steak. Met een lekker weertje kun je buiten genieten van de zon op het terras, inclusief een warme huisgemaakte Apfelstrudel of als lunch Kaiserschmarrn. Binnen heeft het restaurant een knusse sfeer, wat goed past bij de buitenkant van de berghut. Je kunt ook met minder lekker weer binnen in het restaurant genieten van de diverse traditionele Oostenrijkse gerechten. Hierbij kun je denken aan Goulashsoup, Specknödelsuppe, Hauswurst met brood, Wiener Schnitzel en Tiroler Gröstl.

Alpaca Maiskogel Alm Ranch 3

Veel blauwe pistes op de Maiskogel

Met zo’n 20 km aan pistes, gelegen tussen de 768 en 1570 meter hoogte, vind je een fijn skigebied voor gezinnen: de Maiskogel. Dit skigebied is de familieberg van Kaprun. Doordat het vooral uit blauwe pistes bestaat is het goed te doen voor beginners. Daarnaast ligt er naast de Maislift een uitgebreid kinderland en het Maisypark. In het Maisypark kunnen freestylers oefenen op hun trucs. Bovendien kun je vanaf hier met de 3K K-onnection de Kitzsteinhorn op, het gletsjerskigebied van Kaprun.

Op skivakantie naar Zell am See – Kaprun

Kaprun vormt samen met Kitzsteinhorn en Schmittenhöhe het skigebied Zell am See - Kaprun. Samen bieden de drie bergen met 155 km aan pistes een heerlijke gebied voor een skivakantie. Sinds de komst van de 3K K-onnection kun je vanaf de Maiskogel, dat aan de rand van Kaprun ligt, de Kitzsteinhorn makkelijk bereiken. Je hebt hier geen skibus voor nodig, maar je hebt daarentegen wel een skibus nodig om naar de Schmittenhöhe te komen. Zell am See – Kaprun is verbonden met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dankzij de zellamseeXpress en de Ski ALPIN CARD. Deze skipas biedt je de mogelijkheid om te skiën op maar liefst 408 km aan pistes. Met de zellamseeXpress kun je de oversteek maken tussen de twee skigebieden. Het dalstation van de zellamseeXpress bevindt zich in Viehhofen, vanaf daar is het maar een klein stukje met de skibus naar het volgende dalstation.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.