Skip to navigation Skip to main content

Een van de meest populaire bestemmingen van Oostenrijk is zonder enige twijfel het veelzijdige Sölden. Naast een groot skigebied met hoge bergtoppen, moderne liften en lange afdalingen kun je je in het dorp zelf ook prima vermaken; het dorp is een après-ski bestemming bij uitstek, er zijn leuke restaurants, hotels en mooie winkels te vinden. Verder heeft het dorp een erg internationaal karakter. In dit weblog vind je diverse tips voor een skivakantie in Sölden terug. Ben jij al eens in Sölden geweest?

Après-ski bestemming bij uitstek

Sölden staat bekend om de goede après-ski bars die er in het dorp te vinden zijn. De après-ski hier trekt een erg breed publiek; alle nationaliteiten van jong tot oud. Aan het eind van de middag kun je hier op de skischoenen een biertje drinken in de Schirmbar of de GIGGI Tenne. Mocht je nog genoeg energie overhebben om het nachtleven in te duiken? Dan is Fire & Ice de ‘place-to-be’. De echte feestbeesten moeten in Sölden zijn tijdens het Electric Mountain Festival, een electrofeest op de berg waar grote namen hebben gedraaid als Afrojack en Robin Schulz.

Foto: Ötztal Tourismus

Skiën op twee gletsjers

Het skigebied van Sölden-Hochsölden-Vent is ontzettend sneeuwzeker dankzij de hoge ligging. In het gebied vind je maar liefst twee gletsjers terug: de Tiefenbachgletscher en de Rettenbachgletscher. Vanaf midden september kun je daarom hier al op sommige pistes skiën. Aan sneeuw absoluut geen gebrek dus in het skigebied van Sölden! Vanaf de twee gletsjers heb je ook prachtige panoramaplatformen waar vanaf je tot ver de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen in kunt kijken.

Kies voor rust in Hochsölden

Ga je met jonge kinderen op pad, dan is Sölden wellicht niet de meest ideale bestemming voor je skivakantie. Het hogergelegen Hochsölden echter wel! Het is hier gemoedelijker en rustiger en heeft alle accommodaties aan de piste. Tijdens een verblijf in Hochsölden kun je je tijd optimaal besteden; ’s morgens stap je voor het hotel op de ski’s zonder te wachten om in een lift te stappen en ’s middags hoef je weinig rekening te houden met liftverbindingen om terug te komen bij je accommodatie.

Culinair genieten

Zowel op de piste als in het dorp zelf kun je genieten van heerlijke gerechten in goede restaurants. In het skigebied zelf vind je het pisterestaurant Almhütte Hühnersteigen. Zoals de naam al doet vermoeden kun je heerlijke gebraden halve en hele kippen eten, maar ook de Schnitzels smaken er erg goed. Voor een bijzondere ervaring moet je zeker Ice Q bezoeken. Het restaurant was een decor in de James Bold film ‘Spectre’. Je kunt hier genieten van culinaire hoogstandjes, maar daarvoor moet je wel iets dieper in de buidel tasten. Sölden zelf heeft ook een breed aanbod aan restaurants. Voor een overheerlijke pizza moet je bij Gusto Pizzeria zijn terwijl je bij Grauer Bär plaatselijke specialiteiten kunt proeven in een gezellig restaurant.

Foto: Restaurant ice Q

Neem deel aan de Adrenalin Cup

Met de skipas van Sölden kun je deelnemen aan de Adrenalin Cup. Door het hele skigebied heen zijn verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen en punten mee kunt behalen. Zo vind je onder meer een slalomrace, een snelheidstrack, een mixrace, een carvingrun en als kers op de taart: de Big-3 Rallye; een skitocht van ruim 50 kilometer lang. Tijdens het skiën van deze tocht kom je op drie punten die zich boven de 3000 meter bevinden, hier vind je prachtige fotopoints. Wanneer je de activiteiten van de Adrenalin Cup voltooit, verdien je punten waarmee je in het algemeen klassement komt te staan. Uiteindelijk kun je hier leuke prijzen mee winnen!

Foto: ÖTZTAL TOURISMUS

Ontdek het leuke centrum van Sölden

Het centrum van Sölden heeft meer te bieden dan simpelweg restaurants en après-ski bars. Er zijn ook een aantal leuke winkels te vinden! Sölden is het dorp wat de meeste sport- en modewinkels van de Alpen telt. Natuurlijk kom je voornamelijk voor het skiën in Sölden, maar even een aantal winkels binnenlopen in de namiddag is zeker de moeite waard!

Foto: ÖTZTAL TOURISMUS

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.