Skip to navigation Skip to main content

Tirol: winterwandelen & rodelen

Afgelopen weken schreef ik al regelmatig over de prachtige Oostenrijkse provincie Tirol. Zo kon u al lezen over Tirol voor families, de seizoensopeningen, 10 tips voor een perfecte skidag in Tirol en de mooiste accommodaties van Tirol. Natuurlijk valt er nog veel en veel meer te schrijven over deze provincie! Maar om Tirol écht te beleven zit er natuurlijk maar één ding op... Daadwerkelijk naar Tirol gaan! Wilt u wel naar Tirol maar heeft u geen zin in een skivakantie? Geen probleem! In dit blog kunt u meer lezen over winterwandelen en rodelen in Tirol.

Winterwandelen in Tirol

Winterwandelen, heerlijk! De meeste skigebieden in Tirol bieden winterwandelpaden. In de winter valt er natuurlijk overal sneeuw, wat betekent dat paden die in de zomer te bewandelen zijn, niet meer zo toegankelijk zijn. In de winter worden deze, en vaak ook andere, paden geprepareerd door een kleine pistenbully. Hierdoor kunt u met goede wandelschoenen gemakkelijk over deze paden wandelen. En na een flinke wandeling is niets zo heerlijk als bijkomen in één van de knusse Tiroler berghutten!

Genieten van een sneeuwschoenwandeling (Foto: © Tirol Werbung)

Winterwandelen Tirol: 3 tips

#1. Schnitzerweg - Alpe Stubental - Panorama Höhenweg: Een afwisselende wandelroute in het noorden van Tirol, het Tannheimertal. Deze eenvoudige route is 8,1 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur.
#2. Angerberg - Embach - Breitenbach: Vanaf Hotel Schlossblick in Angerberg loopt u richting Schönau over een mooi winterwandelpad. De route is eenvoudig en ongeveer 3,5 km lang.
#3. Winterwanderweg Achenpromenade: Deze mooie wandeling loopt door het dal, langs de Kelchsauer rivier. De wandeltocht van 8,8 km begint bij het toerisme bureau in Hopfgarten en loopt langs de rivier naar Kelchsau en weer terug.

Rodelen in Tirol

Vooral de kinderen zijn er dol op: rodelen! Rodelen kunt u doen op een natuurlijke rodelbaan of op een kunstmatige baan. Eén ding is zeker, Tirol biedt veel soorten rodelbanen. Ook leuk is avondrodelen. Sommige skigebieden hebben speciale rodelbanen die in de avond open zijn. Natuurlijk zijn deze banen verlicht. Let goed op waar de rodelbaan zich bevindt. Sommige rodelbanen zijn bereikbaar met een skilift. Maar let op, sommige rodelbanen zijn alleen bereikbaar met een auto of pistenbully. In totaal vindt u in Tirol ruim 750 km aan rodelbanen.

Leuk voor het hele gezin: rodelen! (Foto: © Tirol Werbung)

Rodelen Tirol: 3 tips

#1. Nachtrodelbaan Ischgl: Deze rodelbaan is 7 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 950 meter. De baan is minder geschikt voor hele kleine kinderen.
#2. Rodelbaan Adlerhorst: Zeer eenvoudige rodelbaan van 1,4 km lang. Perfect voor kleine kinderen.
#3. Rodelbaan Tristach: Net buiten de stad Lienz maakt u eerst een wandeling van ongeveer 1,5 uur omhoog (of met een taxi), naar de Dolomitenhütte Kreithof. Hier kunt u genieten van een heerlijk diner, om daarna op de slee de route van 3,5 kilometer naar beneden af te leggen.

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.