Skip to navigation Skip to main content

Dit is waarom Tirol de beste bestemmingen heeft!

Pret in de sneeuw © TirolWerbung

Tirol is een paradijs voor iedere wintersporter. Skiërs, snowboarders, wandelaars, langlaufers, er is voor elk wat wils! De sneeuwzekere skigebieden in het hart van de Alpen beschikken over pistes die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Voor kinderen zijn er in Tiol kinderlanden waar zij spelenderwijs kunnen leren skiën. Freestylers kunnen hun kunsten tonen in de snowparks, terwijl freeriders de diepe sneeuw in duiken om off-piste afdalingen te maken. Op krachten komen doet u in een van de vele authentieke skihutten.

Activiteiten naast de piste

Ook voor niet-skiërs en snowboarders valt er in Tirol genoeg te beleven. Trek de ongerepte natuur in tijdens een sneeuwschoenwandeling of maak een tocht over een van de vele geprepareerde paden. Ook langlaufers vinden in Tirol uitstekende mogelijkheden. Het aanbod van loipes is enorm en zal iedere langlaufer aanspreken. Een leuke en gezellige activiteit voor de hele familie is rodelen. Roetsj met een slee in volle vaart naar het dal! In deze weblog maakt u kennis met de veelzijdige winter van Tirol!

Sneeuwpop bouwen! ©Tirol Werbung door Robert Pupeter

Familievakantie in Tirol: lekker makkelijk online plannen

Wie een skivakantie met kinderen plant, heeft vooral behoefte aan concrete informatie. De planning van de reis moet eenvoudig en probleemloos zijn – maar aan voorvreugde mag het natuurlijk niet ontbreken. Familie.visittirol.nl voldoet aan deze eisen: Met deze unieke service-landkaart met zijn speelse design krijgt u zin om direct uw vakantie in Tirol te plannen.

Hoe werkt de unieke service-landkaart van Tirol?

Een typisch Tiroler skioord nodigt u uit om online op verkenningstocht te gaan: Het hele gezin kan nu op reis door de service-landkaarten met elk in totaal zeven info points. Deze vindt u bijvoorbeeld bij een hotel, de skilift of op de skipiste. Zodra u klikt gaat er een venster open. Aan de hand van een kort verhaal wordt het gebied voorgesteld en komt u bij de gewenste informatie terecht. Op die manier zijn concrete tips m.b.t. bepaalde vakantie-activiteiten gemakkelijk te vinden.

Geweldige winterdagen met het gezin

Gezelligheid, een eindeloze hoeveelheid aan activiteiten, sneeuw en bergen. Slechts een aantal elementen van een geweldige skivakantie in Tirol. Zowel op als naast de skipistes is meer dan genoeg te beleven voor het hele gezin. Wat dacht u van avondrodelen, schaatsen, snowtubbing en een fakkelwandeling. Klinkt dat niet fantastisch?

Lunchen in één van de familierestaurants ©Tirol Werbung door Robert Pupeter

De top familieskigebieden van Tirol

Tirol biedt veel skigebieden en ook veel skigebieden waarbij families centraal staan. Deze skigebieden zijn gecertificeerde 'Top familieskigebieden' en bieden de beste faciliteiten voor families, waaronder Kitzbühel & Kirchberg, Serfaus-Fiss-Ladis en St. Johann in Tirol. Deze gebieden hebben veel goede skileraren, speciale kinderactiviteiten en veel oefenpistes.

10 tips voor een wintersportvakantie in Tirol

Of u nu een zeer fanatieke skiër bent of enkel op de ski’s staat om te genieten: de één heeft actie nodig, de ander is op zoek naar rust. Ontspannen en energie opdoen, is voor iedereen anders. Deze tien tips voor een wintersportvakantie in Tirol bieden voor ieder wat wils: voor ambitieuze sporters, culinaire fijnproevers, liefhebbers van cultuur, families met (avontuurlijke) kinderen en voor eenieder die wil genieten van een heerlijke vakantie.

Genieten van bijzondere uitzichten ©Tirol Werbung door Josef Mallaun

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.