Skip to navigation Skip to main content

De mooiste accommodaties van Tirol

Tijdens een wintervakantie in Tirol wilt u natuurlijk de ultieme Tiroler vakantie ervaren. Bij zo'n vakantie hoort natuurlijk ook een fijne accommodatie, die in alle gemakken voorziet. De provincie staat bekend om de typische traditionele houten chalets. Deze woningen vind je op de piste, in almhuttendorpen en op andere plaatsen op de berg. Lees hieronder meer over de drie locaties en bekijk de mooiste accommodaties per locatie. Liever niet in een chalet overnachten? Scroll dan door naar beneden en bekijk de mooiste designhotels van Tirol!

Overnachten op de piste

Bij de ultieme wintersportervaring hoort eigenlijk maar één type accommodatie: die op de piste! De dag begint niet met een wandeling naar de skilift, maar met het aanklikken van de ski’s voor de deur. Aan het eind van de dag geldt hetzelfde, geen wandeling terug naar de accommodatie, maar skiën tot aan de voordeur. ’s Avonds kijkt u uit over een rustige en prachtige witte omgeving.

Kristalhütte © Tirol Werbung

Tiroler almhuttendorpen

Bent u ook zo dol op de prachtige traditionele Tiroler chalets? Dan past een almhuttendorp bij u! Een almhuttendorp bestaat uit meerdere hutten of chalets. Sommige zijn al tientallen jaren oud, andere zijn net nieuw, maar allemaal hebben ze dezelfde traditionele stijl. Ruime slaapkamers, een openhaard, een balkon en soms zelf spa & sauna.

Almhuttendorp © Ladizium

Authentieke berghutten

Traditionele chalets vindt u natuurlijk niet alleen in almhuttendorpen. Er zijn veel particulieren die appartementen in traditionele hutten verhuren. Of wat dacht je van slapen bij de boer? Veel boeren bedrijven hebben bijvoorbeeld een oude schuur omgebouwd. Eén ding is zeker, de authentieke chalets zijn knus, gezellig en dragen zeker bij aan het vakantiegevoel. Sommige chalets bieden een catered service, andere hebben een jacuzzi of sauna.

Almnest Hochfügen © Familie Kostenzer

De mooiste designhotels van Tirol

Geen behoefte aan een eigen chalet of appartement? Laat u dan verwennen in één van de designhotels van Tirol. In tegenstelling tot de traditionele chalets hebben de designhotels meestal een zeer modern en luxe interieur. Ook hebben deze hotels vaak een uitgebreid spa & wellness aanbod en één of meerdere restaurants.

Welke accommodatie zou u wel willen boeken?

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.