Skip to navigation Skip to main content

Alles over de seizoensopening van Tirol

Het is alweer oktober en de herfst is in in volle gang. Voor de gletsjerskigebieden in Tirol is oktober een spannende maand. Waarom? Omdat eind oktober alle gletsjerskigebieden open zijn! De andere skigebieden in Tirol moeten nog even wachten. Sommige skigebieden openen stilletjes het seizoen, terwijl anderen het groots aanpakken. Ischgl is een voorbeeld van het laatste. Elk jaar wordt het seizoen hier geopend door het 'Top of the Mountain' concert. Een evenement waar de meeste wintersportfanaten naar uitkijken! In dit blog leest u meer over de seizoensopeningen van de Tiroler skigebieden.

De Tiroler gletsjerskigebieden

In de Oostenrijkse provincie Tirol kunt u skiën en snowboarden op maar liefst vijf gletsjers! Zoals u misschien wel weet is het groote voordeel van gletsjerskigebieden dat ze relatief hoog liggen en zeer sneeuwzeker zijn. Dit betekent dat de gletsjerskigebieden vaak eerder open gaan dan de gebieden zonder gletsjer. Voor Tirol geldt hetzelfde: de Hintertuxer gletsjer is 365 dagen per jaar geopend en de Kauntertaler en Pitztaler Gletscher zijn ook al open! De gletsjerskigebieden in Sölden en Stubai openen allebei in het weekend van 22-23 oktober. In Sölden vindt tegelijkertijd de Skiweltcup plaats en op de Stubaier Gletscher wordt het nieuwe Snowpark Stubai Zoo geopend.

De Skiweltcup in Sölden © Ötztal Tourismus door Ernst Lorenzi

#1. Mayrhofen

Voor de diehards: de seizoensopening en wedstrijd 'Rise & Fall' vinden op 17 december 2016 plaats in Mayrhofen. Tijdens de wedstrijd strijden verschillende teams tegen elkaar. Eerst gaat men lopend of op de mountainbike naar boven. Boven aangekomen gaan de deelnemers weer naar beneden op de ski's, op een snowboard of door naar beneden te paragliden.

#2. Ischgl

Op zaterdag 26 november opent Ischgl haar winterseizoen, met (zoals elk jaar) een spectaculair 'Top of the Mountain' openingsconcert. Afgelopen jaren hebben onder andere Muse, James Blunt, Elton John en Tina Turner opgetreden. Dit jaar is de eer aan de Duitse band PUR.

De band PUR ©Tirol Werbung

#3. Osttirol

Voor toerskiërs opent het winterseizoen pas op 8 december. In Osttirol vindt namelijk de derde editie van het skitoerenfestival plaats in Lienz, waarmee het skiseizoen wordt geopend.

#4. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

In het weekend van 9-11 december wordt het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau feestelijk geopend met live bands en DJ's.

#5. Leutasch (bij Seefeld)

Voor de langlaufers vindt de ultieme seizoensopening plaats van 9-11 december in Leutasch, Olympiaregio Seefeld. Dit weekend worden de loipes officieel geopend.

Langlaufen in Leutasch

#6. Obergurgl/Hochgurgl

De skiliften openen op 17 november en op 18 november vindt het openingsfeest in het 'Winterpalast' plaats. Zowel tijdens het openingsweekend als het weekend van 25/26 november vinden liveoptredens van verschillende bands plaats.

Skigebied Obergurgl/Hochgurgl © Ötztal Tourismus door Philipp Horak

#7. Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Tijdens de weekenden van 9-11 december en 16-18 december vindt de opening van het Wilder Kaiser - Brixental skigebied plaats. Nachtskiën, rodelen en liveoptredens zijn een aantal van de festiviteiten.

#8. Serfaus-Fiss-Ladis

Van 8 - 11 december vindt het 'Snow Festival' plaats in Serfaus-Fiss-Ladis. Tijdens het festival vinden meerdere optredens plaats, van onder andere DJ Eric en 'Die Büddenbacher'.

#9. St. Anton

Ook in St. Anton wordt de opening van het skiseizoen gevierd. Tijdens de 'Stanton Ski Opening', van 2 - 4 december, kunnen snowboard- en skimodellen getest worden. Ook vinden er een show van Audi Driving Experience en muziekoptredens plaats.

#10. Zillertal Arena

Op 3 december openen de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Köningsleiten en Hochkrumml hun pistes.

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.