Skip to navigation Skip to main content

10 tips voor een perfecte skidag in Tirol

Veel skiërs kiezen voor een bestemming in de Oostenrijkse provincie Tirol. Dit is natuurlijk niet voor niets. Tirol biedt 80 skigebieden met in totaal ruim 3.400 km aan pistes. Het ene skigebied is groot en het andere is klein. Het ene skigebied is perfect voor beginners en het andere voor gevorderden. Maar, één ding hebben alle skigebieden met elkaar gemeen: u kunt er een perfecte skivakantie beleven! Hoe? Lees hieronder 10 tips voor een perfecte skivakantie, zoals het ‘Early Bird’ arrangement en de lekkerste Tiroler gerechten. Genieten!

#1. Accommodatie aan de piste

Een perfecte skidag begint met een accommodatie aan de piste. Deze liggen vaak vlakbij de skilift, waardoor u hier makkelijk naartoe kunt lopen. Ligt de accommodatie wat hoger aan de piste? Helemaal makkelijk! U stapt de deur uit, klikt de ski’s onder en skiet meteen door naar de skilift, ideaal. Veel skigebieden in Tirol bieden een ruime keuze aan accommodaties aan de piste.

#2. Als eerste op de piste

Ondanks dat het heerlijk is om een beetje te kunnen uitslapen, zijn wij van mening dat het nóg prettiger is om als eerste op de piste te kunnen staan. Veel skigebieden in Tirol bieden een zogeheten ‘Early Bird’ arrangement. Vroeg de wekker zetten en als eerste de piste op, terwijl de rest van het skigebied nog aan het ontbijt zit.

#3. Genieten van echte Tiroler gerechten

Zo, de ochtend zit erop, tijd voor lunch. In de Tiroler skigebieden vindt u op veel plekken langs de pistes gezellige berghutten met een goede keuken. Kaiserschmarrn, Apfelstrudel, Schnitzel… Moet ik nog meer zeggen?

Kaiserschmarrn, heerlijk! ©Tirol Werbung

#4. Uitbuiken in de zon

Na de lunch is het even tijd voor ontspanning in de zon! Gelukkig staan er in alle skigebied her en der ligstoelen, waar u rustig kunt uitbuiken. Smeer u wel goed in met zonnebrandcrème!

Uitrusten in de zon © Tirol Werbung

#5. Een nieuwe uitdaging

Probeer eens iets nieuws! Dit kan een pittige uitdaging zijn, zoals die ene super steile zwarte piste of paragliden. Maar, dit kan ook een wat rustiger zijn, zoals een keer sneeuwschoenwandelen of rodelen.

#6. Genieten van de schoonheid van de bergwereld

Waarschijnlijk ziet u niet het hele jaar door de imposante bergwereld van Tirol. Dus ook belangrijk voor een perfecte skidag: her en der stoppen en genieten van de mooiste (panoramische) uitzichten.

Prachtig uitzicht over de Tiroler bergen © Tirol Werbung

#7. Leg de vakantie vast

Terwijl u staat te genieten van het uitzicht, maak ook meteen even een foto. Ook leuk is een selfie, welke u op social media kunt delen met #loveTirol.

#8. Maak een video met een GoPro

Maak alle thuisblijvers jaloers met de mooiste filmpjes. Salto’s, jumps, het uitzicht vanuit de skilift of die ene prachtige brede blauwe piste waar u in volle vaart vanaf gaat.

#9. Tijd voor ontspanning

Een dag op de piste vergt veel energie van uw lichaam, dus ontspanning is ook belangrijk. Veel hotels in Tirol hebben een spa en wellness, waar u kunt genieten van sauna’s, stoombaden, zwembad, massages en meer.

Ook belangrijk: ontspanning © Tirol Werbung

#10. Bezoek de TirolShop

Neem een aandenken mee voor thuis, zoals een lekkere Tirol-muts, sjaal, vest of wie weet zelf een lederhose of dirndl?

159 - Winter - Yvonne

Over Yvonne

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.