Skip to navigation Skip to main content

Ischgl: nieuws voor het winterseizoen 2016/2017

Terwijl iedereen nog in de zomer-vibe zit, zijn ze in Ischgl druk met de voorbereidingen voor komend winterseizoen. Winter 2016-2017 in Paznaun-Ischgl ziet er veelbelovend uit. Het skigebied heeft een make-over gekregen. Zo is er een nieuwe lift, navigeert men gemakkelijker over de piste met nieuwe routeborden, kunnen er nieuwe routes geskied worden en gaat men vliegend over het skigebied met de nieuwste attractie SkyFly. Kortom: Ischgl maakt zich op voor een geslaagde winter.

SkyFly: vliegend over het skigebied

Ischgl zoekt de adrenaline op met de nieuwe attractie SkyFly. Een 2 kilometer lange zipline waarmee je met een snelheid van 84 kilometer per uur, op een hoogte van 50 meter, een hoogteverschil van 307 meter overbrugt. De zipline loopt van het tussenstation van de Silvrettabahn A1 tot het dakterras van het dalstation van de 3-S Pardatschgratbahn A3.

De nieuwe SkyFly in Ischgl

Van Idalp naar Filmjoch

De oude vierpersoons-stoeltjeslift van de Idalp naar de Filmjoch is vervangen door een moderne achtpersoons-stoeltjeslift. Het bergstation van de lift is overdekt, waardoor de wintersporters comfortabel kunnen uitstappen, ongeacht de weercondities.

Dalstation Flimjochbahn Ischgl

Moderne bewegwijzering en meer sneeuwkanonnen

De routeborden op de pistes zijn door het gehele gebied vervangen. Tevens zullen er 100 extra borden worden geplaatst, waardoor wintersporters zich nog beter door het gebied navigeren. Veertig nieuwe sneeuwkanonnen, met de nieuwste technologie, zorgen voor een optimale besneeuwing van de pistes.

Vanaf eind november opent het skigebied in Ischgl

Smuggler’s Run

Tussen Ischgl (Oostenrijk) en Samnaun (Zwitserland) loopt de bekende smokkelroute. Vanaf komend winterseizoen kunnen wintersporters drie nieuwe skiroutes van de Smuggler's Run verkennen:

  • Smuggler's Run Gold: 35,7 km van piste, 6.463 meter hoogteverschil
  • Smuggler's Run Silver: 24.7 km van piste, 4.745 meter hoogteverschil
  • Smuggler's Run Brons: 19.8 km van piste, 4.261 meter hoogteverschil

De Smuggler's Run goud en zilver zijn alleen voor gevorderde skiërs. De bronzen run is een blauwe piste.

Meer nieuws uit de skigebieden

Nieuwe lift in Zell am See - kaprun >
Vervanging Giggijochbahn in Sölden >
Splinternieuwe Eisgratbahn op de Stubaier Gletscher >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.