Skip to navigation Skip to main content
Snowplaza Ski Opening Gurgl 119

Skikleding voor dames

Het aanbod van dames skikleding is enorm. Skibroeken, ski jassen en thermo ondergoed maken allemaal onderdeel uit van de wintersportoutfit en zijn stuk voor stuk belangrijk. Wat je smaak ook is, hoeveel geld je er ook aan uit wilt geven en hoe fanatiek je ook skiet, er is altijd geschikte dames skikleding verkrijgbaar. Wanneer je dames skikleding gaat kopen dien je je van tevoren goed af te vragen welke eisen je hieraan stelt, hoe vaak je de kleding gaat gebruiken en hoeveel het mag kosten.

Dames skikleding kopen is mogelijk via (online) wintersportwinkels, warenhuizen en supermarkten. Wanneer je belang hecht aan persoonlijk advies en dames skikleding met elkaar wil vergelijken, raden we je aan om naar een fysieke winkel te gaan. Hier vind je een groot aanbod van skibroeken, ski jassen en accessoires. Weet je precies welke maat je hebt en van welk merk je dames skikleding wil kopen, dan kun je online vaak veel geld besparen. Wie mindere geld aan dames skikleding uit wil geven en minder vaak op de ski’s staat, kan ook bij warenhuizen en supermarkten onderdelen van de ski outfit scoren.

Ga direct naar:

Skikleding voor dames

Skikleding dames: skibroek, ski jas & onderkleding

Een skibroek, ski jas en thermo ondergoed maken een ski outfit voor dames compleet. Alle onderdelen zijn even belangrijk om het niet koud of nat te krijgen tijdens de wintersport. Wanneer je je volgens het 3-lagens-systeem kleedt ben je goed beschermd tegen wind, kou en sneeuw. De eerste laag bestaat uit thermo ondergoed en moet je lichaam droog en warm houden, de tweede laag (donsjas, skipully, trui) dient ter isolatie en de buitenlaag (ski jas/ski broek) moet je beschermen tegen sneeuw en neerslag. Afhankelijk van de temperatuur en de omstandigheden kun je kiezen voor een dikkere of dunnere isolatielaag. Er is ontzettend veel keus aan skibroeken, ski jassen en thermo ondergoed voor dames en de prijzen lopen uiteen. Wie een weekje per jaar gaat skiën kan uit de voeten met hele andere dames skikleding dan iemand die veel, vaak en intensief skiet in wisselende condities.

Skibroek dames

Een dames skibroek is er in vele varianten. Skibroeken voor dames zijn er zowel getailleerd als met een sportievere pasvorm. Voor je naar het uiterlijk kijkt, is het belangrijk om te weten wat voor type skibroek je zoekt. Wil je een warme, gevoerde variant of liever alleen een shell die je optimaal beschermd tegen neerslag en sneeuw? Je keuze is voor een groot gedeelte afhankelijk van waar je de skibroek voor gaat gebruiken. Wie één keer per jaar op wintersport gaat kan prima uit de voeten met een gevoerde skibroek. Skiërs die in warme en koude temperaturen skiën, geven vaak de voorkeur aan een shell. Een dames skibroek is tegenwoordig verkrijgbaar in tal van designs, kleuren en met prints. Wordt het dit keer een strakke, zwarte variant met stretch of toch een opvallend kleurenpatroon?

Skibroek voor dames

Ski jas dames

Kijk bij het kopen van een dames ski jas niet direct naar de kleur en het design. Veel belangrijker zijn de eigenschappen van de ski jas en de pasvorm. Een gevoerde dames ski jas heeft als voordeel dat deze multifunctioneel is en tijdens de meeste skidagen een goede keus is. Hardshells hebben een groot ademend vermogen, bieden optimale bescherming tegen sneeuw, maar er dient altijd een (dikke) onderlaag onder gedragen te worden. Een softshell dames ski jas combineert het beste van beide en is prettig om te dragen bij milde temperaturen. Afhankelijk van hoe intensief en in welke omstandigheden je de dames ski jas gaat gebruiken, kun je je keuze laten afhangen. Voor de meeste wintersporters ligt de keuze voor een gevoerde dames ski jas voor de hand. Belangrijk is dat de ski jas lang genoeg is, zodat er bij de mouwen en aan de onderkant geen sneeuw naar binnen kan komen.

1000044 -  (2)

Skisokken dames

Dames skisokken zijn er in vele varianten en de prijzen lopen zeer uiteen. Hoe dan ook is het belangrijk om met goed passende skisokken in je skischoenen te stappen. Doe je dit niet (of met gewone sokken), dan loop je grote kans op vervelende drukplekken en blaren. Dames skisokken zijn verkrijgbaar in hoogwaardige, anatomisch gevormde modellen, maar ook in eenvoudige varianten die verkrijgbaar zijn bij het warenhuis of de supermarkt. Wie minder vaak skiet en minder belang hecht aan een perfecte techniek, kan prima voor een goedkope(re) dames skisok kiezen. Dames skisokken zijn er met opvallende prints en felle kleuren, maar ook in minder opvallende modellen is er genoeg keus.

Thermo ondergoed dames

Dames thermo ondergoed is breed verkrijgbaar en het belang hiervan wordt door de meeste wintersporters wel in gezien. Thermokleding transporteert zweet naar de volgende kledinglaag en houdt je lichaam droog en warm. Ga je toch met katoenen onderkleding de piste op, dan neemt de kleding het zweet op waarna je na de inspanning snel zal afkoelen. Thermo ondergoed voor dames bestaat uit thermoshirts en thermobroeken. Afhankelijk van de temperatuur en het type bovenkleding kun je kiezen voor dikker of dunner thermo ondergoed. Dames thermo ondergoed is verkrijgbaar bij wintersportspeciaalzaken, warenhuizen en supermarkten.

Skikleding dames kopen: merken & winkels

Het aanbod van dames skikleding is enorm en de prijzen lopen zeer uiteen. Afhankelijk van de eisen die je aan je skikleding stelt en welk bedrag je er aan uit wilt geven, kun je bepalen waar en wat voor dames skikleding je gaat kopen. Dames skikleding is verkrijgbaar via (online) wintersportwinkels, warenhuizen en supermarkten. Weet je precies waarnaar je op zoek bent en welke maat je moet hebben, dan kun je prima online dames skikleding shoppen. Voor persoonlijk advies en het vergelijken van dames skikleding kun je beter een paar uurtjes in een fysieke winkel uittrekken. Zijn technische materialen en uitgebreide features niet aan jou besteed, dan kun je vaak goede, goedkope dames skikleding, zeker de basics zoals skisokken en thermo ondergoed, kopen bij warenhuizen en supermarkten.