Skip to navigation Skip to main content

Webcams: heerlijk laagje septembersneeuw

Aletsch

De herfst is officieel van start gegaan en ook meteen goed. Een korte kou-inval heeft op sommige toppen een heerlijk wit suikerlaagje gebracht. Lokaal daalde de sneeuwgrens zelfs tot net iets onder 2000 meter hoogte. Heerlijke webcams om het weekend mee te beginnen, kijk je mee?

Herfst ingeluid met verse sneeuw

Koning Winter lijkt er zin in te hebben! Eind juli viel er al een laag verse sneeuw op hoogte, begin augustus ook en die maand werd vervolgens ook behoorlijk sneeuwrijk afgesloten. September mag dan natuurlijk niet ontbreken! De officiële start van de herfst is in meerdere skigebieden ingeluid met een laagje verse sneeuw op hoogte. Zoals je in het Alpenweer van afgelopen donderdag hebt kunnen lezen, heeft een tijdelijk koufront de sneeuwgrens laten dalen. In het dal kwam de voorspelde neerslag als regen naar beneden, maar op hoogte in de vorm van sneeuw. Niet veel en nog niet van betekenis, maar wel genoeg om ons wintersportvlammetje verder aan te wakkeren en de zin in wintersport te vergroten.

Kühtai
Kühtai
Sulden am Ortler
Sulden am Ortler
Axamer Lizum
Axamer Lizum
Golm, Montafon
Golm, Montafon
Damüls
Damüls
Aletsch Gletscher
Aletsch Gletscher
Sölden
Sölden
Zugspitze
Zugspitze
Warth Schröcken
Warth Schröcken
Ischgl, Idalp
Ischgl, Idalp
Samnaun
Samnaun
Val Thorens
Val Thorens
Jungfrau Region
Jungfrau Region
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.