Skip to navigation Skip to main content

Webcams: eind juli en een laagje verse sneeuw

Ischgl Palinkopf 2023 07 26 10 30 00

Zomer? Aan de noordkant van de Alpenhoofdkam lijkt het vandaag op hoogte meer op herfst. De sneeuwgrens is vannacht gedaald naar zo'n 2000 meter hoogte, wat heeft geresulteerd in een klein suikerlaagje verse sneeuw op de toppen. Lang blijft de sneeuw niet liggen, maar wel lang genoeg om het wintervlammetje weer eens even aan te wakkeren. Kijk mee en geniet!

Sneeuw in de zomer in de Alpen

Koning Winter heeft vandaag weer even van zich laten horen. Vannacht is er op hoogte een klein suikerlaagje verse sneeuw gevallen en de webcam op de Kitzsteinhorn boven Kaprun laat zelfs nu nog dikke vlokken zien. Sneeuw in de zomer klinkt misschien gek, maar is dat helemaal niet. Als het op hoogte koud genoeg is, kan neerslag in de vorm van sneeuw naar beneden komen. Bijna elke zomer gebeurt dit wel een keer. Voor de skigebieden heeft deze sneeuw geen betekenis, het meeste is vanmiddag alweer weggesmolten. Maar, sneeuw is sneeuw! Voor iedereen met een kloppend wintersporthart blijft het fijn om naar te kijken. Zelfs in de zomer! 

Kühtai
Kühtai
Kitzsteinhorn
Kitzsteinhorn
Aletsch Arena
Aletsch Arena
Sölden
Sölden
Silvretta Montafon
Silvretta Montafon
Lech am Arlberg
Lech am Arlberg
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.