Skip to navigation Skip to main content

Skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun

Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun in het kort

 • Hoogte: 768 - 3029 meter
 • Sneeuwzeker skiën op ruim 3000 meter van oktober tot mei
 • Heerlijke brede pistes en een mooi funpark
 • Familievriendelijk skigebied op de Maiskogel

Door de komst van de 3K K-onnection zijn de Kitzsteinhorn en Maiskogel in Kaprun nu ook met elkaar verbonden. Voor toegang tot de gletsjer hoef je niet meer per se naar de Gletscherjet 1 of Panoramabahn te rijden, maar kun je in het centrum van Kaprun in de Maiskogelbahn stappen. Na een overstap op de 1570 meter hoge Maiskogel, brengt de 3K K-onnection je naar de Kitzsteinhorn.

De Kitzsteinhorn is het eerste gletsjerskigebied van Oostenrijk. De 61 pistekilometers liggen tussen de 976 en 3029 meter hoogte en worden ontsloten door 23 moderne skiliften. Het skigebied is ontzettend sneeuwzeker en doorgaans geopend van begin oktober tot half juli. De afdalingen zijn veelal heerlijk breed en het piste-aanbod is gevarieerd. Van gemakkelijk blauw tot uitdagend rood en zwart, zoals bijvoorbeeld de steile Black Mamba. Freeriders vinden hier bovendien meerdere mooie off-piste routes. Op de Maiskogel voelen vooral beginners en families zich thuis. De 20 pistekilometers liggen hier tussen de 768 en 1730 meter hoogte, zijn veelal blauw van kleur en echt moeilijk wordt het hier niet snel. Voor kinderen is er bij de Maisilift een uitgebreid kinderland en in het Maisi Park kunnen beginnende freestylers oefenen op hun trucs. Skiën van de Kitzsteinhorn naar de Maiskogel of andersom is niet mogelijk, je hebt hier altijd de 3K K-onnection voor nodig.

Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun - 53 km

Open
 • Blauw 29 km
 • Rood 23 km
 • Zwart 1 km

Berg: 295 cm

Dal: 40 cm

 • Sleepliften 8
 • Stoeltjesliften 6
 • Gondels 7
 • Treinen 1
 • Gletsjer Ja
 • Snelheid 46287 p/uur

Highlight: Gipfelwelt 3000 op de Kitzsteinhorn

Skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel kent verschillende hoogtepunten, waaronder Gipfelwelt 3000. Hier, bijna op de top van de Kitzsteinhorn en op de grens met National Park Hohe Tauern, ligt het hoogste - met de lift - bereikbare punt van het Salzburgerland. Gipfelwelt 3000 biedt verschillende unieke activiteiten op grote hoogte en die kun je individueel, maar ook met gids verkennen. Op 3029 meter hoogte geniet je bij uitzichtplatform ‘Top of Salzburg’ van een indrukwekkend uitzicht op de bergen van de Hohe Tauern en de hoogste berg van Oostenrijk, de 3798 meter hoge Großglockner. Via de National Park Gallery, een 360 meter lange ondergrondse tunnel, bereik je het uitzichtplatform. Onderweg passeer je interessante informatiestations die meer leren over de omgeving. Bij het bergstation van de Gipfelbahn en Gletschershuttle ligt Cinema 3000, oftewel de hoogstgelegen bioscoop van Oostenrijk. Hier is de awardwinnende film ‘Kitzsteinhorn - THE NATURE’ te bekijken. Tot slot is er nog een Ice Camp met iglo’s en kun je na afloop iets eten in het hoogstgelegen restaurant van het Salzburgerland, Gipfel Restaurant.

Faciliteiten
Aantal Pisterestaurants 17
Skidepot bij het dalstation
Prijs skidepot per dag
Gratis parkeren bij het dalstation
Prijs parkeren per dag
Freestyle & Freeride in Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun
Funparks 4
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Ski ALPIN CARD
Kinderen EUR 169,50
Volwassenen EUR 339,50
Gratis tot 6 jaar
Skipasprijzen Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Ski ALPIN CARD
Kinderen EUR 188,50
Volwassenen EUR 377,00
Gratis tot 6 jaar