Skip to navigation Skip to main content

Webcams: winters begin van augustus met opnieuw verse sneeuw

Grossglockner Hochalpenstrasse Edelweissspitze 2023 08 07 09 00 00

Het eerste weekend van augustus is niet bepaald zomers verlopen. De regen kwam met bakken uit de hemel en heeft lokaal voor flink wat overlast en chaos gezorgd. Modderlawines, overstromingen en ga zo maar door. Omdat het ook vrij koud is, viel de regen op hoogte in de vorm van sneeuw. Wederom is het genieten van heerlijk winterse plaatjes in de Alpen. En hoewel de meeste mensen waarschijnlijk met smart wachten op zonnig zomerweer, blijft sneeuw toch echt sneeuw en altijd fijn om naar te kijken.

Veel regen, maar ook sneeuw in de Alpen

Afgelopen weekend stond het nieuws vol met berichten over noodweer in de Alpen en andere Europese landen. Ook in eigen land zorgde de hevige regenval voor de nodige chaos. En dat begin augustus, terwijl het eigenlijk hartje zomer is. Een lagedrukgebied dat van Noord-Italië naar Oost-Europa trok, zorgde plaatselijk voor ontzettend veel regen. De Oostenrijkse weerdienst GeoSphere Austria (voorheen ZAMG), meldt dat er alleen al in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de weerstations tot wel 85 liter water per m2 is gemeten. 

De neerslag is de afgelopen dagen niet alleen in de vorm van regen gevallen. Dankzij de lage temperaturen schommelt de sneeuwgrens tussen 1700 en 2200 meter hoogte. Afgelopen weekend viel er al een laagje verse sneeuw te zien op de webcams en ook vandaag lijkt het op veel plaatsen meer herfst dan zomer. Vandaag kan er in het noorden van het Zwitserse Graubünden zelfs nog 10 cm sneeuw bij vallen en vanochtend gold er op de Silvretta Hochalpenstraße zelfs een sneeuwkettingenplicht!

Winterse webcams in de zomer

Naarmate de dag vordert wordt het langzaam beter weer. De vers gevallen sneeuw zal dus niet lang blijven liggen. Hieronder een overzicht met fijne witte webcams. 

Wallackhaus
Wallackhaus, Untertauern
Zugspitze
Zugspitze
Golm, Montafon
Golm, Montafon
Sölden, Rettenbachferner
Sölden, Rettenbach Gletscher
Silvretta Bielerhöhe
Silvretta Bielerhöhe
Aletsch Gletscher
Aletsch Gletscher
Sonnblick Observatorium
Sonnblick Observatorium, Rauris
Tisenjoch
Tisenjoch, Ötztal
Lucknerhaus
Alpengasthof Lucknerhaus, Kals am Großglockner
Lech am Arlberg
Lech am Arlberg
St. Anton am Arlberg
St. Anton am Arlberg
Ischgl
Ischgl
Silvretta Montafon
Silvretta Montafon
Samnaun
Samnaun
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.