2 oktober 2020 door Thijs in Tips

Wintersportseizoen 2020/2021 komt langzaam dichterbij. Tijd om de skivakantie van 20/21 te gaan plannen! In dit weblog vind je alle informatie die je nodig hebt bij het vinden van een geschikte bestemming en accommodatie. Vervolgens kun je met de content van Snowplaza volledig in de skivakantie stemming komen. Skigebieden, accommodaties, beoordelingen, webcams, straks ben je helemaal klaar voor de skivakantie 2020/2021.

#1. Skigebied

Ben je van plan om tijdens wintersportseizoen 2020/2021 naar een nieuwe bestemming te gaan of kies je voor je vertrouwde skigebied? In verband met het coronavirus kan het zo zijn dat je verwachtingen ten aanzien van een skigebied zijn veranderd. Misschien ben je wel op zoek naar een klein, rustig skigebied en vermijd je liever de grote, populaire skigebieden? Wanneer je niet aan het hoogseizoen gebonden bent, zijn er tal van rustige weken waarin er van drukte op de piste geen sprake is. Wil je naar Oostenrijk? Of komt het er nu eindelijk van om naar de Dolomieten in Italië of een van de kleinere skigebieden in Duitsland te gaan?

Blij wintersport 2020 2021#2. Accommodatie boeken

Snowplaza is geen reisorganisatie waar je een wintersport bij kunt boeken, maar we helpen je wel bij het vinden van een geschikte accommodatie. Wij hebben aanbiedingen incl. skipas van touroperators voor je geselecteerd in alle Alpenlanden. Ook kun je via onze website eenvoudige een aanvraag doen voor je volgende wintersport. Hierbij geef je je wensen ten aanzien van je accommodatie door aan de VVV ter plaatse, waarna zij de beschikbare pensions, hotels of vakantiehuizen naar je doorsturen. Ook is het mogelijk om brochures aan te vragen om thuis rustig het aanbod en de mogelijkheden van een bestemming te kunnen bekijken. 

#3. Skivakantie 2020/2021: kom in de stemming

Nu je weet waar je skivakantie 20/21 gaat plaatsvinden, kan het aftellen beginnen. Gelukkig brengt Snowplaza je alvast in de wintersportstemming! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Alpen, check de webcams en bekijk of er al verse sneeuw wordt voorspeld in jouw skigebied. 

#4. Op skivakantie!

Tijd om op skivakantie te gaan in wintersportseizoen 2020/2021! Eenmaal op de plaats van bestemming vind je via Snowplaza ook alle informatie waar je naar op zoek bent. Zo kun je nog even naar de pistekaart kijken om je skidag te plannen, de actuele sneeuwhoogtes bekijken en het weerbericht in de gaten houden. 

#5. Na de skivkantie 2020/2021

Ook na afloop van je skivakantie 2020/2021 wil je dat fijne gevoel nog even vast zien te houden. Eerst moeten er klusjes gebeuren zoals het wassen van de skikleding en het onderhoud van het materiaal. Daarna is het tijd om de foto's te bekijken, na te beschouwen en om een beoordeling achter te laten op Snowplaza.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.