18 oktober 2018 door Lies in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Door: Lies De Sutter. De dagen worden weer korter, in de Oostenrijkse bergen zijn de eerste sneeuwvlokken al gevallen, tijd om te beginnen dromen van een wintervakantie! Hier zijn 7 redenen waarom je blij bent dat het bijna winter is (maar er zijn er uiteraard veel meer!).

#1. Sneeuw natuurlijk!

Waarom je blij bent dat het terug winter wordt? Voor de sneeuw natuurlijk! Niets mooier dan de eerste dwarrelende sneeuwvlokjes die het landschap bedekken met een wit laagje. Pas dan weet je dat het echt winter is! Genieten, zeker als je het huis niet uit hoeft! Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

#2. Dat krakende geluid onder je voeten

Als je dan toch buiten moet als het heeft gesneeuwd, dan trek je toch je warme winterschoenen aan. Muts, sjaal, handschoenen aan en genieten van de krakende sneeuw onder je voeten tijdens een winterwandeling. En daarna binnen opwarmen met een grote kop koffie, thee, chocomelk … Hier wordt iedereen toch blij van?

Verse sneeuw

#3. De ski’s bovenhalen

En wat doen we dan als het gesneeuwd heeft? Ja, we halen onze ski’s of ons snowboard van onder het stof en vertrekken op wintersportvakantie. Want wat is er zaliger dan het allereerste spoor kunnen trekken op die perfect geprepareerde piste, de frisse berglucht opsnuiven en gewoon terug in de bergen zijn? Nu hoeven we niet meer indoor te gaan oefenen.

#4. Lekkere bergkost

We kunnen dus ook weer lekker gaan eten op de piste! We verwarmen ons tijdens de voormiddagstop met een portie Frittatensuppe, ‘s middags smullen we van een heerlijk bord Käsespätzle en we sluiten de skidag af met Kaiserschmarrn met appelmoes, of, voor de échte Oostenrijkliefhebbers, met Zwetschkenröster. De volgende dag staat er weer iets helemaal anders op het menu, want keuze is er genoeg! Bestaat er iets beter dan de Oostenrijkse bergkost? Dit hebben we toch echt gemist!

Kaiserschmarrn met appelmoes

#5. Losgehen tijdens de après-ski

Ook naar de après-ski kijken we al uit! Eine heiβe Schokolade mit Sahne (und Rum?), bitte! Of misschien ben je meer fan van Jägertee of Glühwein? En dan helemaal losgehen op die typische après-ski hits! Of misschien wil je liever wat bekomen van je skidag in de wellness van het hotel waar je verblijft. Ieder après-skiet op zijn manier.

#6. Knusse avonden aan het haardvuur

We hebben er lang op gewacht … maar binnenkort kunnen we weer volop genieten van een knetterend haardvuur, knus onder een dekentje. Gezelschapsspelletjes spelen, een goed boek lezen, … terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Gezelliger wordt het niet.

#7. Kerst en nieuw

Nog een reden om te hunkeren naar de winter: de feestdagen! Het huis versieren voor Kerstmis, gezellig samenzijn met familie en vrienden en goed feesten op oudejaarsavond! Misschien breng jij de feestdagen wel in de sneeuw door? Vast en zeker een periode waar we nu al naar verlangen!

Waarom ben jij zo blij dat het terug winter wordt? Laat het hieronder weten in een reactie!

Glühwein drinken in de sneeuw bij een hutje

Reactie(s)

Laat een reactie achter

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen