Skip to navigation Skip to main content

10 tekenen dat je niet kunt wachten tot het winter is

Ieder jaar baal je weer als het skivakantieseizoen ten einde komt. Natuurlijk kun je af en toe ook best genieten van een zomerse dag, maar de winterkriebels zijn nooit ver weg en wat jou betreft kan de zomer niet snel genoeg voorbijgaan. Dagelijks kijk je naar oude wintersportfoto’s, je luistert alleen maar après-ski muziek en ook kun je niet wachten om weer met een kop warme choco op de bank neer te ploffen. Waarom duurt de zomer zo lang? In dit blog heb ik daarom 10 tekenen op een rijtje gezet, waaruit blijkt dat jij echt niet kunt wachten tot de zomer eindelijk weer voorbij is. Herkenbaar?

#1. Je luistert continu naar après-ski hits

Zomerhits, wat zijn dat? Jij hebt geen idee welk nummer dit jaar op #1 staat, want jij luistert alleen maar après-ski hits. Niet alleen thuis, maar ook in de auto en zelfs op het strand. ‘Holz’, ‘Immer Lacht’, en ‘Joanna’ klinken bij jou iedere dag keihard uit de speakers. Tip: luister de Snowplaza après-ski afspeellijst >

#2. Je skiet regelmatig in een indoor skihal

Niks kan tippen aan een piste met echte sneeuw. Toch bezoek je regelmatig een indoor skihal om het gat een beetje op te vullen. Heerlijk om weer even door de sneeuw te glijden!

#3. Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn, en Käsespätzle staan iedere week op het menu

Je kunt niet wachten om weer op de latten te staan, maar ook niet om weer plaats te nemen in een gezellige berghut. Je hebt zo’n trek in al die overheerlijke skivakantiegerechten! Daarom bezoek je dagelijks receptenpagina van Snowplaza voor een nieuw recept. Kaiserschmarrn, Käsespätzle en Apfelstrudel worden deze zomer allemaal door jou gekookt.

Heerlijk, een bordje Käsespätzle!

#4. Je shopt online de spullen voor je skivakantie bij elkaar

Iedereen om je heen is druk opzoek naar leuke topjes, bikini’s en korte broeken, maar jij hebt alleen maar oog voor de nieuwe wintersportcollectie met bijbehorende gadgets en accessoires. In gedachte weet jij precies hoe je aankomend skiseizoen van de piste af suist.

#5. Iedere dag kijk je naar oude foto’s van de skivakantie

Iedere dag kijk je vol verlangen naar oude foto’s van de skivakantie. Je hebt zo’n zin om te gaan! Nog heel even en dan kun je weer nieuwe herinneringen vastleggen.

#6. Je organiseert een skivakantiefeest voor je vrienden

Een zomerbarbecue? Echt niet! Jij organiseert gewoon een skivakantiefeest voor al je vrienden. Braadworsten, schnitzels, zuurkool, currysaus en patat staan op tafel en natuurlijk mogen de nodige halve liters bier en flessen schnaps niet ontbreken. Uiteraard klinkt de après-ski muziek keihard uit de speakers.

#7. Je bent druk bezig met het plannen van de volgende skivakantie

Iedereen om je heen zit helemaal in de zomerse sferen, maar jij niet. Je bent druk bezig met het vergelijken van skigebieden voor de volgende skivakantie. Je trommelt al je maatjes bij elkaar, zodat je je bevindingen aan ze kunt presenteren.

Je kunt niet wachten om je pauzes weer zo door te brengen!

#8. Iedere dag kijk je of er ergens sneeuw gevallen is

Iedere dag check je de webcams in de Alpen om te zien of er al ergens sneeuw gevallen is. En vallen eindelijk de eerste vlokken naar beneden, dan spring jij een gat in de lucht van blijdschap.

Sneeuwt het al?

#9. Je bent van plan om in de herfst alvast op wintersport te gaan

Je hebt al lang gekeken wanneer de eerste skigebieden openen. Voor een aantal is dat in de herfst het geval. Je besluit stiekem om dan alvast een weekje te gaan skiën.

#10. Je verlangt naar een dikke trui

Al die hitte is niks voor jou. Je verlangt er echt naar om je dikke trui weer aan te trekken en om met een beker warme choco op de bank neer te ploffen. Is het al winter??

In hoeveel van deze punten herken jij jezelf en je vrienden?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.