Skip to navigation Skip to main content

7 dingen die je het meest mist aan de winter nu het zomer wordt

Nog heel even en dan gaat de zomer officieel van start. De temperaturen pieken al een tijdje boven de 20 graden en dat is op zich best fijn, maar dat betekent ook dat we voorlopig niet op de latten kunnen staan. Natuurlijk kun je skiën op een aantal gletsjers of in een exotisch wintersportland, maar voor de echte skivakantie in de Alpen zul je nog een tijdje moeten wachten. Balen, want als fanatieke wintersporter kan de zomer wat jou betreft niet snel genoeg voorbijgaan! In dit weblog heb ik de dingen die je het meeste mist op een rijtje gezet. Eens?

#1. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw…

Op nummer één in dit rijtje staat natuurlijk het belangrijkste component van de skivakantie: sneeuw. Je mist de witte bergen, witte bomen, witte huizen, witte straatjes en alles wat jouw bestemming omtovert tot een winterwonderland. Op een aantal bergtoppen zijn nog wat resten sneeuw van afgelopen winter te zien, maar het merendeel is weggesmolten. Balen!

#2. Skiën of snowboarden op een verse laag sneeuw

Zonder sneeuw wordt skiën of snowboarden natuurlijk ook een beetje lastig. Je kunt natuurlijk een bezoek brengen aan een gletsjer of indoor skihal, maar alles is minder dan een verse laag sneeuw op een net geprepareerde piste.

#3. Sporten zonder dat het echt ‘moet’

Hardlopen is best leuk, maar het geeft wel een beetje een ‘moet-gevoel’. Ook moet je jezelf echt naar de sportschool slepen en sla je deze liever over, dan dat je een dag extra gaat. Op wintersport denk je er niet eens over om niet te gaan. Je staat altijd extra vroeg op en nadat je de eerste lift omhoog hebt genomen, stop je alleen voor een snelle lunch, want verder sta jij de hele dag op de latten.

#4. Iedere dag heel veel eten

In de zomer ben je alleen maar bezig met het perfecte strandlichaam. Je eet zo min mogelijk vette dingen en veel salades. Op wintersport denk je niet eens na over wat je eet, want je weet dat je het er toch wel weer af sport. Lekker onbeperkt schnitzels, Kaiserschmarrn en Käsespätzle eten! En maak je het toch te bont? Gelukkig verhult een skipak meer dan een badpak of zwembroek!

#5. Losgaan in de après-ski

Zomers kun je allerlei festivals bezoeken. Dat is hartstikke leuk, maar niks weegt op tegen een middag losgaan in de après-ski. Je mist ‘Cowboys en Indianen’, ‘Anton aus Tirol’ en ‘Atemlos’…

#6. Geen kruipende enge beestjes en muggen in je slaapkamer

Dankzij het warme weer komen enge beestjes en muggen weer tevoorschijn. Op wintersport heb je daar geen last van. Het is veel te koud, dus de diertjes blijven lekker weg. Je zit niet onder de muggenbulten en je komt ook geen nare kruipers tegen tijdens een nachtelijk bezoek aan de wc.

#7. Geen kater na een avondje feestvieren

Hoeveel je ’s middags ook drinkt in de après-ski, van een kater is de dag daarna geen sprake. (Oké als je niet tot 4 uur ’s nachts doorgaat natuurlijk!) Omdat je maar een paar uurtjes losgaat in de après-ski, daarna goed eet en vroeg het bed in duikt, is er geen sprake van een kater. En laat deze toch z’n eerste sporen zien? Neem dan gewoon een diepe teug berglucht en een glas Skiwasser en alles is weer oké.

Kun jij ook niet wachten om weer op skivakantie te gaan?

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.