Skip to navigation Skip to main content

Fijne berghutten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een klinkende naam in de wintersportwereld is skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Je kunt er mooie tochten skiën, een leuke familievakantie beleven en helemaal los gaan in de après-ski. Met 270 pistekilometers behoort het skigebied tot één van de grootste van Oostenrijk. Om al die pistes te kunnen ontdekken, moet je natuurlijk af en toe even pauzeren. Gelukkig vind je meer dan genoeg berghutten in het Skicircus. Zoveel dat je er zelfs je eigen culinaire skisafari van kunt maken. Met meer dan 70 berghutten is de keuze enorm. Daarom hebben we 8 tips op een rijtje gezet.

#1. Berghut Sky Rest

Eén van de tips die ik tijdens mijn bezoek aan Saalbach heb gekregen, is lunchen bij Sky Rest. Je kunt hier heerlijke Tiroler specialiteiten bestellen voor een fijne prijs. Neem plaats aan de tafeltjes bij het raam met uitzicht of ga lekker in het zonnetje op het terras zitten. Een tip is om de Tiroler Gröstl en enorm kazige Käsespätzle te bestellen. Beide zijn overheerlijk!

#2. Berghut Bergstadl

Als je afdaalt van piste 6 naar Hinterglemm, dan kom je halverwege berghut Bergstadl tegen. Het terras biedt uitzicht op de piste en heeft ook een kleine schirmbar. Binnen is meer dan genoeg plaats om te zitten. Bestel vooral de specialiteit van het huis: Schiwasser. De siroop die gebruikt wordt, wordt gemaakt van producten die men zomers verzameld (daar maken ze natuurlijk ook superlekkere Schnapps van!). De Kaiserschmarrn mag je hier echt niet overslaan!

#3. Berghut Hendl fischerei

Berghut Hendl fischerei ligt tegenover de Asitzbahn in Leogang. De hut is hip en modern en serveert de allerlekkerste kippetjes. Bestel een cocktail of goed glas wijn en geniet van de heerlijke beats op de achtergrond. Naast kip kun je hier ook andere lekkere vlees-, groente- of visgerechten bestellen.

#4. Berghut Wildalpgatterl

’s Ochtends vroeg komen de heerlijke geuren uit de houtoven je al tegemoet bij berghut Wildalpgatterl. De keuken is boers en serveert heerlijke Tiroler specialiteiten. Een tip zijn de knödels. Het kan zijn dat je rond het middaguur een aantal lama’s met hun begeleider op het terras tegenkomt. Je kunt in Fieberbrunn namelijk een speciale lamasafari maken.

#5. Berghut Pulvermacherscherm

Nadat de Tirol S gondel in gebruik werd genomen, werd ook berghut Pulvermacherscherm officieel geopend. Deze moderne houten berghut ligt op de kruising tussen het skigebied van Saalbach en Fieberbrunn. Bestel vooral de Schnitzel. Hier zitten heerlijke frietjes bij met een speciaal kruidenmengsel.

#6. Berghut Ferchstadl

Berghut Ferchstadl ligt halverwege blauwe piste F2 in Fieberbrunn. Er hangt een gezellige sfeer in de hut. Neem plaats in de serre, trek iets verder de hut in of plof neer op het terras. Als toetje of tussendoortje is de Apfelstrudel met vanillesaus een echte aanrader. Verder kan ik je de Goulashsoep en Kaspressknödelsuppe erg aanraden.

#7. De Edelweiss Alm en Panorama Alm

De Edelweiss Alm en Panorama Alm horen bij elkaar, maar bieden beide een ander concept. Bij de Edelweiss Alm kun je terecht voor een koffiepauze, snelle hap of après-ski. Bij mooi weer is het heerlijk op het terras bij de buitenbar of in de ligstoeltjes. De Panorama Alm is echt een hut waar je lekker kunt lunchen. Probeer de verschillende Schnitzel variaties, Kaiserschmarrn of pasta’s.

#8. Berghut Sonnalm

Als echte liefhebber van Schnitzels mag de Sonnalm niet worden overgeslagen. De Schnitzels zijn hier groot, heerlijk van smaak en lekker krokant. Naast Schnitzels kun je hier ook soepen, salades en overheerlijke Käsespätzle bestellen. De hut ligt vlak naast blauwe piste 34a.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.