31 december 2017 door Nick in 'Skitochten''

Skicircus

270 aaneengesloten pistekilometers, gezellige dorpen, moderne liften en één van de langste skitochten van de Alpen. Dan praat je natuurlijk over het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In dit Oostenrijkse skigebied kun je zowel in Tirol als in Salzburgerland skiën. Gemoedelijkheid, authenticiteit, fijne pistes en goede berghutten; deze combinatie maakt een skivakantie in het Skicircus ideaal. Daarnaast heb je er een geweldige tocht: de Skicircus ronde. Deze tocht is maar liefst 68 kilometer lang en kent 12000 hoogtemeters. Toch wat minder uitdaging? Dan zijn er nog vier andere gave skitochten in het Skicircus voor jou!

De Skicircus ronde: vroeg uit de veren voor een uitdagende tocht

Tijdens het afleggen van de Skicircus ronde kun je in één dag het hele skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zien. Er wordt dan verwacht dat je om half 9 op de piste staat en zeker niet later. De tocht is 68 kilometer lang, dus je hebt de tijd echt nodig. Zonder pauze doe je er ongeveer zeven uur over, tijd voor uitgebreid lunchen en een koffiepauze is er niet. De tocht is vrij zwaar, uithoudingsvermogen en conditie zijn een pré. Klik hier voor de interactieve kaart van de skitocht >

De Skicircus ronde

Voor ieder niveau een skitocht

Gezien de vele pistekilometers en sommige lastige pistes is de Skicircus ronde niet voor iedere wintersporter weggelegd. Dat is natuurlijk helemaal niet erg! Ben jij op zoek naar een andere skironde? Geen probleem, want in het Skicircus zijn naast de Skicircus ronde nog vier andere skitochten te vinden. Qua tijd, kilometers en moeilijkheidsgraad zijn ze voor bijna iedere wintersport prima te doen. Je kunt kiezen uit de volgende tochten:

  • De Saalbach ronde: Geschikt voor vrijwel iedere wintersporter. De tocht is 20 kilometer lang en bestaat volledig uit blauwe pistes. Je kunt de Saalbach ronde in twee uur skiën, exclusief pauze. Een geschikte tocht om het gebied rondom Saalbach te verkennen.
  • De Hinterglemm ronde: Toegankelijk voor de gemiddelde wintersporter. Je kunt de tocht op twee manieren skiën: tegen de klok in, of met de klok mee. Afhankelijk daarvan leg je 24 of 21 kilometer af, met 4500 tot 5600 hoogtemeters. Je komt over zowel blauwe als rode pistes.
  • De Leogang ronde: Ook deze skitocht is voor ieder niveau geschikt. De tocht bestaat volledig uit blauwe pistes en kent veel mooie uitzichtpunten. Voor de Leogang ronde moet je ongeveer twee en half uur (zonder pauze) rekenen. Tijdens de Leogang ronde ski je 26 kilometer.
  • De Tirol ronde: Een tocht die geschikt is voor de iets gevorderdere wintersporter. De Tirol ronde duurt zonder pauze ruim twee en half uur, maar bestaat voornamelijk uit rode pistes. De tocht is 22 kilometer lang en kent 4200 hoogtemeters.

De Skicircus ronde

Goed eten op de pistes

In het skigebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn zijn ruim 60 pisterestaurants te vinden. Een leuke berghut opzoeken tijdens het afleggen van een skitocht zal vrij eenvoudig zijn. Wanneer je de Skicircus ronde skiet, is het wel belangrijk dat je vooraf plant waar je gaat lunchen gezien de tijd. Typisch Oostenrijkse gerechten als Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn en Wiener Schnitzel kun je in het Skicircus bestellen.

Tiroler Grostl

Het skigebied zelf

Naast de vijf skitochten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, kun je nog veel meer pistes ontdekken. Sinds het winterseizoen van 2015/2016 is het skigebied verbonden aan Fieberbrunn en het zal ook niet lang meer duren voordat Zell am See verbonden is aan het Skicircus. In het skigebied vind je veel goede berghutten en off-piste skiën is ook prima mogelijk.

Berghut Skicircus

Feiten & cijfers Skicircus ronde

Land: Oostenrijk Lengte: 68 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Tijdsduur: 7 uur (geen pauze)
Opstapplaatsen: Leogang en Fieberbrunn Laatste lift: 16.30

Heb jij de Skicircus ronde al eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen