13 januari 2019 door Florien in 'Familie/kinderen'' | 0 Reactie(s)

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn biedt voor ieder wat wils. Je vindt hier ruim 270 kilometer aan pistes en deze zijn zowel geschikt voor gevorderden als beginners. Ook voor families heeft het Skicircus meer dan genoeg te bieden. Er zijn veel skischolen waar je gewoon in je eigen taal les kunt krijgen. Verder zijn er diverse funparks, prachtige skitochten en tal van leuke activiteiten. In dit weblog vind je een aantal tips voor een familievakantie naar het Skicircus.

#1. Skiën op de vele blauwe pistes

Met 140 kilometer aan blauwe pistes is Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn erg geschikt voor beginners. Op de eenvoudige blauwe afdalingen kun je goed oefenen en ook allerlei tochten maken! Aan brede oefenhellingen absoluut geen gebrek in het Skicircus.

#2. Rodelen

Rodelen, een activiteit voor jong en oud. In het Skicircus kun je op verschillende punten rodelen. De banen zijn zowel ’s avonds als overdag geopend. Op de Reiterkogel vind je een verlichte rodelbaan van maar liefst 3,2 kilometer lang. In Leogang ligt Leo’s Kufengaudi, van ruim 3 kilometer lang. Een andere tip is Timok’s Coaster in Fieberbrunn. Een rodelbaan met een lengte van 1,1 kilometer met verschillende spannende bochten.

#3. SkiMovie pistes

In het Skicircus zijn een aantal SkiMovie pistes aangelegd. Jouw skiprestaties worden hier op camera vastgelegd, zodat je ze later kunt terugzien. Dit doe je met de unieke code op je skipas. Erg leuk voor je kinderen, zodat ze thuis hun skills aan hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen laten zien!

SkiMovie

(Foto: © saalbach.com)

#4. Snowtubing

Een erg leuke activiteit voor de oudere kinderen. Vlakbij de Unterschwarzachlift in Hinterglemm kun je snowtuben. Dit houdt in dat je met een rubberen band van de berg roetsjt. Het parcours is opgevuld met bochten en hobbels zodat plezier een zekerheid is!

#5. Diverse skitochten voor ieder niveau

Het Skicircus is een geschikt gebied voor ieder type familie. Wanneer de kinderen wat ouder en gevorderder zijn, kun je ze wellicht meenemen op pad. Samen met de familie mooie skitochten maken, hoe leuk is dat? In het Skicircus kun je kiezen uit de volgende tochten:

  • De Saalbach ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 20 km.
  • De Hinterglemm ronde: een skitocht voor de gemiddelde skiër met een lengte van 24 of 22 km.
  • De Leogang ronde: een geheel blauwe skitocht met een lengte van 26 km.
  • De Tirol ronde: een skitocht voor de gemiddelde en fanatieke wintersporter met een lengte van 22 km.
  • The Challenge: een skitocht voor de gevorderde en fanatieke wintersporter met een lengte van 65 km.

Skitocht maken

(Foto © saalbach.com, Mirja Geh)

#6. Skiles in eigen taal

Bij de skischolen in het Skicircus werken veel Nederlandssprekende skileraren. Je kind kan dus gewoon in eigen taal op les. Dat is wel zo fijn op jonge leeftijd. Daarnaast hebben de skischolen prachtige kinderlanden. Je kleintje zal zich hier geen moment vervelen!

#7. Snow Trails

Wanneer de hele familie het skiën wel redelijk onder de knie heeft, is het een leuk idee om de Snow Trails te ontdekken. De verborgen pistes liggen verspreidt door het hele skigebied. Je staat oog in oog met de natuur en skiet tussen de naaldbomen door. De Snow Trails zijn alleen open met voldoende sneeuw, want kunstsneeuw komt hier niet aan te pas.

Snow Trails

(Foto: © saalbach.com)

Heb jij nog tips voor een wintersport met de familie in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Laat een reactie achter!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Skivakantie aanbiedingen