Skip to navigation Skip to main content

De 12 fijnste momenten tijdens skivakantie

Zonder enige twijfel is de skivakantie de mooiste vakantieweek van het jaar. Een week die bestaat uit plezier, lekker eten en drinken, gezelligheid en sportiviteit. Zodra de skivakantie geboekt is begint het al te kriebelen: de Alpenkoorts! Je kunt niet wachten tot je weer heen mag om lekker te genieten met je vrienden of familie. Skivakantie is een week vol prachtige momenten en nostalgische verhalen voor thuis. In dit lijstje vind je twaalf momenten terug waar de wintersporter zijn plezier uithaalt. Van welk moment op skivakantie kun je het meest genieten?

#1. Arriveren op je wintersportbestemming

Na een lange rit ein-de-lijk gearriveerd in de Alpen! Je zet je eerste stap in de verse sneeuw. Wanneer je om je heen kijkt geniet je van een wit berglandschap. Wauw, dit wordt een topweek!

Aankomen op een besneeuwde bestemming. Hmm... (Deze foto is genomen in Fieberbrunn)

#2. Je thermo-outfit aantrekken

Wintersportkleding is absoluut niet modieus. Laten we dan ook zeker niet over het foeilelijke thermo-outfit beginnen… Hoe dan ook, het zit wel ontzettend fijn.

Er zijn ook zeker mooie winter-outfits! Foto: Salomon

#3. Als eerste op de piste staan

Wintersport en uitslapen zijn twee tegenpolen. Wekkertje zetten en als eerste op de skipiste staan! Je hebt prachtige, ongebruikte geprepareerde pistes voor je liggen. Yes!

Als eerste op een prachtige piste staan... (Deze foto is genomen in Mayrhofen)

#4. Van een perfect gepareerde piste afdalen

“Wow, die piste ligt er perfect bij”. Je wisselt lange met korte bochten af en binnen no-time ben je beneden. Zo hoort skiën te zijn!

Er gaat niks boven een uitstekende piste, zoals hier op de Stubaier Gletscher.

#5. Rustpauze!

Het zonnetje schijnt, dus waarom nemen we niet even plaats op het terras? De klok geeft aan dat het 11 uur is, tijd voor een Apfelstrudel en Heiße Choko!

Een Apfelstrudel als 'tussendoortje'. Op skivakantie kan en mag het!

#6. De eerste Schnitzel tijdens de lunch

Waar je in Nederland een karige boterham tussen de middag eet, is het in de Alpen vaak een complete maaltijd. Of het nou een Schnitzel of iets anders is, de eerste smaakt altijd het beste!

Een Schnitzel van deurmat-formaat, in Oostenrijk is het de normaalste zaak van de wereld!

#7. Even in de ligstoel plaats nemen, want het zonnetje schijnt!

“Jongens, gaan jullie maar alvast!”. Terwijl de rest verder skiet blijf jij nog even genieten van het zonnetje in de ligstoel. Wintersport koud? Hoe kom je daar nou bij!

Zonnetje er bij, geen vuiltje aan de lucht... Zonnen maar!

#8. Dat adembenemende uitzicht…

Je hebt het hoogste punt van het skigebied bereikt, maar je wacht nog even met afdalen. Zo hé, wat een fenomenaal uitzicht… Vanaf de hoge bergtoppen kijk je kilometers ver de Alpen in.

Oneindig ver de Alpen inkijken in Obergurgl

#9. Het uittrekken van je skischoenen

Misschien wel het beste gevoel wat er bestaat als skiër. Die lompe loodzware schoenen mogen eindelijk uit! Wat een heerlijk gevoel wanneer je in je snowboots stapt…

Mogen ze dan eindelijk uit?

#10. Het eerste biertje in de après-ski

Je welverdiende eerste ijskoude pul gerstenat. Vaak geserveerd per halve liter. Genieten! Er gaat niks boven een smaakvol biertje na een dagje intensief bewegen.

Gezellig een feestje bouwen kan in de Trofana Alm in Ischgl!

#11. Even op je balkon tot rust komen

In de ochtend of namiddag even tot rust komen op het balkon van je appartement/hotelkamer. Je werpt een blik in het knusse dorp waar je verblijft en kijkt naar de mensen die onder je wandelen.

Een kamer met balkon is ontzettend relaxed (Foto: Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH)

#12. Om 9 uur ’s avonds slapen als een roosje

Een wintersportdag is erg vermoeiend. Dat merk je dan ook in de avond. Nog een aantal biertjes erbij in de après-ski en je bent ontzettend moe. Eindstand: om 9 uur lig je knock out in je bed.

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.