Skip to navigation Skip to main content
Skiën Arosa Lenzerheide

Skivakantie in de krokusvakantie in Zwitserland

Een skivakantie in de voorjaarsvakantie in Zwitserland betekent genieten van uitzichten op de vele drie- en vierduizenders, veel kaas en heerlijk skiën. Het land is rijk aan prachtige skigebieden en biedt bovendien uitstekende mogelijkheden voor een kindvriendelijke skivakantie. Hoewel de krokusvakantie tot de drukste periodes van het skiseizoen behoort, kun je prima de rust opzoeken in de Zwitserse Alpen. Wil jij in de voorjaarsvakantie op ski verlof naar Zwitserland en ben je op zoek naar een accommodatie en tips? Lees dan snel verder!

Skivakantie in Zwitserland in de voorjaarsvakantie

Druk bezig met de voorbereidingen van een wintersport in Zwitserland in de voorjaarsvakantie? Samen met de kerstvakantie behoort de krokusvakantie tot de drukste weken van het skiseizoen. Op de pistes, in de dorpen en op de wegen is het drukker dan normaal. Echter, betekent dit niet dat je er geen fijne wintersport kunt beleven! Sterker nog, er zijn hier genoeg mogelijkheden om de drukte te ontwijken! Omdat niet alleen wij vakantie hebben, maar ook veel landen om ons heen, is het wel zaak om de skivakantie in de krokus in Zwitserland op tijd vast te leggen. Zo ben je verzekerd van een fijne accommodatie in je favoriete skigebied!

Krokusvakantie 2025 in België

Van plan om in de krokusvakantie van 2025 te gaan skiën in Zwitserland? In 2025 valt de voorjaarsvakantie in België als volgt:

 • Vlaanderen van 3 t/m 9 maart 2025
 • Wallonië van 22 februari t/m 9 maart 2025
Kinderland Arosa Lenzerheide wintersport voorjaarsvakantie Zwitserland

Ski verlof in de voorjaarsvakantie in Zwitserland boeken

Een skivakantie in Zwitserland in de voorjaarsvakantie boeken kan een flinke zoektocht zijn. De voorjaarsvakantie behoort tot het hoogseizoen en dit betekent dat accommodaties sneller volgeboekt zijn. Niet alleen wij bepalen de drukte in een skigebied, ook de inwoners van het land en de landen om ons heen. Wil je verzekerd zijn van een fijn hotel, appartement, pension of chalet? Hoe vroeger je boekt, hoe meer aanbod er beschikbaar is. Wordt het een accommodatie aan de piste of midden in het centrum? En verblijf je op basis van logies ontbijt, halfpension of all inclusive? Boeken kan direct bij de verhuurder, maar ook via een reisorganisatie. Veel reisorganisaties bieden aantrekkelijke pakketreizen aan voor een skivakantie in Zwitserland in de voorjaarsvakantie, waarbij ook de skipas inclusief is.

Accommodaties wintersport Zwitserland voorjaarsvakantie

Accommodaties

In wat voor soort accommodatie wil je verblijven tijdens je skivakantie in Zwitserland?

Wandelen langs accommodaties in Zwitserland

(Vroegboek)korting

Vroegboeken loont, maar ook gedurende het seizoen wordt er gestunt met hoge kortingen!

Last minute voorjaarsvakantie Zwitserland

Last minute op wintersport

Last minute op wintersport in de voorjaarsvakantie? Dat scheelt aanzienlijk in de prijs!

Goedkope wintersport in Zwitserland in de voorjaarsvakantie

Een skivakantie is niet goedkoop. Tel de kosten voor skipassen, een accommodatie, skimateriaal, skikleding en de heen- en terugreis maar eens bij elkaar op en er staat al snel een groot bedrag onderaan de streep (Lees: Wat kost een wintersport?). Veel wintersporters bestempelen Zwitserland als een duur vakantieland, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Ook in Zwitserland is een ‘goedkope’ wintersport mogelijk. Met een aantal simpele tips kun je al snel flink besparen:

 1. Ga niet elke dag lunchen in een berghut. Neem zelf een lunchpakketje mee.
 2. In de ene berghut betaal je niet wat je in de andere berghut betaalt. Veel hutten, maar ook restaurants hebben tegenwoordig het menu online staan. Kijk vooraf wat je waar kwijt bent en bepaal aan de hand daarvan waar je gaat lunchen.
 3. Kook ’s avonds zelf een maaltijd.
 4. Mijd populaire bestemmingen en kies voor een accommodatie met een iets rustigere ligging, in plaats van een hele gunstige.

Rustige skigebieden in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie behoort tot de drukste periode van het skiseizoen. Ook in de Zwitserse skigebieden is het drukker dan tijdens de rustige weken van het laagseizoen. Op zoek naar een rustig skigebied in Zwitserland? Tips zijn: Val d’Anniviers, Meiringen-Hasliberg, Arosa Lenzerheide en het super kindvriendelijke Grächen.

Rustige skigebieden wintersport Zwitserland

Tips voor een wintervakantie in Zwitserland met kinderen in de voorjaarsvakantie

Een skivakantie met kinderen in Zwitserland in de voorjaarsvakantie aan het plannen? In de meeste skigebieden voelen gezinnen zich thuis. Of je nu komt met baby, peuter, kleuter of stoere tiener. Er zijn genoeg kindvriendelijke hotels en andere familievriendelijke accommodaties om in te overnachten en ook bieden meerdere wintersportbestemmingen mogelijkheden voor kinderopvang.

Top 5 kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland

In de meeste Zwitserse skibestemmingen beleven gezinnen een heerlijke tijd. Overal is wel een kinderland of mooie oefenweide te vinden. Een aantal skigebieden in Zwitserland blinkt uit in familievriendelijkheid. Hier zijn de faciliteiten voor gezinnen ontzettend uitgebreid en staan kinderen op nummer één. Bekijk hieronder de top 5 meest kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland.

 1. Grächen
 2. Engelberg
 3. Meiringen Hasliberg
 4. Arosa Lenzerheide
 5. Nendaz
Kindvriendelijke skigebieden wintersport Zwitserland voorjaarsvakantie

Reizen naar Zwitserland in de voorjaarsvakantie

Reizen naar de Zwitserse Alpen kan met verschillend vervoer, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het land is ideaal te bereiken met de trein, maar ook de auto, bus en het vliegtuig behoren tot de mogelijkheden. Hieronder een aantal tips per type vervoer naar Zwitserland.

Met de auto naar Zwitserland op wintersport in devoorjaarsvakantie

Met de auto op wintersport

De meeste wintersporters reizen per auto naar de Zwitserse skigebieden. Van alles kan mee en ook kun je zelf bepalen wanneer jullie vertrekken. Denk wel aan een vignet en ga nooit zonder winterbanden en sneeuwkettingen op reis.

Met de bus op wintersport in de voorjaarsvakantie naar Zwitserland

Met de bus op wintersport

Comfortabel en milieuvriendelijk, dat is een wintersport met de bus naar Zwitserland. Niet alle reisorganisaties bieden pakketreizen inclusief busreis aan, maar dit kun je natuurlijk ook zelf regelen bij een touringacarbedrijf.

Wintersport met de trein in de voorjaarsvakantie

Met de trein op wintersport

Duurzaam reizen naar Zwitserland in de voorjaarsvakantie? Kies dan voor de trein als type vervoer. Geen land waar je beter doorheen kunt rijden met de trein! De meeste skigebieden hebben een eigen treinstation.

Met het vliegtuig op wintersport naar Zwitserland in de voorjaarsvakantie

Met het vliegtuig op wintersport

Geen zin om zelf achter het stuur te kruipen? En wil je snel en comfortabel aankomen op de plaats van bestemming? Dan biedt het vliegtuig uitkomst. Tickets zijn niet goedkoop, boek op tijd om te kunnen besparen.