Skip to navigation Skip to main content
Zwitserland
Zwitserland

Vervoer naar Zwitserland

Vervoer Zwitserland: reizen per auto, bus, trein of vliegtuig

De skivakantie begint met vervoer naar Zwitserland. Reizen naar de Zwitserse Alpen kan met verschillende vervoersmiddelen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Dankzij de centrale ligging en goede bereikbaarheid is iedere vorm van vervoer mogelijk. Veruit de meeste wintersporters reizen met de auto, maar ook met de trein is het land zeer goed bereikbaar. Openbaar vervoer is in Zwitserland ontzettend goed geregeld en vrijwel alle skigebieden zijn per trein bereikbaar. Tot slot kun je ook nog met de bus en het vliegtuig. Op deze pagina lees je alles over vervoer naar Zwitserland.

Reizen naar Zwitserland: informatie per type vervoer

Deze pagina staat vol met informatie over reizen naar Zwitserland per type vervoer. Naast tips voor reizen met de auto vind je hier ook meer informatie over trein- en busreizen en luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar het land vliegen. Zwitserland is een ideaal land voor een wintersport met de trein. De meeste skibestemmingen beschikken over een eigen treinstation en treinen rijden hier altijd volgens schema. Mocht je met het vliegtuig gaan, dan is een taxi, huurauto of transfer dus niet per se nodig. In Nederland opstappen kan natuurlijk ook. De bus is minder populair, maar busreizen worden wel aangeboden. Hieronder volgt een compleet overzicht met vervoer naar Zwitserland.

Vervoer naar Zwitserland reizen per bus trein vliegtuig of auto
© Spalder Media Group

Reizen per auto naar Zwitserland

Van al het vervoer naar Zwitserland is de auto het meest populair. Het land is prachtig om doorheen te rijden. Een wintersport met de auto betekent meer vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer je vertrekt of pauzeert en afhankelijk van het formaat van de auto, kun je van alles meenemen. Nadelen aan reizen met de auto zijn de lange autorit en de kans op files of ander oponthoud onderweg. Vanuit Nederland rijd je vaak via Duitsland naar Basel. Wie meer in het oosten gaat skiën, bijvoorbeeld in Graubünden, rijdt doorgaans via de Bodensee. Een goede voorbereiding van de reis naar Zwitserland is van groot belang. Denk in ieder geval aan het volgende:

Reizen per bus naar wintersport

Reizen per bus naar Zwitserland

Wie voordelig en milieuvriendelijk naar Zwitserland wil reizen, kan kiezen voor de bus als type vervoer. Bovendien profiteer je vaak van twee extra dagen op de pistes, aangezien de meeste bussen ’s nachts rijden. De meeste skigebieden zijn per bus bereikbaar en de busreis kun je los boeken bij een toeringcarbedrijf, maar ook via een reisorganisatie. Wil jij op wintersport met de bus naar Zwitserland? Bekijk dan de mogelijkheden hieronder.

Flixbus

Bij Flixbus boek je goedkope busreizen naar heel veel Europese bestemmingen. Alle bussen beschikken over comfortabele, ruime zitplaatsen, stopcontacten, een toilet en wifi.

Wintersport met de trein vervoer naar Zwitserland

Reizen per trein naar Zwitserland

Duurzaam vervoer van en naar Zwitserland is de trein, bovendien reizen met de trein door Zwitserland ontzettend goed geregeld en kun je veel skigebieden met dit vervoersmiddel bereiken. Een wintersport met de trein naar de Zwitserse Alpen is de beste optie voor het milieu. Bovendien is het comfortabel, zeker als je een eigen privé coupé boekt. De meeste treinen rijden ’s nachts en daarmee spaar je een extra skidag. Terwijl andere mensen in de file staan, kun jij gezellig een spelletje spelen en alvast plannen maken voor de skivakantie. De trein als vervoer naar Zwitserland kent voor- maar ook nadelen. Veel mensen zien slepen met spullen als nadeel, maar met deze tips wordt ook dat een succes. Ook een eventuele overstap kan voor stress zorgen, al rijden genoeg treinen tegenwoordig rechtstreeks. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen met de trein? Boek dan ver van tevoren. Last minute kunnen de tickets vrij prijzig zijn.

Vervoer Zwitserland wintersport met het vliegtuig

Reizen per vliegtuig naar Zwitserland

De snelste manier van reizen naar Zwitserland is met het vliegtuig. Binnen enkele uren kun je al op de plaats van bestemming zijn. Vanaf verschillende luchthavens in Nederland (Schiphol Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport) vertrekken er ‘s winters dagelijks vluchten naar Zwitserland (Genève, Zürich). De vlucht duurt tussen de één en twee uur. Vliegen is niet goedkoop, zeker in populaire vakantieweken. Bovendien moet je extra bagage en ski’s tegen extra kosten bijboeken.

Auto huren in Zwitserland

Wie met de trein, bus of het vliegtuig op wintersport gaat en geen gebruik maakt van het openbaar vervoer, kan ter plaatse in Zwitsersland een auto huren. Kijk wel vooraf goed naar de eisen voor het rijbewijs en voldoende krediet op de creditcard.