Skip to navigation Skip to main content
Kitzsteinhorn Middenstation

Op skivakantie in mei: geopende skigebieden, tips en meer

Een skivakantie in mei behoort zeker tot de mogelijkheden. Veel skigebieden beëindigen het seizoen vlak na Pasen, maar een aantal hooggelegen skigebieden en gletsjers is ook in deze maand nog open. Veel mensen zijn dan al niet meer met wintersport bezig, maar voor een aantal fanatiekelingen is dit dé kans om de laatste pistekilometers van het skiseizoen mee te pakken. De prijzen voor accommodaties liggen een stuk lager en bovendien is de kans op skiën in de zon veel groter. Wil jij graag op skivakantie in mei en ben je benieuwd naar de mogelijkheden en beste aanbiedingen? Op deze pagina lees je er alles over.

Skivakantie in mei 

De meeste skigebieden sluiten na of vlak na Pasen, maar gelukkig geldt dat niet voor allemaal. In hooggelegen skigebieden zoals Val Thorens of op gletsjers als de Hintertuxer Gletsjer kun je ook in mei nog terecht voor een paar dagen in de sneeuw. Misschien kijkt iedereen om je heen uit naar de zomervakantie, maar jij als fanatieke wintersportfan kunt nog prima een paar afdalingen maken! Het piste-aanbod is misschien beperkter, maar de prijzen voor accommodaties en skipassen liggen daarentegen lager. Ga lekker vroeg de piste op en profiteer vooral 's ochtends van fijne pistes!

Skivakantie in mei boeken

Van plan om te gaan skiën in de vijfde maand van het jaar? Een wintersport in mei kun je direct bij de verhuurder van de accommodatie boeken, maar ook via een reisorganisatie. In dat geval is vaak de skipas inclusief en profiteer je van andere aantrekkelijke inbegrepen diensten, zoals maaltijden. Wordt het een gezellig pension, een appartement met voldoende privacy of een hotel? Mei is een maand waarin de prijzen voor accommodaties vaak veel lager liggen dan hartje winter. Ideaal! Hier kun je terecht voor het boeken van een wintersport in mei.

Wintersport in mei in Oostenrijk

Last minute op wintersport in mei

Mei is dé maand om last minute naar de sneeuw te gaan. Nu kan het in sommige regio's nog weleens druk worden rond de meivakantie, maar van gigantische druktes zoals tijdens de kerstvakantie en voorjaarsvakantie is geen sprake. Bovendien is de grote massa inmiddels niet meer bezig met een vakantie naar de sneeuw. Je kunt de keuze om wel of niet te gaan volledig laten afhangen van de sneeuwcondities en de weersomstandigheden. Last minute een wintersport in mei boeken kan onder andere bij de volgende reisorganisaties.

Vakantiehuis boeken in mei

Vakantiehuizen

De skivakantie in mei in een vakantiehuis doorbrengen is een goed idee. Er zijn accommodaties voor groepen te boeken, maar ook voor stellen. Je kunt hier lekker je eigen gang gaan en hebt van niemand last. Groot voordeel van zo'n accommodatie is dat er vaak een groot balkon of terras aanwezig is. De pistecondities zijn anders in mei, dan in het hoogseizoen. Geniet tot het middaguur van fijne afdalingen, ga daarna heerlijk lunchen in de zon en besteed de middagen met andere activiteiten in het dal. Wat dacht je van een wandeling of gewoon relaxed een boek lezen in de zon? Onder andere bij Villa For You, Interhome en Chalet.nl vind je de mooiste vakantiehuizen voor een wintersport in mei.

Beste skigebieden voor een wintersport in mei

Voor de meeste skigebieden stopt het skiseizoen na Pasen, maar een handjevol is ook in mei nog open voor een fijne vakantie in de sneeuw. Sterker nog, er zijn ook zomerskigebieden in de Alpen en daarbuiten waar je ook in juni, juli en augustus nog op de latten kunt staan. Benieuwd naar de beste skigebieden voor een wintersport in mei? Die zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Tips voor een wintersport in mei

In mei is het volop voorjaar. De zon schijnt extra vaak, maar is ook een stuk krachtiger dan in de wintermaanden. Dat, in combinatie met de hogere temperaturen, merk je al snel aan de sneeuwcondities. In de vroege ochtend zijn de pistes nog hard, maar al snel worden ze papperig. Zelfs op de hogergelegen pistes. Hieronder lees je een aantal handige tips voor je wintersport in mei.

  • Zet de wekker op tijd en neem de eerste lift omhoog. Vaak zijn de openingstijden van de skiliften aangepast, zodat je extra vroeg in kunt stappen.
  • Pas je kleding aan op de temperaturen. Hartje lente heb je waarschijnlijk geen extra laagjes nodig. Maar verkijk je hier niet op. Ook in deze maand kan het kwik in de bergen ver onder het vriespunt duiken. Controleer dus voordat je de pistes opgaat wat voor weer er wordt voorspeld.
  • Smeer je goed in. De zon is in deze tijd van het jaar nog krachtiger. Bescherm je huid en kies voor een zonnebrandcrème met een hoge factor.
  • Drink voldoende. Bij warme temperaturen in combinatie met sporten is het verstandig om goed te hydrateren.
  • Ga nooit zonder ski-jas, skibroek, handschoenen, goggles en een skihelm de piste op. Zelfs bij warme temperaturen. Deze onderdelen bieden niet alleen warmte, maar ook bescherming.